Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Τριφυλία: «Καθαρίζουμε το δάσος της Ελαίας» την Κυριακή


Στο πλαίσιο της δράσης “Let’s do it Greece 2024”
Ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει στη δράση “Let’s do it Greece 2024” και την Κυριακή 14 Απριλίου διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό στο δάσος της Ελαίας.
Όπως σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται: 
«Η εθελοντική δράση, που από το 2012 αγαπήσαμε και αγκαλιάσαμε σε όλη την Ελλάδα, από μια παρέα νέων παιδιών, επιστρέφει δυναμικά με μια νέα αποστολή. 
Να ενωθούμε ξανά, μέσα σε μία ημέρα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε ταυτόχρονες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού των δασών της χώρας μας, απομακρύνοντας όσο μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών και δημιουργώντας μια μεγάλη ασπίδα προστασίας εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
 Ο Δήμος Τριφυλίας στις 14 Απριλίου θα συμμετέχει στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας με ονομασία “LETS DO IT” και περιβαλλοντικό σκοπό. Η δράση έχει στόχο φέτος τη δημιουργία ασπίδα σωτηρίας των δασών της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μας θα αναλάβει πρωτοβουλία καθαρισμού του δάσους της Ελαίας. Πάνω από την παραλία της Ελαίας, με τη χρυσαφένια άμμο και τα καταγάλανα νερά, εκτείνεται το υπέροχο πευκοδάσος της Ελαίας, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, ιδανικό για πεζοπορία, ποδήλατο, ιππασία και αναψυχή.
Σας καλούμε να συμμετέχετε για να υψώσουμε μαζί τείχος προστασίας, να απομακρύνουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς, να φροντίσουμε το περιβάλλον, να υψώσουμε τείχος προστασίας στο παρθένο κι εντυπωσιακό πευκοδάσος του Δήμου μας.
Στην εθελοντική δράση συμμετέχουν εθελοντές του Δήμου μας, η Τοπική Κοινότητα Ελαίας, καθώς και η Ομάδα Εθελοντών “ΕΦΕΞΙΣ” του Πανεπιστημίου Πατρών, το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης και το Ιππικό Κέντρο “Elea Horse Riding”. Συνάντηση στις 10.00 το πρωί στο γήπεδο της Ελαίας. 
Ο Δήμος θα φροντίσει για σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης και νερό για τους εθελοντές της δράσης. 
Σας περιμένουμε στην παρέα μας. Η υλοποίηση της δράσης έχει ως στόχο την ανάπτυξη του εθελοντισμού στον τόπο μας, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων, την προστασία του πευκοδάσους της Ελαίας. https://www.letsdoitgreece.org/ 
Πληροφορίες: Τζανέτος Βασίλειος – αντιδήμαρχος Τριφυλίας, τηλ. επικοινωνίας: 6943267310. Αριστείδης Σκλάβος – Πρόεδρος Κοινότητας Ελαίας, τηλ. 6946001565».

Η.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα