Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

«Στο δρόμο» 22 συμβασιούχοι-παρατασιούχοι του Δήμου Τριφυλίας

Απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο τα ασφαλιστικά τους μέτρα, χωρίς προσωπικό η Υπηρεσία Καθαριότητας
«Στο δρόμο» βρίσκονται από προχθές 22 συμβασιούχοι-παρατασιούχοι του Δήμου Τριφυλίας, απασχολούμενοι και προσφέροντες υπηρεσίες καθαριότητας στην Τριφυλία, έπειτα από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας το οποίο απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν υποβάλει.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου δημοσιεύθηκε στις 4 Φεβρουαρίου και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Τριφυλίας, του οποίου η υπηρεσία έλαβε γνώση μόλις προχθές. Την ίδια μέρα υπογράφηκε και εκδόθηκε απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, με θέμα «Απόφαση σχετικά με παύση αποδοχής υπηρεσιών συμβασιούχων με ασφαλιστικά μέτρα», η οποία δημοσιεύθηκε προχθές το μεσημέρι στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 9ΟΤ7ΩΗΕ-Ξ6Ω.
Στην απόφαση του κ. Κατσίβελα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος έλαβε υπόψη «την

με αριθ. 8/2019 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας επί των από 02/04/2018 και 01/08/2018 αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, με τις οποίες απορρίπτονται οι επίδικες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων με τις οποίες είχαν ζητηθεί τόσο η αναγνώριση ότι οι αιτούντες συνδέονται με το Δήμο Τριφυλίας με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου όσο και η αναγνώριση της υποχρέωσης του εργοδότη Δήμου Τριφυλίας να δέχεται τις υπηρεσίες τους.
Αποφασίζουμε την παύση αποδοχής υπηρεσιών από 12-02-2019 και εντεύθεν, των υπαλλήλων, κατ’ εφαρμογή της με αρ. 8/2019 απόφασηw ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, η οποία δημοσιεύθηκε στις 04-02-2019 και έλαβε γνώση η υπηρεσία μας στις 11-02-2019, με την οποία απορρίπτεται το κύριο αίτημα των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων όπως ανωτέρω αναφέρεται στην παρ. 8, καθώς και τη διαγραφή τους από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου».
Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, προφανέστατα, έχει και θα έχει τραγικές συνέπειες στην καθαριότητα, το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την ίδια την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Τριφυλίας, αφού, πλέον, ο Δήμος Τριφυλίας στερείται της παροχής υπηρεσιών καθαριότητας 22 εργαζομένων. Παροχή υπηρεσιών η οποία, εκ των πραγμάτων και με βάση τα ισχύοντα, δε δύναται να καλυφθεί με κανέναν άλλο τρόπο, αφού στο Δήμο δεν υπάρχει επαρκές μόνιμο προσωπικό απασχολούμενο στην καθαριότητα.
Κι αν ακόμη και όταν υπηρετούσαν οι 22 συμβασιούχοι-παρατασιούχοι υπήρχαν προβλήματα, αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής τι έχει να συμβεί στο εξής.
Πλέον, Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπουργείο Εσωτερικών, με την κυβέρνηση, συνολικά οφείλουν να συνεργαστούν για την εξεύρεση λύσεως μέχρις ότου – άγνωστο πότε –«πιάσουν» δουλειά οι μόνιμοι του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, οι διαδικασίες του οποίου έχουν καθυστερήσει. Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα