Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Βάσεις 2019: Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες – Αυτές είναι οι σχολές που θα… καταποντιστούν



Βάσεις 2019: Η μεγάλη ώρα έφτασε για χιλιάδες υποψηφίους των Πανελληνίων, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής θα αναρτηθούν στα Λύκεια οι καταστάσεις, οι οποίες θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τη βαθμολογία του ανά μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
Με τη Χημεία να πρωταγωνιστεί στα περίφημα μαθήματα της «αποτυχίας» που θα παρασύρουν προς τα κάτω τις Βάσεις 2019 στο 2ο επιστημονικό πεδίο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο, αναμένεται -όπως όλα δείχνουν -αύριο, Παρασκευή η ανακοίνωση των βαθμολογιών στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.



Συγκεκριμένα και ανά επιστημονικό πεδίο, όπως αναφέρει ο διευθυντής των φροντιστηρίων Ομόκεντρο Αντώνης Φλωρόπουλος στα Νέα, η κίνηση των φετινών βάσεων αναμένεται φέτος ως εξής:
1ο επιστημονικό πεδίο: Οι βάσεις στο 1ο επιστημονικό πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών δεν αναμένεται να επιφέρουν μεγάλες εκπλήξεις. Θα δούμε βέβαια κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα αλλά η γενική εικόνα θα είναι παρόμοια με την περσινή. Θα υπάρξει μία ανοδική τάση, στις περισσότερες σχολές η οποία όμως θα κινείται λίγο πάνω από τα περσινά επίπεδα. Οι πρωτοκλασάτες σχολές, Νομικής, Ψυχολογίας, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας θα κυμανθούν σε επίπεδα υψηλότερα κατά 100 - 200 μόρια.
2ο επιστημονικό πεδίο: Στο πεδίο αυτό η πτώση θα είναι ευδιάκριτη στην πλειονότητα των Σχολών, καθώς οι αποδόσεις των μαθητών στη Χημεία δεν ήταν καλές. Στο πεδίο αυτό υπάρχουν πολλά ΤΕΙ που απορροφήθηκαν από Πανεπιστήμια και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει για τον λόγο αυτό μεγαλύτερη ζήτηση από τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που θα ανακόψει κάπως την πολύ μεγαλύτερη πτώση των βάσεων που θα βλέπαμε αν δεν υπήρχε αυτός ο παράγοντας. Στις υψηλόβαθμες σχολές όπως τα Πολυτεχνεία, Σχολές Φυσικής, Πληροφορικής, Μαθηματικών η πτώση των βάσεων θα είναι μικρότερη από την πτώση που θα σημειωθεί σε πολλά νεοσύστατα Πανεπιστήμια που αντικατέστησαν τα ΤΕΙ.

3ο επιστημονικό πεδίο: Και στο πεδίο των Επιστημών Υγείας και Ζωής, θα δούμε κάποια πτώση, όχι όμως στο μέγεθός της πτώσης του 2ου επιστημονικού πεδίου, αφού και εδώ υπάρχουν τα μαθήματα της Χημείας και της Φυσικής με τα απαιτητικά τους θέματα. Τα θέματα της Βιολογίας που είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας ήταν ευκολότερα και συγκρατούν κάπως την πτώση που προκάλεσαν τα άλλα μαθήματα.

Η Ιατρική Αθήνας είναι πολύ πιθανό να κατεβάσει τον πήχη εισαγωγής κάτω από 19.000 μόρια και η Ιατρική Αλεξανδρούπολης κάτω από 18.451, που ήταν πέρυσι, να κυμανθεί γύρω από 18.200 - 18.300 μόρια.

4ο επιστημονικό πεδίο: Στο αποκαλούμενο «Οικονομικό Πεδίο» διατέθηκαν φέτος οι περισσότερες από τις 4.000 θέσεις που δόθηκαν συνολικά και στα 4 πεδία και υπάρχουν οι περισσότερες σχολές, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια.

Τα θέματα δεν είχαν σημαντικές διαφοροποιήσεις από τα αντίστοιχα του 2018 όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας τους, και επομένως αναμένεται μία σχετική σταθερότητα στις βάσεις, με μικρές αυξομειώσεις.
Νεφέλη Σκαρλίδου, 

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα