Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ο Παν. Κατσίβελας για το Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθόπολης

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλιευτικό Καταφύγιο ΜαραθόποληςΑπό την αρχή της θητείας μας είχα βάλει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη των υποδομών του Δήμου μας και ανάμεσα σε αυτές ήταν και το αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου.
Προς αυτήν την κατεύθυνση συνεργαστήκαμε απόλυτα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία και έφερε το βάρος της ολοκλήρωσης ωρίμανσης των μελετών του έργου.
Ο Δήμος Τριφυλίας ολοκλήρωσε άμεσα και χωρίς ελλείψεις όλες τις υποχρεώσεις του , πράγμα που δεν έκαναν άλλοι υπόχρεοι του έργου.
Προσωπικά συνέβαλα καθοριστικά και στην επιτάχυνση της ανανέωσης της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και της Άδειας Εκτέλεσης του ‘Έργου και είναι πλέον γνωστό ότι εξασφάλισα τις εγκρίσεις τριών Δασαρχείων σε μια ημέρα.
Στην διαδρομή αυτή με απογοήτευση έβλεπα κάποιους παράγοντες και κάποια ΜΜΕ να αντιστρατεύονται, να αμφισβητούν και να περιγελούν την προσπάθεια που γινόταν αλλά εμείς είχαμε άλλες στοχεύσεις. Αυτοί τις εκλογές κα εμείς το καλό και την πρόοδο του Τόπου

μας.
Αισίως φτάσαμε στο τέλος μιας προσπάθειας με την υπογραφή ένταξης στο ΕΣΠΑ της Πράξης «Ανάπτυξη αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης» με Κωδικό ΟΠΣ 5032861 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020», με την επιλέξιμη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 5.388.580,64 €.
Το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης και οι κάτοικοι της περιοχής περίμεναν από το 1994, χρονιά της καταστροφής του, ήτοι 25 χρόνια για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Είμαι ευτυχής που η ένταξη γίνεται κατά την διάρκεια της δικής δημοτικής θητείας ως αποτέλεσμα μιας επίμονης και επίπονης προσπάθειας.
25 χρόνια ψεύτικων υποσχέσεων και φρούδων ελπίδων τελείωσαν.
Οφείλω ως εκ τούτου να ευχαριστήσω ως Δήμαρχος Τριφυλίας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης κ Αλιείας κ.κ. Αραχωβίτη και Κασίμη και τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την ολοκλήρωση της ένταξης στο ΕΣΠΑ .
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Τ.Κ .Μαραθόπολης κ Μίγγα Γεώργιο που παρέμεινε αδιαπαραγμάτευτα σταθερός στην επίτευξη του μεγάλου μας στόχου, της Ανάπτυξης του Αλιευτικού καταφυγίου του Μαράθου μας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΠΑΝ. ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα