Χαρά, συγκίνηση και ικανοποίηση πλημμύρισαν χτες το μεσημέρι τις καρδιές εκατοντάδων αποφοίτων των σχολείων όλης της Μεσσηνίας, με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.
Μετά από τόσες μέρες αγωνίας, πολλοί είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται και τώρα καταστρώνουν σχέδια για τις νέες τους ζωές, τα φοιτητικά τους σπίτια και φυσικά... τις καλοκαιρινές τους διακοπές!
1ο Λύκειο Καλαμάτας
Ο Ιωνας Κλάδης με 18.427 μόρια πιάνει Οδοντιατρική, τη σχολή που ήθελε. “Απλά διάβαζα από μικρός, είχα βάσεις. Ενα 2ωρο την ημέρα διάβαζα την τελευταία χρονιά”, μας είπε ο Ιωνας και σημείωσε: “Το πιο σημαντικό είναι να έχεις βάσεις και να μάθεις να διαβάζεις, ο τρόπος είναι που σε βοηθά να πετύχεις. Και να βγαίνεις κανονικά με τους φίλους σου”.
Η Παρασκευή Πόταρη με 16.073 περνάει Παιδαγωγικά, το Τμήμα που της αρέσει. Μας επεσήμανε ότι στοχεύει να κάνει μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή, γιατί της αρέσει η ιδέα να βοηθάει άτομα με αναπηρία. Παρατήρησε ότι “για να τα καταφέρεις, πρέπει να
αποβάλεις το άγχος”.
2ο Λύκειο Καλαμάτας
Η Αλίκη Υφαντή κατάφερε να συγκεντρώσει 18.188 μόρια στην Θεωρητική κατεύθυνση και θα δηλώσει για πρώτη της επιλογή το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στον Πειραιά. Το διάλεξε γιατί της αρέσουν οι πολιτικές επιστήμες ενώ τρέφει και μεγάλη αγάπη στις ξένες γλώσσες, οπότε θεωρεί πως της ταιριάζει ως επάγγελμα, μελλοντικά. “Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα ανοίξει ένας ωραίος δρόμους. Τα κατάφερα με διάβασμα, αυτοπεποίθηση και κριτική σκέψη” λέει η ίδια.
Η Κλεοπάτρα Τσουμέα έπιασε 16.265 μόρια στην κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής και θέλει να περάσει στην Πυροσβεστική ως πρώτη επιλογή. Αμέσως μετά, επιλογή της είναι η Πληροφορική στο ΟΠΑ και θα ήθελε να ζήσει στην Αθήνα. Τα Μαθηματικά είναι το αγαπημένο της μάθημα, από μικρή ηλικία ανακάλυψε την κλίση της και τελικά αυτά συντέλεσαν στο να τα πάει τόσο καλά. Η πιο... δυνατή ανάμνηση από τη χρονιά που πέρασε είναι η αίσθηση ότι αποζημιώθηκε για τον κόπο της. “Ηταν μια χρονιά γεμάτη κυκλοθυμία. Ηταν κάτι το πρωτόγνωρο όλο αυτό, δεν είχα ζήσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Οι Πανελλήνιες έχουν περάσει στη συνείδηση των μαθητών ότι είναι κάτι φοβερό, έχει γιγαντωθεί στο μυαλό τους, και αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να τις βλέπουμε απλώς σαν εξετάσεις ενδοσχολικές” έχει να πει.
Ο Ραφαήλ Ντυμένος θα θυμάται πως όλο το σχολικό έτος πέρασε με πολύ άγχος. Ειδικά πριν τα αποτελέσματα οι στιγμές ήταν δύσκολες. Οταν όμως ξεκίνησε την προετοιμασία, του, είχε πάρει μια απόφαση να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και... ό,τι είναι να γίνει θα γίνει... “Προσπαθούσα να διατηρώ ψυχραιμία, όμως μέσα στη χρονιά υπήρχαν στιγμές αδυναμίας και στρες. Τα χόμπι ευτυχώς βοηθούσαν στο να ξεχνιέμαι για λίγο και να συνεχίζω πάλι την προσπάθεια μου. Τα μόρια που συγκέντρωσα είναι 15.670 και θέλω να περάσω σε μία από τις Σχολές Πληροφορικής στην Αθήνα” δηλώνει ο Ραφαήλ, ο οποίος έγραψε στην Πληροφορική... στρογγυλό 100!
Η Σταυρούλα Νταβέα έπιασε 16.900 μόρια και θέλει να περάσει στο Μαθηματικό. Πάντα τη γοήτευε αυτό το μάθημα και σκέφτεται πως μπορεί εκτός από τη διδασκαλία να έχει στη συνέχεια κι άλλες επιλογές για το μέλλον της. Διάλεξε λοιπόν τη σχολή με βάση αυτό που αγαπά, και έτσι πιστεύει πως δεν θα το μετανιώσει. Στο εξής θέλει να απολαύσει το καλοκαίρι και να κάνει πολλές βόλτες με τους φίλους της, πράγμα που ως τώρα είχε στερηθεί.
Η Νίκη Κυριακούλη τα πήγε πάρα πολύ καλά, συγκεντρώνοντας 18.471 μόρια. Εδινε για δεύτερη χρονιά και, όπως όλα δείχνουν, θα πιάσει το στόχο της, τη Φαρμακευτική. Της αρέσει ο κλάδος γιατί τη γοητεύει η Χημεία και η Βιολογία, και γενικά όποιο επάγγελμα έχει σχέση με τον άνθρωπο. Η χρονιά φέτος ήταν πιο εύκολη σε σχέση με πέρυσι, γιατί η ίδια ήταν πιο συγκεντρωμένη και δεν είχε σχολικές υποχρεώσεις. Η Νίκη έχει ξεκινήσει να εργάζεται, ώστε να έχει τις πρώτες βάσεις για τη νέα της ζωή και για να να μην επιβαρύνει τους γονείς της.
4ο Λύκειο Καλαμάτας
Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος τα πήγε πολύ καλά, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 18.658 μόρια στο 3ο πεδίο (με Βιολογία). Μεγάλο όνειρό του είναι η Ιατρική για αυτό που προσφέρει στον κόσμο η επιστήμη αυτή: προάγει την υγεία και είναι το πιο θεάρεστο επάγγελμα. Ο ίδιος, από τη χρονιά που πέρασε, χαρακτηριστικά θα θυμάται ότι ήταν μια ζόρικη χρονιά, στην οποία όμως υπήρχαν και ωραίες αναμνήσεις (η πενθήμερη εκδρομή, οι παρέες, οι φίλοι, οι βόλτες).
Ο Θανάσης Μπουφέας έπιασε 18.452 μόρια και πλέον στόχος του είναι το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Αθήνα. Αν οι περυσινές βάσεις δεν αλλάξουν, υπολογίζει ότι θα πετύχει το στόχο του να μπει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ενδιαφέρον είναι το ότι ο Θανάσης κατά τη διάρκεια και της Γ’ Λυκείου δεν σταμάτησε τα χόμπι του, το βιολί και το μπάσκετ.
Η Παναγιώτα Βρυώνη ήταν στη Θετική κατεύθυνση (Βιολογία) και έπιασε 19.377 μόρια. Θέλει να σπουδάσει Ιατρική, γιατί της αρέσει πολύ ως στόχος. Εξηγεί πως “έχει ενδιαφέρον αργότερα ως επάγγελμα, μέσα από αυτό μαθαίνει κανείς συνεχώς νέα δεδομένα, έρχεται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, σώζει ζωές. Για να πετύχω το όνειρό μου θυσίασα εξόδους, διάβασα πολύ και για το σχολείο και για το φροντιστήριο. Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν όμως τα σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία. Ολα τα παιδιά το περνάνε αναγκαστικά, όποιος και να ’ναι ο στόχος. Οι θυσίες για όλους είναι ίδιες. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια, τους καθηγητές και το σχολείο μου. Ολοι στάθηκαν δίπλα μου” έχει να πει με σιγουριά.
Η Μαρία Κουκή από τη Θετική κατεύθυνση (Μαθηματικά) έπιασε 19.341 μόρια και θέλει σπουδάσει στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Διάλεξε το Τμήμα αυτό κυρίως με κριτήριο τις προοπτικές του χώρου, με βάση το ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της. Επόμενος στόχος της είναι οι... διακοπές και οι έξοδοι με τους φίλους της. Από τη χρονιά αυτή, θα θυμάται έντονα τη σκληρή δουλειά που κατέβαλλε και το κουράγιο που έδινε ο ένας στον άλλον.
5ο Λύκειο Καλαμάτας
Η Μαρία Καννά έπιασε 15.920 μόρια στο Πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών και μεγάλη της αγάπη είναι τα Παιδαγωγικά. “Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη. Ευτυχώς στο σχολείο μου είχαμε πολλούς καθηγητές κοντά μας, ειδικά τον διευθυντή Ιω. Μπουγά. Ολους τους μαθητές, ακόμα και τα παιδιά που δεν έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον για τα μαθήματα, είχε τον τρόπο να τα αγκαλιάζει, να είναι κοντά τους, να μας φέρνει όλους σε επαφή με τη γνώση. Το κλίμα που είχαμε, η στήριξη ήταν κάτι το απίστευτο. Αν ήθελε κάποιος να περάσει, μπορούσε να τα καταφέρει και χωρίς φροντιστήριο, γιατί οι καθηγητές ήταν κοντά μας. Επόμενος στόχος μου; Να γίνω... φοιτήτρια και μετά να συνεχίσω με ένα μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή” λέει η Μαρία.
Η Ξένια Κωνσταντοπούλου με 16.500 περίπου μόρια στη Θεωρητική κατεύθυνση έχει βάλει στόχο να μπει στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ή στο Τμήμα ΜΜΕ. “Ηταν μια ψυχοφθόρα διαδικασία, ήταν αρκετά δύσκολη η χρονιά αυτή της Γ’ Λυκείου, αλλά έκανα μια συγκρατημένη προσπάθεια και είμαι ευχαριστημένη. Στο εξής θέλω να ασχοληθώ ξανά με τη γυμναστική που την είχα αφήσει” δηλώνει στην “Ε” η Ξένια.
Η Μανταλένα Μισαηλίδη τα πήγε επίσης πολύ καλά και έπιασε γύρω στα 17.000 μόρια. Θέλει να περάσει στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Κρήτη ή στη Ρόδο. “Αυτή είναι η πρώτη μου επιλογή, όσα μόρια και να έβγαζα αυτή θα επέλεγα. Μου αρέσει ο κλάδος και έχω πάρει την απόφασή μου εδώ και κάποια χρόνια. Κρατάω από τη χρονιά αυτή πολύ όμορφες αναμνήσεις. Το άγχος το χειρίστηκα όσο μπορούσα με οργάνωση του διαβάσματος και προσπαθώντας να περνάω ωραία με τους συμμαθητές μου” σχολιάζει.
Η Ελένη Σταυροπούλου είναι πολύ ευχαριστημένη με τα 16.117 μόρια που έπιασε, αν και δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα δηλώσει Πολυτεχνείο ή το Τμήμα Φυσικής ή Μαθηματικών. “Δεν υπάρχει μυστικό, χρειάζεται οργανωμένο διάβασμα και ψυχραιμία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Δεν έχω να δώσω κάποια ιδιαίτερη συμβουλή για τα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου, παρά το να κάνουν τον αγώνα τους, δίνοντας το 100%, και οι κόποι τους θα ανταμειφθούν. Την τελική απόφαση για την επιλογή θα την πάρω με βάση αυτό που θα μου αρέσει περισσότερο” λέει η Ελένη.
Η Παναγιώτα Παπαμικρουλέα με 16.725 μόρια θα δηλώσει το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Ξαφνιάστηκε χτες, καθώς δεν το περίμενε να έχει πάει τόσο καλά. Τώρα αισθάνεται ανακούφιση, νιώθει ευχαριστημένη με τον εαυτό της σε μεγάλο βαθμό και πλέον ονειρεύεται να ξεκινήσει τις σπουδές και να τις ολοκληρώσει με επιτυχία. Το δώρο στον εαυτό της κατά πάσα πιθανότητα θα είναι... διακοπές.
6ο Λύκειο Καλαμάτας
Η Μαρία Πουλοπούλου διάλεξε τον τομέα των Ανθρωπιστικών Επιστημών και ήρθε 1η στο σχολείο της. Με 16.708 μόρια θέλει να περάσει στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στη Θεσσαλονίκη ή στο Κοινωνικής Εργασίας στην Πάτρα. Της αρέσουν αυτές οι επιστήμες και τα αντίστοιχα μαθήματα των σχολών. “Πέτυχα το στόχο μου με συγκρατημένο διάβασμα και προσπάθησα να μην έχω καθόλου άγχος την ώρα των εξετάσεων. Γενικά σε όλη τη χρονιά ήθελα να είμαι ήρεμη και επίσης παρακολουθούσα τις παραδόσεις των καθηγητών” σημειώνει.
Ο Απόλλων – Φοίβος Μπακής είχε διαλέξει την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής και έπιασε 15.814 μόρια. Ονειρό του είναι να σπουδάσει Χρηματοοικονομικά. “Το μυστικό είναι ότι πρέπει να αφοσιωθείς ένα χρόνο τουλάχιστον, να μείνεις σπίτι πιο πολύ, να κοιτάς το στόχο σου και να προχωράς με συστηματικό διάβασμα. Είναι σημαντικά όλα τα μαθήματα, όχι μόνο αυτά που δίνουμε στις εξετάσεις” δηλώνει ο Απόλλων, ο οποίος στο παρελθόν έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις στα Μαθηματικά, στην Μαθηματική Εταιρεία, αλλά και σε άλλους διαγωνισμούς. “Είναι μύθος, ψέμα το ότι οι καθηγητές δεν πολυασχολούνται με τα παιδιά στο σχολείο. Ολοι οι υποψήφιοι μπορούν να κερδίσουν πολλά από το σχολείο και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους”, προσθέτει.
Μουσικό Σχολείο
Ιδιαίτερα χαρούμενη ήταν χτες η Σοφία Αράπογλου, η οποία ήρθε 1η στο σχολείο της στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών. Στόχος της είναι η Φιλολογία, η οποία της αρέσει πολύ γιατί και οι δύο γονείς της είναι στο χώρο της εκπαίδευσης. Με 18.471 μόρια φαίνεται πως θα πετύχει το όνειρό της. Διάβαζε αρκετά όλη τη χρονιά, έχοντας βάλει ένα καλό πρόγραμμα. Τώρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει... διακοπές στην Πάρο!
Η Ειρήνη Καλαμαρά είναι η 1η του σχολείου στη Θετική κατεύθυνση (Μαθηματικά), με 17.200 μόρια. Περίμενε πώς και πώς να βγουν οι βαθμοί, γιατί δεν ήταν σίγουρη για το πώς είχε γράψει. Τώρα νιώθει ανακούφιση και πιστεύει ότι θα κρατήσει στην καρδιά της πάντα το πόσο ωραία ήταν τα χρόνια στο σχολείο, οι στιγμές με τους συμμαθητές της, το κλίμα και η επικοινωνία που είχε με τους εκπαιδευτικούς...
Η Αφροδίτη Μπούζα κατέχει στο σχολείο της την πρωτιά για τις Θετικές επιστήμες. Με 17.435 μόρια, στόχος της είναι το Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Της αρέσει γιατί αγαπάει ιδιαίτερα τα Μαθηματικά και τη Χημεία και θέλει η σχολή που θα σπουδάσει να έχει κυρίως τέτοια μαθήματα. Τώρα θέλει να περάσει το καλοκαίρι της με χαλάρωση, ξεκούραση και κάνοντας πράγματα που της αρέσουν, να απολαύσει τα χόμπι της χωρίς άγχος και τύψεις.
Λύκειο Θουρίας
Η Μαρία Περρωτή στο 3ο πεδίο έπιασε 18.465 μόρια και έτσι είναι κοντά στο μεγάλο στόχο της Ιατρικής. Ο,τι πέτυχε, το πέτυχε με μεθοδικό διάβασμα, από την καθημερινότητά της όμως δεν έλειψαν και οι βόλτες. Είναι τώρα πολύ ικανοποιημένη και θέλει να τονίσει πως από το σχολείο όλα τα παιδιά τα βοήθησαν πολύ οι καθηγητές τους... Σειρά έχουν τώρα οι διακοπές της στην Ιο!
Η Σταυρούλα Ρουσοπούλου συγκέντρωσε 18.680 μόρια στο 3ο πεδίο και έτσι βρίσκεται λίγο πριν αγγίξει το όνειρο για την Ιατρική. Θα ήθελε να είναι μαζί με τη φίλη της τη Μαρία, και να περάσουν στην ίδια πόλη. Είναι ενθουσιασμένη, γιατί όπως λέει δεν το περίμενε να έχει πάει τόσο καλά. Πιστεύει πως η επιτυχία είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα καθηγητών. “Ημασταν τυχεροί, είχαμε πολύ καλούς καθηγητές και στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Αυτό ήταν που κυρίως μας βοήθησε” δηλώνει κατηγορηματικά.
Λύκειο Γαργαλιάνων
Στο Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων τον υψηλότερο αριθμό μορίων συγκέντρωσε η Ηλια Γεωργοπούλου με 18.625 μόρια. Επίσης ο Αντώνης Σπυρόπουλος συγκέντρωσε 18607 μόρια και ο Γιώργος Σκούτζος 17.897 μόρια.
Η Αννα Γλαροπούλου με 17.513 μόρια τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένη καθώς περίμενα λίγο πιο χαμηλά. Ευχαριστώ την καθηγήτρια μου, τους γονείς μου. Θα δω τις βάσεις και θα δούμε πού θα δηλώσω. Μου αρέσει η Ψυχολογία και η Διατροφολογία».
Ο Χαράλαμπος Τεριζάκης με 15.774 μόρια μας είπε: «Πιστεύω ότι πιάνω το στόχο μου, Λογιστική και Χρηματοοικονομική Αθήνας. Νιώθω αδικημένος λίγο στην έκθεση, στα υπόλοιπα όπως περίμενα πήγα».
Ο Σαράντης Παπαχριστοφίλου με 16.206 μόρια ανέφερε: «Στόχευα στο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών στην Πάτρα. Αν πέσουν οι βάσεις μπορεί να το πιάσω - αλλιώς μηχανικός Υπολογιστών και Πληροφορικής. Γενικά είμαι ευχαριστημένος».
Ο Περικλής Πετρόπουλος με 14.589 μόρια είπε: «Είμαι ικανοποιημένος, αν και έμεινα μακριά από το στόχο μου. Υπάρχουν όμως πολλές σχολές που με ενδιαφέρουν, και πιστεύω ότι θα πιάσω κάποια που με ικανοποιεί».
Λύκειο Κυπαρισσίας
Ο Αγγελος Δημόπουλος με 18.560 μόρια δήλωσε περήφανος και σημείωσε: «Τώρα είναι η στιγμή να αποφασίσω πού θα περάσω. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια μέθοδος να ακολουθήσει ο μαθητής για να πετύχει, η μόνη μέθοδος είναι ο μαθητής να είναι σίγουρος για τις γνώσεις του και να έχει αυτοπεποίθηση όταν πάει να γράψει».
Ο Ηλίας Διαμαντής με 17.353 μόρια ανέφερε: «Νιώθω δικαιωμένος, έδινα για δεύτερη χρονιά και είναι μια διαδικασία που δεν είναι εύκολη. Ο όγκος της ύλης είναι μεγάλος και θέλει προσπάθεια. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όσα παιδιά δεν πετύχουν υπάρχει δεύτερη και τρίτη προσπάθεια. Αρκεί να υπάρχει στόχος και θέληση. Επιλογή μου θα είναι η Αστυνομία ή το Λιμενικό».
Ο Στέφανος Καλής με 17.110 μόρια τόνισε: «Ημουν στην ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών. Εχει αρκετή πίεση το διάβασμα και χρειάζεται οργάνωση για να πετύχει ένας μαθητής. Νιώθω πολύ όμορφα και δεν περίμενα ότι θα γράψω τόσο καλά. Διάβασα όσο μπορούσα για την καλύτερη δυνατή επιτυχία. Χρειάζεται δουλειά και πίστη. Σκέφτομαι τη Θεολογία».
Ο Ιωάννης Φωτεινόπουλος με 16.858 μόρια είπε: «Υπήρχαν δύσκολες και εύκολες στιγμές. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμαθητές μου, εύχομαι να πιάσουν τις σχολές που θέλουν. Εγώ θέλω Πυροσβεστική αλλά κοιτάζω και δεύτερες επιλογές».
Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος με 16.248 μόρια επισήμανε: «Ηθελα Σχολή Ικάρων αλλά δεν βλέπω να την πιάνω, με δυσκόλεψε η Χημεία. Αισθάνομαι λίγο απογοητευμένος καθώς περίμενα κάτι παραπάνω».
Η Θεοδώρα Αντωνοπούλου με 14.841 μόρια ανέφερε: «Περίμενα να έχω γράψει περισσότερο, αλλά με δυσκόλεψαν τα Αρχαία».
Λύκειο Φιλιατρών
Ο Παρασκευάς Μεϊντάνης με 18.142 μόρια ανέφερε: «Θέλω να περάσω στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας. Εέλπιζα να γράψω καλά αλλά ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Σίγουρα όμως είμαι πολύ χαρούμενος».
Η Αγγελική Καλογεροπούλου με 16.752 μόρια μας είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και δεν το περίμενα, γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, κυρίως σε Φυσική και Χημεία. Θέλω να περάσω στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στα όπλα».
Η Αναστασία Παναγιωτοπούλου με 16.307 μόρια σημείωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί πέτυχα το στόχο μου, την πρώτη μου επιλογή. Ηταν δύσκολη χρονιά, θέλει υπομονή, πίστη στον εαυτό σου και μεθοδικότητα. Στοχεύω στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - και νομίζω ότι θα το πιάσω».
Ο Παναγιώτης Χρονόπουλος με 16.122 μόρια μας είπε: «Νιώθω χαρούμενος, όμως ήθελα να γράψω παραπάνω. Είναι λίγο δύσκολο να πιάσω Αστυνομία, Πυροσβεστική ή Λιμενικό, ελπίζω να πέσουν οι βάσεις».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Από το παραπάνω κείμενο λείπουν αρκετά ονόματα και επιτυχίες αποφοίτων, λόγω του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, που καθιστά δύσκολη τη γνωστοποίηση στοιχείων από τα σχολεία. Για το λόγο αυτό, αν κάποιος μαθητής θέλει στα επόμενα ρεπορτάζ να συμπεριληφθεί το όνομα και η επίδοσή του, μπορεί να επικοινωνήσει με την “Ε” (email: elefklm@gmail.com ή μέσω Facebook), αφού το ρεπορτάζ θα συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα σχολεία της Μεσσηνίας.
[Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη, Γιάννης Σινάπης, Κώστας Μπούρας] eleftheriaonline
Τέμπη: Οι τεράστιες συγκεντρώσεις αφήνουν αποτύπωμα στην πολιτική σκηνή –
Ανησυχία στην κυβέρνηση, στήριξη από την προοδευτική αντιπολίτευση
-
Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε εκατοντάδες σημεία της
επικράτειας, έδωσαν τον τόνο στη χθεσινή επικαιρότητα. Εκατοντάδες χιλιάδες
πολίτες,...
Πριν από 3 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα