Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Κυπαρισσία: Κοινή πρόταση για απαγόρευση στάθμευσης για 5 μήνες στο ανοιχτό κέντρο εμπορίου


Με στόχο ένα εμπορικό κέντρο προσβάσιμο στους πολίτες το τοπικό συμβούλιο Κυπαρισσίας και ο ομώνυμος εμπορικός Σύλλογος αποφάσισαν να προτείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας την ολική απαγόρευση στάθμευσης στην περιοχή του ανοιχτού κέντρου εμπορίου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των πεζών στην περιοχή. Η απαγόρευση σύμφωνα με την πρόταση θα αφορά τους μήνες αυξημένης επισκεψιμότητας της Κυπαρισσίας, δηλαδή από μέσα Μαΐου έως και μέσα Οκτωβρίου.
Κοινή Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου και Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας: Προς Βελτίωση της Ζωής στην πόλη
"Μια σημαντική κοινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία, μεταξύ του τοπικού συμβουλίου και του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, καθιστώντας δυνατή τη συζήτηση πολλών θεμάτων που αφορούν την τοπική κοινότητα.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, βρισκόταν και η στάθμευση στην περιοχή του ανοικτού κέντρου εμπορίου Κυπαρισσίας. Με ομόφωνη συμφωνία από τις δύο πλευρές, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης προς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τριφυλίας για την ολική απαγόρευση στάθμευσης στο ανοικτό κέντρο εμπορίου Κυπαρισσίας από τις 13 Μαΐου έως και τις 15 Οκτωβρίου 2024. Αυτή η απόφαση αντανακλά την κοινή ανησυχία για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και της προσβασιμότητας στην περιοχή, ενώ αναμένεται η νέα κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης για περαιτέρω αποφάσεις επί του θέματος.
Επιπλέον, αποφασίστηκε η διεξαγωγή κοινών συνεδριάσεων μεταξύ των δύο οργάνων κάθε μήνα. Αυτό το μέτρο θα ενισχύσει τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ τους, παρέχοντας τη δυνατότητα για αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών θεμάτων και την υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ζωής στην Κυπαρισσία.
Συνολικά, η κοινή αυτή συνεδρίαση αντιπροσώπευσε ένα σημαντικό βήμα προς την καλύτερη διαχείριση και ανάπτυξη της πόλης, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή των τοπικών φορέων για την επίτευξη κοινών στόχων και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα