Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Γιώργος Λεβεντάκης: Από Σεπτέμβρη «λαμπίκο» η Τριφυλία, «άνοιξε» εισαγγελική οδός για όλους!

Αποφασισμένος να έχει την Τριφυλία «λαμπίκο» φέρεται ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ο οποίος την Παρασκευή το πρωί «σεντράρισε» στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας αιρετούς και υπαλλήλους, που έχουν θεσμική αρμοδιότητα κι ευθύνη για τα σκουπίδια, με την υπ’ αριθ. 9009 αίτηση – αναφορά του «Προς τον κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, με κοινοποίηση προς το Α.Τ. Τριφυλίας, Δήμο Τριφυλίας- Τομέα Πολιτικής Προστασίας».
Ουσιαστικά και πρακτικά, ο κ. Λεβεντάκης στρέφεται, δια της δικαστικής οδού, σε βάρος του απερχόμενου δημάρχου Τριφυλίας, των απερχόμενων αντιδημάρχων με κατά τόπο αρμοδιότητα στην κάθε Δημοτική Ενότητα, του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, του προϊσταμένου διεύθυνσης καθαριότητας και όλων των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας για τα σκουπίδια που υπάρχουν στην επικράτεια του δήμου και δη σε περιοχές και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Όσο δε κι αν η αίτηση-αναφορά προφανώς «στοχεύει» στον απερχόμενο δήμαρχο και την απερχόμενη δημοτική Αρχή, εμπλεκόμενοι είναι και όλοι.
Ταυτόχρονα, με το παράδειγμά του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας έδειξε το δρόμο και «άνοιξε» την εισαγγελική οδό για όλους στο ζήτημα των σκουπιδιών, του κινδύνου για τη δημόσια υγεία και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.
Στo λογαριασμό του συνδυασμού του κ. Λεβεντάκη στο facebook «Άνοδος Τριφυλίας», την Παρασκευή το βράδυ στις 9:09 μ.μ., δημοσιεύθηκαν τρεις φωτογραφίες της αίτησης-αναφοράς του, στην κα Εισαγγελέα Κυπαρισσίας, γράφοντας επί λέξει: «Σήμερα το πρωί...  αίτηση - αναφορά από εμένα στον κ. Εισαγγελέα Κυπαρισσίας, με κοινοποίηση προς το Α.Τ. Τριφυλίας, προς το Δήμο Τριφυλίας και προς τον Τομέα Πολιτικής Προστασίας», δημοσίευση η οποία στις 9:31 μ.μ. κοινοποιήθηκε και στη σελίδα του συνδυασμού «Άνοδος Τριφυλίας» στο facebook.
 
H αίτηση
Στην αίτηση- αναφορά του κ. Λεβεντάκη προς την κα Εισαγγελέα Κυπαρισσίας αναγράφεται επί λέξει: «Ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας που θα αναλάβω τα καθήκοντά μου από τον Σεπτέμβριο, σας κάνω γνωστά τα παρακάτω:
Στα πλαίσια της προετοιμασίας μου για την ανάληψη των καθηκόντων μου, και γυρνώντας όλες τις περιοχές του Δήμου, κυρίως στις περιοχές που αναμένεται αυξημένη τουριστική κίνηση, με απόγνωση και κυρίως αγανάκτηση, διαπίστωσα ότι υπάρχει πλήρης αδιαφορία εκ μέρους των ασκούντων σήμερα τα καθήκοντα ευθύνης στα ζητήματα της καθαριότητας και συλλογής των σκουπιδιών.
Ειδικότερα στις περιοχές εισόδου προς τις εγκαταστάσεις COSTA NAVARINO, στην περιοχή Χρυσή Ακτή Γαργαλιάνων, στην περιοχή Μαραθούπολης, στην περιοχή Ελαίας, Βουνάκι, Καρτελά, στις εισόδους των δρόμων προς την παραλία, στις εισόδους των οικισμών και σε πολλά άλλα σημεία, η κατάσταση σχετικά με την καθαριότητα και τα σκουπίδια είναι απελπιστική.
Στα σημεία που τυπικά έχουν καθοριστεί σαν χώροι εναπόθεσης σκουπιδιών, έχουν συσσωρευτεί τεράστιοι σωροί από σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα, πλαστικά και άλλα υλικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν έχει γίνει η συλλογή τους από τα συνεργεία καθαριότητας για πολλές ημέρες, με αποτέλεσμα τα απορρίμματα να έχουν διασκορπιστεί, να έχουν ανοίξει οι σακούλες με τις ακαθαρσίες, που με τον αέρα διασκορπίζονται στις γύρω ιδιοκτησίες, να περιφέρονται στους σωρούς των σκουπιδιών τρωκτικά, να υπάρχει αφόρητη δυσοσμία και γενικά η εικόνα να δείχνει ότι τα πάντα έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, παρά τις επιβλαβείς συνέπειες για το κοινό και το περιβάλλον.
Πρόσθετο πρόβλημα είναι τα ξερά χόρτα γύρω από τους σωρούς των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς, αφού πέραν των άλλων υπάρχουν γυαλιά, πλαστικά και άλλα εύφλεκτα υλικά.
Η εικόνα αυτή, πέραν του ότι προσβάλλει την περιοχή μας, υποβαθμίζει το περιβάλλον και εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Δημιουργεί επιπλέον πολύ αρνητική εικόνα στους επισκέπτες της περιοχής μας, παρά το ότι το βασικό έσοδο προέρχεται από τον τουρισμό.
Αναφέρομαι σε Σάς κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, γιατί οι προφορικές εγκλήσεις μου δεν ακούγονται. Είναι έκκληση, γιατί προφανώς αυτοί που  απέρχονται ξεχνούν ότι ασκούν καθήκοντα μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.
Υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, κίνδυνος για φωτιές και υποβάθμιση περιβάλλοντος.
Απλή αυτοψία των αρμοδίων οργάνων, αρκεί να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος.
Ζητώ την παρέμβασή Σας, ώστε να αποτραπούν οι παραπάνω επιβλαβείς, για την περιοχή μας, συνέπειες.
Επίσης, ζητώ από το Α.Τ. Τριφυλίας να συνδράμει για την επίλυση των ανωτέρω, καθώς και τους υπεύθυνους του Δήμου Τριφυλίας να κάνουν το καθήκον τους.
Κυπαρισσία 21-06-2019
Με τιμή
Γεώργιος Λεβεντάκης του Ιωάννη
Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας».
Το Θρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα