Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Το 40ωρο γίνεται 35ωρο και δύο ημέρες άδειας επιπλέον το χρόνο για τους υπαλλήλους των Περιφερειών

Τυχερή μέρα ήταν χθες για δεκάδες υπαλλήλους και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, ξεκινά η εφαρμογή της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην οποία υπάγεται το προσωπικό με σχέση εργασία δημοσίου δικαίου που απασχολείται στους ΟΤΑ Β’ βαθμού και τα ΝΠΔΔ αυτών και εφαρμόζεται αποκλειστικά στα μέλη των Συλλόγων που ανήκουν στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.
Όσοι, λοιπόν, εντάσσονται σε αυτή την ειδική συλλογική σύμβαση, θα εργάζονται λιγότερο και συγκεκριμένα, αντί για 40 ώρες την εβδομάδα, 35. Δηλαδή, θα εργάζονται 7ωρο καθημερινά. Επίσης, κατά περίπτωση θα λαμβάνουν παραπάνω 1-2 ημέρες άδειας ετησίως.  
ΥπηρεσίεςΗ απόφαση του κ. Τατούλη αναφέρει αναλυτικά ποιοι υπάλληλοι σε κάθε υπηρεσία εντάσσονται πλέον σε αυτό το καθεστώς εργασίας.
Στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης στην απόφαση περιλαμβάνονται 28 υπάλληλοι, με αντικείμενο την ευθύνη για την εφαρμογή διαφόρων προγραμμάτων (Νέοι αγρότες, Σχέδια Βελτίωσης, αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα, πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων, επενδυτικά σχέδια μεταποίησης, δακοκτονία, επισκοπήσεις, έλεγχος εγκαταστάσεων τροφίμων, υποστήριξη γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, ποιοτικός και φυτοϋγειονομικός έλεγχος προϊόντων κ.λπ.), καθώς και πολλές άλλες αρμοδιότητες οι οποίες απαιτούν εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων.
Οι συγκεκριμένοι επωφελούνται με μείωση του χρόνου απασχόλησής τους μια ώρα ημερησίως χωρίς μεταβολή των αποδοχών και του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεών τους, αλλά και με τη χορήγηση 2 ημέρες επιπλέον κανονικής αδείας.
Στην ίδια Διεύθυνση σε 4 υπαλλήλους που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία περιστασιακά θα μειώνεται ο ημερήσιος χρόνος απασχόλησης, μόνον κατά την ημέρα της εξωτερικής τους εργασίας, κατά μία ώρα, και θα λαμβάνουν μία ημέρα επιπλέον κανονική άδεια το χρόνο.
Αντίστοιχα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης με 35ωρο και 2 επιπλέον ημέρες άδειας θα εργάζονται πλέον 12 υπάλληλοι.
 
Μειωμένο ωράριο
Με 35ωρο και 2 επιπλέον ημέρες άδειας το χρόνο θα εργάζονται:
-Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών 14 υπάλληλοι
-Στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας 8 υπάλληλοι. Επίσης, για 3 υπαλλήλους που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία περιστασιακά θα μειώνεται ο ημερήσιος χρόνος απασχόλησης, μόνον κατά την ημέρα της εξωτερικής τους εργασίας, κατά μία ώρα και θα λαμβάνουν μία ημέρα επιπλέον κανονική άδεια το χρόνο.
-Στη Διεύθυνση Ανάπτυξης 7 υπάλληλοι. Για 2 υπαλλήλους που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία περιστασιακά θα μειώνεται ο ημερήσιος χρόνος απασχόλησης, μόνον κατά την ημέρα της εξωτερικής τους εργασίας, κατά μία ώρα και θα λαμβάνουν μία ημέρα επιπλέον κανονική άδεια το χρόνο.
-3 οδηγοί και ένας περιστασιακά.
-Στη Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού 3 υπάλληλοι που απασχολούνται με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση μπροστά σε οθόνες οπτικής καταγραφής θα δικαιούνται ένα διάλειμμα 15 λεπτών επιπλέον του προβλεπόμενου. Το ίδιο ισχύει και για έναν υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών.
Της Βίκυς Βετουλάκη, Το Θάρρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα