Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΕΛΓΑ: Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 38 εκατ. ευρώ – Οι δικαιούχοι


Στην καταβολή του ποσού των 38 εκατ. ευρώ προχώρησε σήμερα Τρίτη 30 Απριλίου ο ΕΛΓΑ. Η πληρωμή, η οποία γίνεται μέσω της Τραπέζης Πειραιώς στους λογαριασμούς των παραγωγών, αφορά τις ζημίες τις οποίες υπέστησαν στις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου το έτος 2023.
Με τη σημερινή πληρωμή, σύμφωνα με ανακοίνωση, οι αποζημιώσεις τις οποίες έχει καταβάλλει ο ΕΛΓΑ για το 2023 ανέρχονται στα 180,8 εκατ. ευρώ, όταν τα έσοδα του Οργανισμού από την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά των αγροτών ανέρχονται στα 170 εκατ. ευρώ.
Η πληρωμή αφορά τις ζημίες τις οποίες υπέστησαν στις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου το έτος 2023
Καταβλήθηκε άνω του 80% των οφειλόμενων αποζημιώσεων
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «με την τελευταία πληρωμή αποζημιώσεων, ο ΕΛΓΑ έχει καταβάλλει άνω του 80% των οφειλόμενων αποζημιώσεων για το έτος 2023, στοιχείο που αποτελεί δείγμα της αξιοπιστίας του Οργανισμού και της συνέπειας που επιδεικνύει απέναντι στους αγρότες μας. Και τούτο είναι εφικτό χάρη στην υπευθυνότητα της διοίκησης και των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ».
Όπως διευκρινίζει, «ήδη για το πρώτο εξάμηνο του 2024, κατετέθησαν στην Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό του ΕΛΓΑ 15 εκατ. ευρώ την 29η Απριλίου 2024, όπως είχε δεσμευτεί ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Θάνος Πετραλιάς. Η κυβέρνηση με σταθερότητα συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών μας, ιδιαίτερα όσων επλήγησαν από θεομηνίες». in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα