Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Αποχώρηση αντιπολίτευσης λόγω απουσίας του δημάρχου

Την απουσία του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη από ακόμη μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κατήγγειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης -πλην του Σαράντου Κουκούμη- και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση πριν αυτή ξεκινήσει.
Κατήγγειλαν ότι ο δήμαρχος απουσιάζει συστηματικά και δεν παρευρίσκεται στην αίθουσα, ώστε να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και να απαντά.
Αρχικά το θέμα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, επισημαίνοντας πως η κατάσταση είναι θλιβερή να απουσιάζει συνεχώς ο δήμαρχος. «Ούτε οι αντιδήμαρχοι δεν είναι εδώ» τόνισε χαρακτηριστικά, με τον πρόεδρο του Σώματος Χαράλαμπο Αυρηλιώνη να σημειώνει ότι στις περισσότερες συνεδριάσεις άλλοι είναι που απουσιάζουν συνεχώς και αυτοί είναι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισε πως «λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, στα τελευταία συμβούλια ο δήμαρχος απουσιάζει. Εμείς θέλουμε καίριες απαντήσεις στα θέματα που θέτουμε, ποιος θα μας τις δώσει;».
Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου επισήμανε ότι «στον καθένα μπορεί να τύχει κάτι και να απουσιάζει, αλλά εδώ η απουσία του δημάρχου είναι εξ συστήματος, είναι παράλειψη άσκησης βασικών καθηκόντων και υποχρεώσεων, οφείλει να παρευρίσκεται και να ενημερώνει το Σώμα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και εμείς αποχωρούμε».
Παρεμβαίνοντας ο κ. Αυρηλιώνης επισήμανε ότι οι δικές της απουσίες είναι πολύ περισσότερες, με την κ. Παναγιωτοπούλου να απαντά: «Δεν μιλάω για αριθμούς αλλά για εξ συστήματος απουσία από το Μάιο και μετά. Ας δηλώσει ότι υπάρχει κάποιο κώλυμα να το σεβαστούμε. Αν δεν τον ενδιαφέρουν τα θέματα που είναι στο συμβούλιο να ψηφιστούν, να ερωτηθεί και να δώσει απαντήσεις, δεν μπορούμε εμείς από μόνοι μας είτε να τα ψηφίσουμε είτε να τα καταψηφίσουμε».
Ο δημοτικός σύμβουλος Σαράντος Κουκούμης επισήμανε ότι «ο δήμαρχος συμμετείχε σε μια σημαντική σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ποιος θα μας απαντήσει γι’ αυτό;». Ενώ όταν ο κ. Αυρηλιώνης είπε ότι μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετέχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο κ. Κουκούμης επισήμανε πως το σύστημα τηλεδιάσκεψης δεν έχει δουλέψει και δεν ακούγεται.
Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση του αντιδημάρχου Αντώνη Βλάχου τόσο με την κ. Παναγιωτοπούλου όσο και με τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Πανουσιοπούλου, με τον κ. Βλάχο να επισημαίνει ότι οι αποχωρήσεις γίνονται με δόλο. Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα