Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Super League, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0


Επιμέλεια: Γρηγόρης Μπάτης
Ο Νικοπολίδης έκανε δώρο στον ΠΑΟΚ, ο Μουσλίμοβιτς το δέχτηκε με χαρά σκοράροντας και ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε μια νίκη... χρυσάφι (1-0), που μπορεί να του δώσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος με μεγάλο σύμμαχο την κατάμεστη Τούμπα (το μόνο γήπεδο που είναι γεμάτο στα πλέι οφ) πέτυχαν την δεύτερη εντός έδρας νίκη τους (μετά τον Άρη), παρέμειναν αήττητοι (η μόνη ομάδα στα πλέι οφ) και πλέον απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής, αφού είναι στο +3 από τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικά... όλα τα λεφτά, καθώς είδαμε πολλές ευκαιρίες μπροστά και από τα δύο τέρματα, ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός και ο Δικέφαλος είχε πάρει κεφάλι στο σκορ, χάρη σε τραγικό λάθος του Αντώνη Νικοπολίδη.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ομάδα που ..
..υπήρχε στο γήπεδο, έκανε ευκαιρίες για να διπλασίασει τα τέρματα του, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και διατήρησε εύκολα το 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Πλέον, οι Θεσσαλονικείς είναι μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία έχοντας 10 βαθμούς, ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 7, η ΑΕΚ με 5 και τελευταίος ο Άρης με 3. Όπως καταλαβαίνετε, ο αγώνας την Τετάρτη στο "Καραϊσκάκη" είναι τελικός, τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον ΠΑΟΚ, αφού μπορεί να κριθεί η πρώτη θέση. Διαβάστε τα σενάρια, το πρόγραμμα και την βαθμολογία.

Nα σημειωθεί πως οι παίκτες και ο κόσμος του ΠΑΟΚ φώναξαν δίκαια στο 57', καθώς ο Κάκος δεν έδωσε πέναλτι, όταν ο Μέλμπεργκ έδιωξε με το χέρι την μπάλα σε κόρνερ. Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Τσιρίλο, Σαβίνι (50' Μαλεζάς), Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Φιλομένο (85' Παπάζογλου), Μουσλίμοβιτς (78' Φωτάκης).

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μαρέσκα (62' Μήτρογλου), Λούα Λούα, Λεονάρντο (83' Γ. Παπαδόπουλος), Όσκαρ, Ντάρμπισιρ.

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρα)

Κίτρινες κάρτες: Φιλομένο, Λίνο / Ζεβλάκοφ, Τοροσίδη Με μια ματιά
Η μάχη των πάγκων

Με 4-4-2 λόγω της απουσίας του Ίβιτς, παρέταξε την ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Φερνάντο Σάντος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χαλκιάς, σέντερ μπακ ήταν ο Τσιρίλο με τον Σαβίνι, αριστερά ο Λίνο και δεξιά ο Κοντρέρας. Στα χαφ ήταν οι... αχώριστοι Βιτόλο και Γκαρσία, αριστερά ο Σορλέν, δεξιά ο Βιεϊρίνια και επιθετικό δίδυμο ήταν οι Φιλμένο και Μουσλίμοβιτς.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Λεονάρντο στη θέση του τραυματία Χεσούς Ντάτολο. Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Νικοπολίδης (τερματοφύλακας), Αβραάμ Παπαδόπουλος (σέντερ μπακ), Μέλμπεργκ (σέντερ μπακ), Ζεβλάκοφ (δεξί μπακ), Ραούλ Μπράβο (αριστερό μπακ), Τοροσίδης (χαφ), Μαρέσκα (χαφ), Λούα Λούα (δεξί χαφ), Όσκαρ (περιφερειακός επιθετικός), Ντάρμπισιρ (σέντερ φορ).

Μετά από ένα λεπτό σιγής στην μνήμη των 3 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωής τους την περασμένη Τετάρτη και αρκετά συνθήματα κατά της βουλής, το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, δεν φοβήθηκαν να βγουν μπροστά και με τις άμυνες αρκετά ανοιχτές, οι ευκαιρίες ήταν θέμα χρόνου...

Την αρχή έκανε ο Ολυμπιακός στο 2' με την σέντρα του Λούα Λούα μέσα από την περιοχή να μην έχει ευτυχή κατάληξη. Φυσικά ο Δικέφαλος του Βορρά δεν άφησε... αναπάντητη την ευκαιρία των Πειραιωτών και απείλησε για πρώτη φορά τον Αντώνη Νικοπολίδη, με σουτ του Σορλέν στο 6'.

Οι φάσεις συνεχίστηκαν και ένα λεπτό αργότερα (7') οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν μια ανάσα από το ν' ανοίξουν το σκορ. Ο Όσκαρ πάσαρε ωραία στον Ντάρμπισιρ, όμως ο Άγγλος απέναντι από τον Χαλκιά, έστειλε με πλασέ την μπάλα άουτ και το 0-0 έμεινε, όχι όμως για πολύ...

Το δώρο του Νικοπολίδη, το πήρε ο Μουσλίμοβιτς

Στο 11' ο Νικοπολίδης έκανε ένα τεράστιο λάθος, ο Μουσλίμοβιτς το εκμεταλλεύτηκε και η Τούμπα πήρε φωτιά. Συγκεκριμένα, το βολέ του "ερυθρόλευκου" τερματοφύλακα κόντραρε αρχικά στον Φιλομένο και στην συνέχεια κατέληξε στον Μουσλίμοβιτς που με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε τον Δικέφαλο του Βορρά μπροστά στο σκορ.

Το γκολ του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε τα δεδομένα στην αναμέτρηση, καθώς ο μεν Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση για να ισοφαρίσει, ο δε Δικέφαλος είχε αρκετά κενά στην άμυνα και παράλληλα προσπάθησε να "χτυπήσει" τις αδυναμίες των αντιπάλων του.

Μ' αυτά και μ' αυτά οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες συνεχίστηκαν, πότε με τον Φιλομένο (14') και πότε με τον Λούα Λούα (15'). Κάπου εκεί είχαμε ένα κενό 10λεπτο, όμως στην συνέχεια ήρθαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες.

Τη μια ο Μουσλίμοβιτς έστειλε με σουτ την μπάλα άουτ (29'), την άλλη ο Ντάρμπισιρ (34') δεν κέρδισε με κεφαλιά τον Χαλκιά, την τρίτη και πάλι ο "Μούσλι" (35') βρέθηκε απέναντι από το 2-0, όμως δεν κατάφερε να πλασάρει τον Νικοπολίδη, ενώ την τέταρτη ο Φιλομένο (36') έστειλε την μπάλα άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Δικέφαλος του Βορρά έχει μια ελαφρά υπεροχή, στο 37' ο Τοροσίδης παραλίγο να κάνει την ζημιά. Ο Ντάρμπισιρ πάσαρε στον "Τόρο" εκείνος κατάφερε να πάρει την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, όμως το σουτ του κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά και έτσι το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Μόνο ΠΑΟΚ στο γήπεδο

Στην επανάληψη πάντως, όλα ήταν διαφορετικά... Κι αυτό γιατί οι παίκτες του Μπάντοβιτς... ξέχασαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν από 'κει που είχαν μείνει στο τέλος του ημιχρόνου. Έτσι λοιπόν, το δεύτερο μέρος ήταν ένας μονόλογος του ΠΑΟΚ, αφού δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους φιλοξενούμενους, ενώ δημιούργησε ένα κάρο κινδύνους μπροστά από την "ερυθρόλευκη" εστία.

Τρανό παράδειγμα, η φάση στο 53' όπου η προσπάθεια του Βιεϊρίνια κατέληξε στο δοκάρι, αλλά κι αυτή στο 57', όπου κανονικά ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει πέναλτι. Και λέμε κανονικά γιατί ο Μέλμπεργκ έδιωξε με το χέρι σε κόρνερ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κάκος δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Αυτό εξόργισε όπως είναι φυσικό τους παίκτες και τον κόσμο του Δικεφάλου του Βορρά, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Ήταν φανερό πως οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και η φάση του 64' με την κεφαλιά του Τοροσίδη, ήταν απλά μια εξαίρεση. Οι γηπεδούχοι έκαναν το παιχνίδι τους, έδωσαν λίγο χώρο στους αντιπάλους τους, θωράκισαν τα μετόπισθεν και απλά ροκάνιζαν τον χρόνο.

Έτσι λοιπόν, τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας και μια ανούσια υπεροχή και τους παίκτες του Σάντος απλά να αμύνονται και να προσπαθούν να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει χωρίς... κόπο μια πολύ μεγάλη νίκη. Συνέντευξη Τύπου από τον Νίκο Τοσκίτση
Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ): "Ήταν μία δίκαιη νίκη σε ένα παιχνίδι πολύ δυνατό και εφάμιλλο της αξίας και της ποιότητας των δύο ομάδων. Σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο και οι δύο ομάδες μήκαν πολύ δυνατά. Με φάσεις που έγινα από λάθη και από τις δύο πλευρές. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε το λάθος του Ολυμπιακού αντίθετα ο αντίπαλος όχι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου περιορίσαμε τον αντίπαλο και ήμασταν πολύ δυνατοί στην πίεση μας.

Ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια ότι είχε ευκαιρία να πετύχει γκολ αλλά και εμείς είχαμε με τους Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Γενικότερα πιστεύω ότι στο πρώτο παίξαμε με περισσότερη διάθεση για να πετύχει αυτήν την σημαντική νίκη. Όπως ήταν φυσικό ο Ολυμπιακό που είναι μεγάλη ομάδα προσπάθησε να τα παίξει όλα για όλα και επειδή είναι μία δυνατή ομάδα μπόρεσε να μας φέρει πιο πίσω στην άμυνα μας.

Επίσης κάναμε κάποιες αναγκαστικές αλλαγές οι οποίες μας έδεσε τα χέρια .Από εκεί και πέρα μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε την κατοχή της μπάλας ωστόσο εμείς είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο τις κλασικότερες φάσεις ,όπως το δοκάρι και μία αμφισβητούμενη φάση μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες. Έχουμε άλλα τρία ματς. Όλες οι ομάδες είναι φαβορί και όλες δεν είναι.

Σίγουρα βρισκόμαστε σε κάποια πλεονεκτική θέση, ωστόσο έχουμε ένα επίσης πολύ δυνατό παιχνίδι την Τετάρτη το οποίο ο Ολυμπιακός πρέπει να το κερδίσει και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Το θέμα του Εντίνιο είναι εσωτερικό ζήτημα και δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο".

Μπόζινταρ Μπάντοβιτς (προπονητής Ολυμπιακού): "Εμείς σε όλα τα παιχνίδια επειδή είμαστε Ολυμπιακός παίζουμε για να κερδίσουμε .Αυτό κάναμε και σήμερα. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά αλλά δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ ενώ χάσαμε και κάποιες μονομαχίες στο πρώτο ημίχρονο αν και εμείς ήμασταν που χάσαμε ξεκάθαρες ευκαιρέις και αξίζαμε ένα γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την κατοχή στο χώρο του κέντρου αλλά δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Δεν είχαμε πολλούς χώρους και ο ΠΑΟΚ κλείστηκε πίσω. Σίγουρα προσπαθήσαμε ωστόσο αξίζαμε ένα γκολ με τις ευκαιρίες που κάναμε. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε . Έχουμε παιχνίδι σε δύο ημέρες με την ίδια ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε.

Αυτό που σκέφτομαι είναι μόνο η ομάδα μου και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για το επόμενο ματς. Το ποιος είναι φαβορί και όλα αυτά δεν χρειάζεται να τα συζητάμε γιατί έχουν μείνει άλλα τρία παιχνίδια. Το ματς της Τετάρτης είναι για εμάς σαν τελικός και πρέπει να το κερδίσουμε". Όλα τα λεφτά...
Το πρώτο ημίχρονο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πιο χορταστικό 45ο λεπτο των πλέι οφ! Αμέτρητες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και εξαιρετικό ποδόσφαιρο, μπροστά σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Κάκο που δεν έδωσε ξεκάθαρο πέναλτι στον Δικέφαλο του Βορρά στο 57'. Ο Μέλμπεργκ έδιωξε με το χέρι σε κόρνερ, όμως ο διαιτητής από την Κέρκυρα δεν έδειξε την άσπρη βούλα, κάτι που έκανε έξαλλους (και όχι άδικα) τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Το τραγικό λάθος του Αντώνη Νικοπολίδη, χάρη στο οποίο η ομάδα του έχασε από τον ΠΑΟΚ και μπορεί να χάσει και την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Ακόμη και οι μεγάλοι παίκτες, κάνουν μεγάλα λάθη, έστω κι αν μιλάμε για "γκέλα" που βλέπουμε μόνο σε μικρές κατηγορίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα