Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Τέρας του Λοχ Νες: Ξεκινά νέος γύρος ερευνών για τη Νέσι - Ζητούν τη συνδρομή της ΝASA

Έκκληση στη NASA να στις έρευνες για τον εντοπισμό του τέρατος του Λοχ Νες απεύθυνε το ομώνυμο κέντρο έρευνας.
Μετά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2023 είναι προγραμματισμένος ένας νέος γύρος ερευνών στις 30 Μάιου με 2 Ιουνίου, με αφορμή την 90ή επέτειο της πρώτης οργανωμένης αναζήτησης του τέρατος του Λοχ Νες από τον σερ Έντουαρντ Μάουντεν.
«Ελπίζουμε να προσεγγίσουμε τη NASA μέσω της δύναμης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ελπίζουμε στην εξειδικευμένη καθοδήγησή τους που θα βοηθήσει τη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας να λάβουμε απαντήσεις. Έχουμε πάει σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Ελπίζουμε ότι οι ειδικοί της NASA θα μπορούσαν να έχουν κάποια προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης για να σαρώσουν τη λίμνη» δήλωσε η Έιμι Τοντ από το Κέντρο του Λοχ Νες.
«Αναζητούμε νέο εξοπλισμό που θα μας βοηθήσει να αποκαλύψουμε τα μεγαλύτερα μυστήρια της λίμνης»
Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν με σκάφος τη λίμνη. Θα παρακολουθούν την επιφάνεια της λίμνης, προσχωρώντας σε καταγραφές. Στο πλαίσιο των ερευνών θα αξιοποιηθεί υδρόφωνο 18 μέτρων για την ηχογράφηση περίεργων ήχων από το βυθό της λίμνης. Όσοι δεν μπορούν να μεταβούν στη Σκωτία για να συμμετάσχουν στις έρευνες μπορούν να συντονιστούν στη σελίδα Visit Inverness Loch Ness, όπου θα μεταδίδονται ζωντανά οι έρευνές.
«Πέρυσι, τραβήξαμε την προσοχή του κόσμου με μια από τις μεγαλύτερες έρευνες για τη Νέσι, με συμμετέχοντες από την Αμερική, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και άλλες χώρες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτή η έρευνα θα είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ, καθώς αναζητούμε νέο εξοπλισμό που θα μας βοηθήσει να αποκαλύψουμε τα μεγαλύτερα μυστήρια της λίμνης» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, Πολ Νίξον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα