Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

772 δενδρύλλια χασίς στη Μάνη σε φυτεία με… κάμερα ανίχνευσης κίνησης

Σε απόκρημνο σημείο μέσα σε λόγγο στη Μαραθέα της Λακωνικής Μάνης ετοιμάζονταν οι άγνωστοι (προς το παρόν) καλλιεργητές να μεταφυτεύσουν 772 δενδρύλλια χασίς από αυτοσχέδιο φυτώριο στο έδαφος - ενώ επιτηρούσαν το χώρο με φορητή κάμερα ανίχνευσης κίνησης.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Γυθείου, όταν εντόπισαν τη φυτεία πρωινές ώρες της Τετάρτης, μετά από εξερεύνηση ωρών μέσα σε δασική έκταση μεταξύ Γυθείου και Αρεόπολης, βρήκαν την κάμερα ενεργή πάνω σε δέντρο.
Οι αστυνομικοί έψαξαν για τη φυτεία κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών που έφτασαν σε αυτούς, ενώ όπως φάνηκε οι καλλιεργητές είχαν φροντίσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Πέρα από το δυσπρόσιτο της περιοχής, την παρακολούθηση με κάμερα και την κάλυψη των δέντρων τριγύρω για να μην φαίνονται τα φυτά καθώς θα μεγαλώνουν, ούτε από... ελικόπτερο, εντυπωσιάζει το ότι έκαναν σκληρή και χρονοβόρα προετοιμασία ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για το φύτεμα. Με εργαλεία χειρός ξελόγγωσαν μια έκταση 3,5 στρεμμάτων (σε τρία διαδοχικά επίπεδα). Παράλληλα καλλιεργούσαν τα 772 δενδρύλλια χασίς -τα οποία είχαν φτάσει πλέον έως

μισό μέτρο- σε γλάστρες μέσα σε θερμοκήπιο. Οσο για το νερό, είχαν εξασφαλίσει τρόπο να το κλέβουν από κεντρικό αγωγό.
Οταν οι αστυνομικοί βρήκαν τα φυτά, οι καλλιεργητές είχαν ήδη ανοίξει και ετοιμάσει 77 λάκκους για φύτεμα, τους οποίους παράτησαν έτσι, όπως και όλα τα εργαλεία τους. Από την κατάσταση των φυτών, τα οποία είχαν κάποιες μέρες να ποτιστούν, φάνηκε ότι μάλλον είχαν πληροφορηθεί πως τους ψάχνουν.
Πλέον, μετά την αποκάλυψη της φυτείας, οι διωκτικές αρχές αναμένουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αθήνας, προκειμένου να προχωρήσουν και σε συλλήψεις.  Ν.Κ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα