Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Κούγιας για την υπόθεση Καλλιάνου: «Δεν θα περίμενε κάνεις να παραδεχτεί ο γιατρός πως πήρε ”φακελάκι”»


Μετά το θάνατο του πατέρα του μετεωρολόγου και βουλευτή, Γιάννη Καλλιάνου η οικογένεια προχωρά σε μήνυση ισχυριζόμενη ότι έγιναν πολλά ιατρικά λάθη.
Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, αναφέρθηκε στην υπόθεση ενώ τόνισε πως σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας του ατόμου κατά του οποίου στρέφεται και σημείωσε πως θα κατατεθεί μήνυση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
Όπως τόνισε σχετικά ο γνωστός ποινοκολόγος: «Η οικογένεια Καλλιάνου ισχυρίζεται ότι έγιναν ακραία ιατρικά λάθη. Ζήτησα τον ιατρικό φάκελο και επίσης ζήτησα να έχω και μια συζήτηση που νοσήλευαν στο παρελθόν τον πατέρα ώστε να μάθω ακριβώς τα προβλήματα υγείας που είχε. Ανάλογα με την αιτία θανάτου θα συζητήσουμε, θα δούμε αν πράγματι έχουν συμβεί ιατρικά λάθη και ακολούθως, επειδή έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή θα υποβληθεί μήνυση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας».
Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας πρόσθεσε: «Έχουν δικαίωμα οι συγγενείς του αειμνήστου Δημητρίου Καλλιάνου, τα παιδιά του και η σύζυγός του να κινηθούν νομικά τόσο σε επίπεδο νομικών δικαστηρίων όσο και στο επίπεδο πολιτικών δικαστηρίων για την αποζημίωσή τους. Σέβομαι το τεκμήριο αθωότητάς του ανθρώπου κατά του οποίου στρέφομαι».
Τι απαντά ο Αλέξης Κούγιας για το «φακελάκι»
Ο Αλέξης Κούγιας ρωτήθηκε και για το «φακελάκι» το οποίο η οικογένεια υποστηρίζει πως έδωσε στο γιατρό που νοσήλευε τον Δημήτρη Καλλιάνο.
Μάλιστα η πλευρά του δικηγόρου, αρνείται αυτή την κατηγορία και με ανακοίνωση των δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη ανέφερε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Ο Αλέξης Κούγιας, από την πλευρά του με δηλώσεις στο Mega σημείωσε: «Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Δεν θα περίμενε κάνεις να παραδεχτεί ο γιατρός πως πήρε ”φακελάκι” γιατί αυτομάτως θα έπρεπε να διωχτεί από το νοσοκομείο και θα υπήρχε ποινικό αδίκημα εις βάρος του. Από την άλλη, υπάρχει μία αρχή που αξιολογούν οι δικαστές και αναλύουν την προσωπικότητα του μάρτυρα. Στην προκειμένου περίπτωση έχουμε τον κ. Καλλιάνο, τη μητέρα του και τον γιατρό αδελφό του, οι οποίοι ισχυρίζονται πω έδωσαν για δώρο 500 ευρώ. Δεν είπαν πως τους εκβίασε ο γιατρός».
Η καταγγελία Καλλιάνου για φακελάκι
Ο βουλευτής της ΝΔ χθες καταγγέλλοντας για ακόμα μία φορά τραγικές συνθήκες νοσηλείας και λάθη του προσωπικού, ισχυρίστηκε ότι έδωσαν φακελάκι 500 ευρώ στον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής που παρακολουθούσε τον πατέρα του.
«Η μητέρα μου ένιωσε την ανάγκη επειδή τον χειρούργησε μέσα στο δωμάτιο να του δώσει ένα χρηματικό ποσό αντί να του κάνει ένα άλλο δώρο», είπε και διευκρίνισε ότι ο γιατρός ουδέποτε ζήτησε χρήματα.
« Όταν πέθανε, του έστειλα μήνυμα και του είπα ''το δώρο που σας έκανε η μητέρα μου να το επιστρέψετε'' και μου απάντησε ''θα έπρεπε να ντρέπεστε''’», συμπλήρωσε.
«Το πήρε ευχαρίστως»
Για το φακελάκι μίλησε και η μητέρα του βουλευτή της Νέα Δημοκρατίας, λέγοντας «ο γιατρός το πήρε ευχαρίστως. Το πήρε για να καλυτερεύσει τη ζωή του άντρα μου και το αποτέλεσμα ήταν ότι τον πέθανε. Σας τα είπα όπως είναι τα πράγματα. Εγώ ήμουν δίπλα στον άντρα μου. Έπρεπε να πάει σε Μονάδα Υψηλής Φροντίδας».
«Δεν είχαν ούτε σεντόνια. Βίωσα πολύ άσχημες καταστάσεις. Ο άνθρωπος είχε δύσπνοια κι εμείς ακούγαμε ένα "πάμε καλά", μέχρι κι εγώ τον πίστεψα. Μας έλεγαν "θα βγείτε κάποια στιγμή"», συμπλήρωσε.
Αρνείται ο γιατρός ότι πήρε φακελάκι
Από την πλευρά του ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής αρνείται κατηγορηματικά ότι πήρε φακελάκι και προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
«Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο», σημειώνουν οι δικηγόροι του σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν ότι «πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς».
Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».
Ολόκληρη η ανακοίνωση
«Ο εντολέας μας, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας του Δημήτριου Καλλιάνου δεν απάντησε στις επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές επιθέσεις των μελών αυτής. Περιμένει–καρτερικά-την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Νοσοκομείου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν επιστημονικά τα προβλήματα υγείας του αποθανόντος καθώς και οι ιατρικές πράξεις, που έλαβαν χώρα, με ακρίβεια λεπτού, καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας του.
Η σημερινή όμως όψιμη -ακραία -συκοφαντική επίθεση της οικογένειας Καλλιάνου σε βάρος ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου, με διαχρονικό διεθνές επιστημονικό αποτύπωμα, που πλήττει την ηθική του υπόσταση και επιχειρεί την κοινωνική του εξόντωση, υποχρεώνει τον εντολέα μας να απαντήσει: ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος.
Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς.
Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».
«Να μην βρεθεί στο μέλλον άλλος άνθρωπος στη θέση του»
Ο Γιάννης Καλλιανός σε νέα ανάρτηση του, επανέλαβε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην βρεθούν άλλοι στο μέλλον στη θέσης του πατέρα του.
«Σήμερα, (χθες), είναι η κηδεία του πατέρα μου. Σεβόμενος τη μνήμη του και την αξιοπρέπεια, ταπεινότητα και ηθική που ως άνθρωπος είχε, και που με αγάπη και στοργή μας μεταλαμπάδευσε, δεν σκοπεύω προς το παρόν να αναφέρω τίποτα παραπάνω πέραν τούτου :Όλα θα πάρουν το δρόμο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια προς τιμήν της μνήμης του πατέρα μου, για να ανακουφιστεί και η ψυχούλα του και εμείς σαν οικογένεια. Και για να μην βρεθεί στο μέλλον κανένας άλλος άνθρωπος στη θέση του πατέρα μου και στη θέση της οικογένειας μου. Αιωνία του η μνήμη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
ΕΔΕ από Γεωργιάδη αλλά αμέριστη κυβερνητική στήριξη στους γιατρούς

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Γιάννη Καλλιάνο δηλώνουν από την πλευρά τους κυβερνητικά στελέχη για την απώλεια του πατέρα του και παράλληλα ξεκαθαρίζουν πως ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει διατάξει ΕΔΕ για τις καταγγελίες του βουλευτή, ο οποίος μιλά τόσο για άθλιες συνθήκες εντός του νοσοκομείου Αττικόν, όσο και για «φακελάκι» στον γιατρό.
Ωστόσο, τα κυβερνητικά στελέχη τονίζουν την ίδια στιγμή την αμέριστη στήριξή τους στους γιατρούς και συνολικά στο προσωπικό του ΕΣΥ στον καθημερινό αγώνα που δίνουν.
ΣΥΡΙΖΑ: O Γεωργιάδης θα συνεχίσει να πανηγυρίζει για τα απογευματινά χειρουργεία;
Απαντήσεις από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τα όσα κατάγγειλε ο Γιάννης Καλλιάνος ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το τα το ΕΣΥ καταρρέει.
«Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, το ΕΣΥ καταρρέει, γιατροί και νοσηλευτές ξεπερνάνε τα όριά τους. Τώρα που ακόμα και οι συγγενείς βουλευτή της ΝΔ περιγράφουν την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία και παραδέχονται ότι έδωσαν φακελάκι 500 ευρώ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τι θα κάνει; Θα συνεχίσει ατάραχος να πανηγυρίζει για τα απογευματινά χειρουργεία και να ψελλίζει δικαιολογίες για την κατάντια στην οποία έχουν οδηγήσει το σύστημα Υγείας οι πολιτικές του;», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα