Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΚΚΕ: Υποβάθμιση της Τριφυλίας μέρα – μέρα

Η υποβάθμιση της Τριφυλίας συντελείται μέρα – μέρα, εδώ και χρόνια, με κάθε κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή
Ο Δήμος Τριφυλίας, με 3 μεγάλες πόλεις (οι μεγαλύτερες στο Νομό Μεσσηνίας μετά την Καλαμάτα) και συνολικά 52 κοινότητες, έχει φτάσει στο σημείο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες κατοίκους του, ούτε για τα στοιχειώδη.
Βλέπουν τις ανάγκες μας ως κόστος. Μας εξυπηρετούν μόνο και όσο βγάζουν κέρδος από εμάς.
  • Νοσοκομείο, Κ.Υ., ΕΚΑΒ, κάθε πρωτοβάθμια δομή υπολειτουργεί, διαμορφώνοντας επικίνδυνη κατάσταση. Γιατί η Κυβέρνηση, με βάση τις κατευθύνεις της ΕΕ, υποβαθμίζει κάθε παροχή, για να διαμορφωθεί προνομιακό πεδίο για να επενδύσουν οι ιδιώτες στην υγεία. Ιδιωτικοποιούν το δικαίωμα της πρόσβασης στην Υγεία!
  • Σχολεία και κάθε υποδομή για την νεολαία, καρκινοβατούν. Με ελλείψεις προσωπικού, υποδομές σμπαραλιασμένες και απαρχαιωμένες. Κάνοντας την εκπαίδευση μαρτύριο, για την νέα γενιά και τη ζωή, για τα νέα ζευγάρια, συμπληγάδες.
  • Οι τράπεζες έκλεισαν, ενώ κυβέρνηση και ΕΕ πανηγυρίζουν για τα νέα ρεκόρ κερδοφορίας. Τα ΕΛΤΑ έκλεισαν γιατί δεν “συμφέρει” να εξυπηρετούνται οι γέροντες στα χωριά που τους πήγαιναν την σύνταξη. Αστυνομικά τμήματα έκλεισαν για να “εξοικονομήσουν” δυναμικό επικεντρώνοντας στο πως θα καταστείλουν το λαό και όχι να τον εξυπηρετήσουν (όπως το τελευταίο περιστατικό με την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και το περιβόητο “το 100 δεν είναι ταξί”).
  • Τώρα ήρθε η ώρα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων, κάνοντας ακόμα πιο ακριβή για τον λαό την πρόσβαση στην Δικαιοσύνη, την ίδια στιγμή που για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις μπίζνες τους όλα γίνονται fast track.
  • Από αυτή την κατάσταση δεν γλυτώνει ούτε η ίδια η λειτουργία του Δήμου. Υποστελεχωμένες υπηρεσίες από προσωπικό, με τεράστια κενά. Μια κατάσταση που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον Δημότη. Αλλά και με σοβαρές επιπτώσεις στην ίδια τη ζωή του λαού πχ ανύπαρκτα έργα υποδομής, αντισεισμική θωράκιση κτιρίων, χαλασμένο και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία δίκτυο ύδρευσης, έλλειψη κοινωνικών υπηρεσιών κ.ά.
Την ίδια στιγμή, αυτή η υποβάθμιση δεν είναι για όλους
  • Μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις ξεφυτρώνουν αξιοποιώντας πακτωλό επιδοτήσεων και προνομίων από κράτος, κυβερνήσεις και ΕΕ. Άμεσες επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, μέχρι και απαλλαγές από Δημοτικά τέλη. Αυτοί μπορεί να μην πληρώνουν τέλη για τα σκουπίδια τους, όμως ο λαός πληρώνει και μάλιστα τώρα αυξάνονται με βάση τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρίας που τα διαχειρίζεται.
  • Έργα σε κερδοφόρους τομείς προχωράνε, χωρίς καθυστερήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μέχρι και μπίζνες για φράγματα ιδιωτών ετοιμάζουν στην Νέδα! Τα έργα όλων που αφορούν το λαό, σέρνονται και κολλάνε. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Φιλιατρινό φράγμα, που από την εγκατάλειψη έχει κάνει ρωγμές.
Ο ένοχος για τα προβλήματα είναι κοινός, η αιτία για όλα είναι ίδια
  • Οι αγρότες στενάζουν από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Αυτή που ψήφισαν μαζί ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Βελόπουλος – Νέα Αριστερά. Αυτή την πολιτική που καταδίκασαν φέτος με τις ιστορικές, μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη, φτάνοντας μέσα στις Βρυξέλες.
  • Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στενάζουν απ’ την διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων με τα χαράτσια, την φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς.
  • Η νεολαία στενάζει από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΕΕ και των Κυβερνήσεων, που μετατρέπουν την μόρφωση σε πανάκριβο εμπόρευμα, για λίγους και εκλεκτούς.
  • Οι συνταξιούχοι στενάζουν από το πετσόκομμα των συντάξεών τους απ’ όλες τις κυβερνήσεις και την πολιτική της ΕΕ, που θέλει δουλειά μέχρι και τον τάφο.

Σήμερα υπάρχει λύση, ο μαχητικός, συλλογικός ανυποχώρητος αγώνας του λαού της Τριφυλίας. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια ήταν παρών, ό, τι “λαμπρό” έγινε το έκανε μόνος του.
  • Όταν, τις μέρες των απαγορεύσεων της Πανδημίας, διαδήλωνε στην Κυπαρισσία για την ενίσχυση του Νοσοκομείου.
  • Όταν, με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς, προειδοποιούσαν, διεκδικούσαν λύσεις.
  • Όταν, μαζικά, διαμαρτύρεται για κάθε πρόβλημα. Με διαδηλώσεις για το κλείσιμο των Τραπεζών, των ΕΛΤΑ, για τις κατεστραμμένες υποδομές. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας και με κάθε μορφή διεκδίκησης.
  • Όταν οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, διαδήλωναν για τα δίκαια αιτήματά τους, σταθερά τα τελευταία χρόνια.
Σ’ αυτό το δρόμο καλεί το ΚΚΕ
Σ’ αυτόν τον αγώνα, το ΚΚΕ είχε αποφασιστική συμβολή όλα τα προηγούμενα χρόνια, πανελλαδικά και στην Τριφυλία. Γι’ αυτό και στις Ευρωεκλογές πρέπει να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ. Για να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα στην ΕΕ των μονοπωλίων. Για να στείλουμε το λογαριασμό στους ενόχους, στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην “συμπολιτευόμενη” αντιπολίτευση. Είναι όλοι αυτοί που ψηφίζουν μαζί τα πάντα στην Ευρωβουλή.
Για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση και στην Τριφυλία για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού απαιτώντας:
  • Σύγχρονη, δωρεάν υψηλού επιπέδου Υγεία. Πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, όλων των Κέντρων Υγείας και Ιατρείων του Δήμου.
  • Σύγχρονη δωρεάν Παιδεία. Σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια και κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μέτρα μεταφοράς των μαθητών. Σύγχρονες υποδομές άθλησης, δωρεάν για όλο τον λαό, στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.
  • Αυξήσεις στο εισόδημα κάθε λαϊκής οικογένειας. Διαγραφή χρεών. Κανένας πλειστηριασμός. Μειώσεις σε δημοτικά τέλη.
  • Μέτρα για την λαϊκή στέγη. Αντιμετώπιση των πανάκριβων ενοικίων με επιδοτήσεις ενοικίου για κάθε οικογένεια. Διαγραφή χρεών για στεγαστικά δάνεια.
  • Σύγχρονα έργα υποδομής, δωρεάν για το λαό. Για την προστασία της αγροτικής παραγωγής (αρδευτικά, οδοποιία), αντιπλημμυρικά, αντισεισμική θωράκιση, σύγχρονο οδικό δίκτυο σε όλη την περιοχή.
  • Κοινωνικές δομές για την προστασία των γυναικών και των παιδιών από τα φαινόμενα βίας που συνεχώς πληθαίνουν.
  • Χρηματοδότηση του δήμου από το κεντρικό κράτος. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των δημοτών. Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του δήμου.
Κομματική Οργάνωση Τριφυλίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα