Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Μικρα και ενδιαφεροντα πολιτικα ......


«Ποιος σκέφτηκε αυτό με τις κουρτίνες;» ρωτούσαν μεταξύ τους βουλευτές του ΠαΣοΚ μετά την προχθεσινή ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, όπου αναφέρθηκε σε υπέρογκη δαπάνη ύψους 28.000 ευρώ για αγορά κουρτινών από υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή που έχει κάτι κοινό με δήμο της Ανατολικής Αττικής.

Δεν ξέρω αν «πίσω από τις κουρτίνες» του εργαστηρίου ρητορικής του Πρωθυπουργού κρύβεται ο κ. Γ. Πεταλωτής (όπως λένε κάποιοι), αλλά το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν θεωρήθηκε ότι ταιριάζει σε μια ιστορική ομιλία για μια κρίσιμη συγκυρία.

***

Επ΄ ευκαιρία οφείλω να υπογραμμίσω ότι η «επικοινωνιακή εγκύκλιος» του Μεγάρου Μαξίμου προς τα υπουργεία με την παραίνεση να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν ονόματα επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα από τον Οκτώβριο και μετά δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Προφανώς γιατί στη χώρα όπου οι νόμοι τηρούνται προαιρετικά ο αριθμός συλλήψεων επίορκων υπαλλήλων δεν μπορεί παρά να προσεγγίζει το μηδέν.

***

Συνεργάτης μου εντόπισε συνάντηση για την υπόθεση της Siemens που έγινε σε εστιατόριο κεντρικού ξενοδοχείου μεταξύ του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Γ. Νικητιάδη και του βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Τζαβάρα. Οι δύο βουλευτές έλεγαν αργότερα ότι ήθελαν να συζητήσουν το ενδεχόμενο να εκδοθεί κοινό πόρισμα των δύο κομμάτων για το πολύκροτο σκάνδαλο. Γιατί όχι; Κοινό ήταν το φαγοπότι, κοινή η ωφέλεια, γιατί να μην είναι κοινό και το πόρισμα;

Δεν απορώ λοιπόν που η συνάντηση κατέληξε να μοιάζει περισσότερο με σκηνή από ταινίες του «Μίστερ Μπιν». Και μάλιστα για δύο λόγους. Πρώτον, οι δύο βουλευτές δεν είναι επικεφαλής των κομμάτων τους στην Εξεταστική Επιτροπή. Και δεύτερον, στα διπλανά τραπέζια βρισκόταν σε εξέλιξη τραπέζι που παρέθετε στα στελέχη της η διοίκηση του ΟΤΕ.

***

Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επιθυμεί να τονώσει την εικόνα αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης με «επέμβαση στον ΟΣΕ» και συζητεί τις σχετικές πρωτοβουλίες με τον υπουργό Υποδομών κ. Δ. Ρέππα (ο οποίος, παρά τις φήμες, εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την πολιτική).

Λέγεται μάλιστα ότι κάποιος επικοινωνιολόγος πρότεινε οι δύο υπουργοί να πάρουν από έναν κασμά ο καθένας και να σκάψουν τις ράγες του ΟΣΕ π.χ. στην Πελοπόννησο (όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τις ράγες του τραμ πριν από 60 χρόνια).

Αμφιβάλλω αν θα ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη συμβουλή. Εκείνο πάντως που έχει προκαλέσει την απορία πολλών είναι γιατί οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ δεν προχωρούν σε απεργία για να αποτρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια. Η απάντηση είναι ότι δεν κάνουν απεργία γιατί αν κάνουν δεν θα το καταλάβει κανείς.

***

Διαφημιστικά καπελάκια ετοιμάζεται να μοιράσει σε όλη τη χώρα η κυρία Αντζελα Γκερέκου (στο σκίτσο) με σύνθημα «δεν πάω διακοπές στο εξωτερικό, μένω Ελλάδα». Μάταιος κόπος. Ειδικά μετά τις τελευταίες περικοπές, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, αφού δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές στην Ελλάδα.

***

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος απάντησε σε ερώτηση του κ. Κ. Αϊβαλιώτη με θέμα τις δαπάνες για την αγορά (κάθε λογής) εντύπων από το υπουργείο Αμυνας και τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας. Από το 2006 ως τον Σεπτέμβριο του 2009. Προφανώς επί ΝΔ πληρώνονταν για να διαβάζουν στο στράτευμα. Διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί την τριετία 2006- 2009 οι δαπάνες του υπουργείου έφτασαν κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο οι δαπάνες του ΓΕΑ ξεπέρασαν το 1 εκατ. ευρώ.

***

Ακόμα και στην Κατοχή γίνονταν γάμοι. Γιατί όχι τώρα; Αυτό σκέφθηκε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Αηδόνης και νυμφεύεται σήμερα στη Δράμα την κυρία Βιβή Δημητροπούλου, η οποία εργάζεται στη Γραμματεία του Πρωθυπουργού (εύχομαι να ζήσουν ευτυχισμένοι και χωρίς υπουργικές σκοτούρες, οι οποίες, ως γνωστόν, συνιστούν απειλή για τον έρωτα).

Κουμπάροι του ζεύγους είναι τρεις υφυπουργοί, οι κκ. Μιχ. Καρχιμάκης (Αγροτικής Ανάπτυξης), Στ. Αρναουτάκης (Οικονομίας), Θ. Μωραΐτης (Περιβάλλοντος) και μία βουλευτής, η κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη. Ασφαλώς ο γάμος θα είναι «σεμνός και ταπεινός», όπως επιβάλλουν οι καιροί.


πηγή:tovima.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα