
Οι εργασίες του Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν το Σάββατο 20 Απριλίου στις 11 το πρωί και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 20/04
- 11:00-11:30 Προσέλευση
- 11:30 Έναρξη του Φεστιβάλ από τον Πρόεδρο του Α.Ε.Σ. Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο.
- Παρουσίαση των επιστημονικών προγραμμάτων που συμμετέχει ο ΑΕΣ.
- 11:45 Χαιρετισμοί προσκαλεσμένων.
- 12:15 Συλλογικά σχήματα στον ελαιοκομικό τομέα – Γεωργακοπούλου Ευσταθία, Προϊσταμένη Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας.
- 12:35 Χτίζοντας το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας με σωστή χρήση των προγραμμάτων και των εργαλείων της Νέας ΚΑΠ – Δρυς Στέλιος, Πρόεδρος Foodstandard AE.
- 13:00 Περιβάλλον και Πυρηνελαιουργία – Αθανάσιος Μαργέλης, Διευθυντής Παράγωγής & Διευθύνων Σύμβουλος Μεσσηνιακής ΑΒΕΕ.
- 13:20 Καλές – κακές πρακτικές επιμόλυνσης στην ελαιοκαλλιέργεια από αρωματικούς υδρογονάνθρακες (ορυκτέλαια) – Φάββας Δημήτριος, Γεωπόνος, Υπεύθυνος αγορών ελαιολάδου για την Fratelli Carli στην Ελλάδα.
- 13:40 Επαναπροσδιορισμός της θέσης της Ελληνικής Ελαιοκομίας & Αναδιοργάνωση των Μηχανισμών της στα πλαίσια της Βιώσιμης Ανάπτυξης “ – Διεθνής Τάσεις – ΝΕΑ ΚΑΠ – Εγχώριο Θεσμικό Πλαίσιο – Προϋποθέσεις & Πεδία Αξιοποίησης Ευκαιριών – Αλαμανιώτης Σταμάτης, Πρόεδρος της Oliveto Magnes.
- 14:00 Μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα στη γεωργία – Προτάσεις και παραδείγματα στη Μεσσηνία– Δημητρούλια Κέλλυ, δημοσιογράφος, υπεύθυνη ΚΑΕΜ.
- 14:20 Ποιοτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου και ζητήματα που ανακύπτουν στη διαδικασία εμπορίας του ελαιολάδου – Κανάκης Ηλίας, Αντιδήμαρχος Πύλου Νέστορος, εξαγωγέας ελαιολάδου.
- 18:30 «Οφέλη της βιοποικιλότητας ελαιώνων για τη βελτίωση της παραγωγής» – Γκισάκης Βασίλης, Δρ. γεωπόνος-ερευνητής Εντεταλμένος ερευνητής στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.
- 18:50 Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και αύξηση της παραδιδόμενης αξίας, Μάμαλης Σπυρίδων, Καθηγητής Μάρκετινγκ, Πρόεδρος Τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, πρώην πρόεδρος ΔΣ Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
- 19:10 Η Ενεργειακή Αξιοποίηση της Παραγόμενης Βιομάζας από τα ελαιοτριβεία – Λογοθέτης Στέλιος, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, Resinvest A.E.
- 19:30 Παρουσίαση Προγράμματος «Σύστημα εντοπισμού της εξάπλωσης του βακτηρίου Xylella fastidiosa μέσω δορυφορικών εικόνων» – Μαλάμης Αντώνης, Πρόεδρος της ΕΣΟΔΑPLUS μέλος της Επιχειρησιακής Ομάδας υπεύθυνος της Διάδοσης των αποτελεσμάτων της έρευνας για το Πρόγραμμα Xylella fastidiosa.
- 19:50 Αγροτουρισμός – Ελαιοτουρισμός: Ελληνική Γαστρονομία – Μεσογειακή Διατροφή – Γαστρονομικός Τουρισμός – Μαρία Μοναστηριώτη, Υπεύθυνη Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) Ιππολύτη – Mama’s flavours – Δημιουργός γαστρονομικών εκδρομών – εμπειριών – Managing director – Experience creator,
- 20:10 «Αποτελέσματα ελέγχων στον τομέα του ελαιολάδου» – Βούλα Φωτοπούλου, Γεωπόνος M.Sc. Προϊσταμένη ΠΔΠ ΕΦΕΤ.
- 20:30 Προκλήσεις και Προοπτικές των Ελαιοκομικών Προιόντων στην Μεσογειακή Λεκάνη – Γεώργιος Ζακυνθινός-καθηγητής Τεχνολογίας Ασφαλείας και Ανάπτυξης Λειτουργικών Τροφίμων και Υγειο-προστατευτικών Προϊόντων στη Δημόσια Υγεία- Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
- 20:50 Το ελαιόλαδο στην Ελλάδα από το 1990 μέχρι σήμερα, νέες αξίες στο τελικό προϊόν – Βασιλική Καραντζάβελου Υποψήφια Διδάκτορας στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ
- 10:30 Άνοιγμα των εργασιών.
- 10:45 Νέες προσεγγίσεις στην ελαιοκαλλιέργεια, ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής, στη λεκάνη της Μεσογείου – Τάσος Τσάκωνας, Γεωπόνος –Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς Ελλάδος.
- 11:10 Παρουσίαση Ίδρυμα Κόκκαλη- Συμμετοχή σε Εθνικά Προγράμματα Μ16 του ΥΠΑΑΤ & Παρουσίαση Έργου Ηλεκτρονική Δακοπαγίδα – Λάρα Μπαρμπούρ, Chief Οperations Officer -Ίδρυμα Κόκκαλη.
- 11:25 QUHOMA – Οι ψηφιακές τεχνολογίες στην υπηρεσία της ελιάς – Κατσές Παναγιώτης, υπεύθυνος ανάπτυξης αγοράς της Future Intelligence.
- 12:00 Αγροτοοικονομικό Φόρουμ για την παγκοσμιοποίηση των τροφίμων, την κλιματική αλλαγή και τη Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων
- Συντονιστής: Μπιτσάνης Ηλίας, Συγγραφέας-Δημοσιογράφος
- Πετρόπουλος Δημήτρης, Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Παγκοσμιοποίηση και τοπικότητα τροφίμων».
- Παρασκευόπουλος Αντώνης, Διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας «Οι περιβαντολλογικές εξελίξεις της ελαιοκαλλιέργειας στη Μεσόγειο».
- Δημήτρης Μπουραντάς, Πρύτανης του New York college Αθηνων, πρώην πρύτανης της ΑΣΟΕ- «Στρατηγική ανάπτυξης του αγροτοδιατροφικού τομέα».
- Ζαρρής Δημήτρης, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ – M.Sc. Υδρολογίας – Μελετητής Υδραυλικών έργων και Έργων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, «Τα φράγματα στην κλίνη του Προκρούστη – Ευεργετήματα και προβληματισμοί».
- Μάκιoς Νάσος, Φυσικός MSc EU, Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, «Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη, στον τομέα της γεωργίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα