Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Με τι καιρό θα ψήσουμε αρνί την Κυριακή του Πάσχα - Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τη Μεγάλη Εβδομάδα


Με άστατο καιρό που θα χαρακτηρίζεται από ισχυρούς ανέμους θα κάνουμε Μεγάλη Εβδομάδα. Μάλιστα, την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, χαλώντας τα σχέδια όσων έχουν προγραμματίσει να ψήσουν στην αυλή.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαχου Μαρουσάκη, βοριάδες έως και 8 μποφόρ θα ταλαιπωρήσουν τους επιβάτες στο Αιγαίο μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη. Περιορισμένες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα.
Ο καιρός φαίνεται να μας τα χαλάει την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, και τη Δευτέρα του Πάσχα με αρκετές βροχές, καταιγίδες και τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση.
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα
Τη Μεγάλη Τρίτη ένα πεδίο υψηλών πιέσεων από την περιοχή της βορειανατολικής Ευρώπης θα φέρει ισχυρούς ανέμους, που θα αγγίζουν τα 8 μποφόρ, κυρίως στο κεντρικό Αιγαίο. Πολύ δυνατοί βοριάδες και λίγες βροχές αναμένονται και στα ανατολικά και νότια.
Από Μεγάλη Τετάρτη οι βοριάδες θα υποχωρήσουν. 
Τη Μεγάλη Πέμπτη με Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι πιο ήπιος, με λίγες βροχές προς τη βόρεια Ελλάδα.
Το σκηνικό θα χαλάσει ξανά από το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και μία οργανωμένη κακοκαιρία θα προσεγγίσει τη χώρα.
Τη Μεγάλη Παρασκευή που έχουμε και τον Επιτάφιο θα δούμε κάποιες πρώτες βροχές στη βόρεια Ελλάδα και από Θεσσαλία και επάνω βροχές.
Τελικά, το Μεγάλο Σάββατο θα χαλάσει ο καιρός πρώτα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, μέσα στη νύχτα. Η κακοκαιρία θα γενικευτεί σχεδόν την Κυριακή του Πάσχα σε ολόκληρη τη χώρα ακόμα και μέσα στο Αιγαίο με αρκετές βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας. Από Δευτέρα του Πάσχα περιορίζεται αυτή η κακοκαιρία και βλέπουμε έναν πιο βελτιωμένο καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα