Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Αλέξης Τσίπρας: «Η κοινωνία δεν συναινεί»


Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών χωρίς την παρουσία των κομμάτων της αριστεράς, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το λεγόμενο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
ant1online
Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς την παρουσία των κομμάτων της αριστεράς, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το λεγόμενο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και πρόσθεσε ότι θα ήταν κορυφαίο λάθος αν κάποιοι επιχειρήσουν αυτή τη λαθροχειρία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίσης να μην γίνονται αναφορές σε οικουμενική συνεννόηση την στιγμή, που, όπως είπε, η κοινωνία αντιδρά και δεν συναινεί σε αυτή την πολιτική.....
...

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αφού επανέλαβε ότι η συνάντηση ήταν μια «σύσκεψη παρωδία», σημείωσε ότι ήταν μια συνάντηση της εγχώριας τρόικα, που είναι έτοιμη να θυσιάσει και την κοινωνική συνοχή, αλλά και κατακτήσεις δεκαετιών. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, δημιουργείται μια νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα με τη συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα, που στέλνει το μήνυμα για μια νέα πορεία.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εδώ και πολύ καιρό δεν ακούει τις προτάσεις που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και για το πολιτικό σύστημα αλλά και για την διαφάνεια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η χώρα να απεμπλακεί το συντομότερο από τον μηχανισμό της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα ακριβώς αντίθετο, που να αναδιανέμει τον πλούτο υπέρ των πολλών.

Επίσης πρόσθεσε ότι στην προηγούμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σειρά προτάσεων και για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, ενώ ,αντίθετα, είπε, σήμερα στην συνάντηση των τριών αρχηγών οι εκπρόσωποι της κρίσης του συστήματος μαζεύτηκαν για να δώσουν λύση. Όμως, πρόσθεσε, δεν μπορούν να δώσουν λύση αυτοί που ευθύνονται για το πρόβλημα. Η λύση, είπε ο Κ. Τσίπρας, βρίσκεται στην δημιουργία του μετώπου, η ανατροπή των συσχετισμών σε προοδευτική κατεύθυνση και σε αυτό το μέτωπο δηλώνουμε παρών.

Απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε για μη συμμετοχή στην συνάντηση των τριών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η έκβαση της συνάντησης των τριών αρχηγών καταδεικνύει την πλήρη ορθότητα των λόγων που επικαλεστήκαμε για να αρνηθούμε την συμμετοχή και οι ποιο εύλογες ενστάσεις που διατυπώθηκαν διαψεύστηκαν από την ίδια την ζωή. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η αριστερά δεν πρόκειται να περιθωριοποιηθεί και πρόσθεσε: «Ας μην επιχειρήσουν κάποιοι αυτόν τον ολισθηρό δρόμο να ενοχοποιηθεί η αριστερά φορτώνοντας ευθύνες που δεν έχει».

Εμείς, είπε ο κ. Τσίπρας, το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του συντάγματος και την κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ωστόσο, επειδή, όπως είπε, θα υπάρχουν και προβοκάτσιες «καλούμε τους πολίτες σε εγρήγορση το επόμενο διάστημα». Για την σχέση του με το ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι προέχει ο συντονισμός των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και πρόσθεσε η σταθερή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση παραμένει, αλλά, όπως είπε, δεν θέλει να εκθέσει το ΚΚΕ, αλλά ούτε και να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα