Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Οι μηχανικοί της Τριφυλίας διαφωνούν με τον κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων

Κατηγορηματικά αντίθετοι είναι οι μηχανικοί της Τριφυλίας με τον κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων, καθώς όπως τονίζουν, εισάγει μέτρα οριζόντια, αντιεπιστημονικά, κοινωνικά άδικα, μακριά από την πραγματικότητα της ζωής στην ύπαιθρο και εν δυνάμει επικίνδυνα στέλνοντας για μία ακόμη φορά τον λογαριασμό στον πολίτη.
Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης αναφέρεται: «Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί που δραστηριοποιούμαστε στο Δήμο Τριφυλίας, ενώ θεωρούμε σημαντικά τον σχεδιασμό πρόληψης και διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών και την ενίσχυση των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού της πυροπροστασίας που τα τελευταία χρόνια έχουν αποδυναμωθεί, σχετικά με τον κανονισμό πυροπροστασίας - εφαρμογή κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων (ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019/19-05-2024), Υπουργική Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας), δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση καθώς εισάγει μέτρα οριζόντια, αντιεπιστημονικά, κοινωνικά άδικα, μακριά από την πραγματικότητα της ζωής στην ύπαιθρο και εν δυνάμει επικίνδυνα στέλνοντας για μία ακόμη φορά το λογαριασμό στον πολίτη.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την ενοχοποίηση των πολιτών και τη μεταβίβαση σε αυτούς, μέσω μιας διαδικασίας απίστευτα γραφειοκρατικής, ευθυνών του κράτους για την πολιτική προστασία.
Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την αδυναμία της διοίκησης να εμπνεύσει στους πολίτες την εφαρμογή σωστών μέτρων με τρόπο που αρμόζει σε μια δημοκρατία και την καταφυγή στην τρομοκρατία των προστίμων (στη συγκεκριμένη περίπτωση παράλογων, τιμωρητικών και εξοντωτικών) ως μόνης πειθούς.
Δεσμευόμαστε να απέχουμε από τις προβλεπόμενες με το αρθ.1 του κεφ. ΙΙΙ υπηρεσίες μηχανικού (σύνταξη εντύπου αξιολόγησης, τεχνική έκθεση, υποβολή στον δήμο ή στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ).
Δηλώνουμε τη συστράτευση με όλους τους πολίτες και φορείς που ζητούν την απόσυρση του νόμου (ΠΟΜΙΔΑ, ΓΕΩΤΕΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ κ.λπ.) και καλούμε τους συναδέλφους μας σε όλη την επικράτεια, το ΤΕΕ, τους συλλογικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς μας φορείς, τους ΟΤΑ και την ΚΕΔΕ σε μαζικό αγώνα για την ακύρωση ή ριζική αναδιατύπωση του κανονισμού. Καλούμε τον Δήμο Τριφυλίας, πλην της παραγράφου που αφορά τη μέριμνα για ορισμό περιμετρικών ζωνών προστασίας στους οικισμούς, να μην εφαρμόσει την εγκύκλιο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/28909/848/2024 και να προσφύγει με κάθε μέσο για τη διόρθωση των παράλογων διατάξεων, την αποκατάσταση του δικαίου και του κύρους της δημόσιας διοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα