Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Δολοφονία 6χρονης: «Έσπασαν« τα ισόβια για τον 61χρονο πατέρα της



Ποινή κάθειρξης 20 ετών και 6 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον συνταξιούχο αστυνομικό που τον Απρίλιο του 2017 σκότωσε την εξάχρονη κόρη του και πέταξε το πτώμα της σε κάδο απορριμάτων στην Αγία Βαρβάρα.
Το δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον 61χρονο πρώην αστυνομικό, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου καταδικάζοντάς τον, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού. 
Σε πρώτο βαθμό ο 61χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος επανέλαβε πως σκότωσε την κόρη του Στέλλα άθελά του όταν προσπάθησε να την κάνει να σταματήσει να κλαίει ενόσω την έκανε μπάνιο για να την βάλει για ύπνο:
«Της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει, για να μην ξυπνήσει ο αδελφός της και άθελα μου έγινε ό,τι έγινε.
Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή».

Πρόεδρος: Δεν το καταλάβατε όταν σας δάγκωνε στο χέρι;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα, άθελα μου έγινε.

Πρόεδρος: Και εκεί που δεν κουνιόταν πια δεν καταλάβατε;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα... το παιδί το αγαπούσα και το έτρεχα στους γιατρούς. Θέλω συγχώρηση από το Θεό και ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα και τα παιδιά μου.

Για τις μετέπειτα ενέργειές του, οπότε προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές αναφέροντας ληστεία με απαγωγή της μικρής, ο 61χρονος υποστήριξε ότι «ήμουν θολωμένος γι' αυτό είπα ό,τι είπα».
Σπύρος Καρανάσιος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα