Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Πανελλήνιες 2024 - Σπουδές στο ΕΚΠΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις προοπτικές

Δυο εξαιρετικά σημαντικές εκδηλώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες για τους μαθητές της Γ΄λυκείου, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις και θα πρέπει να επιλέξουν τις σχολές στις οποίες θέλουν να σπουδάσουν, λαμβάνοντας σοβαρή και έγκυρη ενημέρωση. Η πρώτη εκδήλωση διοργανώνεται από το πανεπιστήμιο της Αθήνας και η δεύτερη από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και αφορά στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
Οι σπουδές στο ΕΚΠΑ
Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα των Πρυτανικών Αρχών και την υποστήριξη της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος, διοργανώνουν τετραήμερη δράση, με θέμα την παρουσίαση των προοπτικών και επιλογών σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο   Αθηνών. 
Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στις 22, 23, 24, και 25 Απριλίου 2024, και ώρες 9:00 έως 14:00 και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τους μαθητές καθώς το ΕΚΠΑ διαθέτει συνολικά 42 τμήματα και 200 μεταπτυχιακά. 
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές της Γ΄ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, με σκοπό την άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση τους, σε σχέση με τις δυνατότητες και προοπτικές σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι απ’ όλα τα Τμήματα και τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ιδρύματος, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το περιεχόμενο των σπουδών του κάθε Τμήματος, τις προοπτικές εργασίας και επαγγελματικής αποκατάστασης μετά την αποφοίτηση, αλλά και τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση οι φοιτητές του. 
Επιπροσθέτως, οι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης Ε.Κ.Π.Α. με σύντομες παρεμβάσεις τους θα επικεντρώσουν στην διαδικασία και λήψη απόφασης για την επιλογή σπουδών. 
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ Λυκείου, τα σχολεία των οποίων θα έχουν υποβάλλει αίτημα να συμμετέχουν στην εκδήλωση, σε συνεννόηση με τους καθηγητές/συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού των σχολείων τους. 
Η εγγραφή των ενδιαφερόμενων σχολείων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του κάτωθι υπερσυνδέσμου: https://forms.gle/8GmJw2LYECe7c3g87
Πληροφορίες για την εκδήλωση και στην Ιστοσελίδας: https://career.uoa.gr/spoudes-sto-ekpa
Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης
Η ΔΥΠΑ προσκαλεί τους νέους και τους γονείς τους στις εκδηλώσεις ενημέρωσης «Open Days
Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που διοργανώνει το Σάββατο 20 Απριλίου, στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 10:00 έως τις 22:00 και την Πέμπτη 25 Απριλίου στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Λαμίας (Στυλίδος 93, Μεγάλη Βρύση) από τις 10:00 έως τις 18:00. 
Με στόχο να αναδείξει τις πολλές και σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρει η τεχνική εκπαίδευση, η ΔΥΠΑ επενδύει στην ενίσχυση και αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και των εργαστηρίων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), και επεκτείνει τις εκδηλώσεις γνωριμίας του κοινού με τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων. Στο Open Day της Αθήνας, οι επισκέπτες θα ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, καθώς για πρώτη φορά δημιουργείται ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, όπου σε ένα εορταστικό κλίμα μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν δεκάδες από τις ειδικότητες των ΕΠΑΣ Μαθητείας και των ΣΑΕΚ της Αττικής. 
Αντίστοιχα, στο Open Day της Λαμίας, η ΕΠΑΣ και η ΣΑΕΚ ανοίγουν για πρώτη φορά τις πόρτες τους στο κοινό της πόλης. 
Οι επισκέπτες θα απολαύσουν μουσική και street food και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις εκπαιδευτικές μας κοινότητες, που θα τους ξεναγήσουν στα εργαστήρια και στις εγκαταστάσεις. 
Οι εκδηλώσεις «Open Days – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, τις ειδικότητες και τη φιλοσοφία του δυϊκού συστήματος που εφαρμόζεται στις ΕΠΑΣ, να μάθουν για τις δραστηριότητες, τις ευρωπαϊκές και εθνικές διακρίσεις, τις διεθνείς συνεργασίες και τις λοιπές πρωτοβουλίες των σχολών, καθώς επίσης να ανακαλύψουν τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται μετά την αποφοίτηση. 
Όλες οι πληροφορίες για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/mathitia
Όλες πληροφορίες για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα