Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Αποζημίωση για δυστύχημα που προκάλεσε αδέσποτος σκύλος - Άφησε ορφανά τέσσερα ανήλικα παιδιά

Αποζημίωση ύψους 58.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας να πληρώσει ο δήμος Βόλου στην οικογένεια 35χρονης Βολιώτισσας, η οποία χάθηκε εντελώς απροσδόκητα από τη ζωή το 2005 σε τροχαίο δυστύχημα στη Νέα Ιωνία που προκλήθηκε επειδή στο δρόμο πετάχτηκε ένα αδέσποτο ζώο.
Σύμφωνα με την αυτοψία της Τροχαίας Βόλου το δυστύχημα είχε συμβεί στις 13 Οκτωβρίου του 2005. Στις 18.35 το απόγευμα εκείνης της τραγικής μέρας που άφησε ορφανά από μητέρα τέσσερα ανήλικα τότε παιδιά η άτυχη γυναίκα ενώ επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οδό Παρασκευοπούλου με κατεύθυνση προς Βόλο αιφνιδιάστηκε από την ξαφνική παρουσία στο οδόστρωμα ενός μεγαλοσώμου αδέσποτου σκύλου με αποτέλεσμα μοιραίο. Μη μπορώντας να αντιδράσει η γυναίκα έπεσε με το δίκυκλό της πάνω στο ζώο και η μοτοσικλέτα της ανατράπηκε με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα. Η οδηγός υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αν και φορούσε το

προστατευτικό της κράνος, ενώ το ζώο βρέθηκε νεκρό επί του αντίθετου πεζοδρομίου.
Στο τόπο του δυστυχήματος δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες ούτε ίχνη φρεναρίσματος, όμως υπήρχε εμφανές το σύρσιμο της μοτοσικλέτας στο οδόστρωμα επί δεκατεσσάρων συνολικά μέτρων. Η οδηγός μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύτηκε μέχρι και την επόμενη μέρα και στη συνέχεια υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της. Η αγωγή συζητήθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας στις 8 Μαΐου 2018 με τη διαδικασία των διοικητικών διαφορών ουσίας. Ο συνήγορος της οικογένειας Μιχάλης Βασιλικός επισημαίνει ότι τo Διοικητικό Εφετείο Λάρισας με τη με αριθμό 26/2019 απόφασή του επιδίκασε αμετάκλητα αποζημίωση σε βάρος του δήμου Βόλου ύψους 58.000 ευρώ στο σύζυγο και τα τέσσερα ανήλικα.
«Το Δικαστήριο ύστερα από μακρόχρονο δικαστικό αγώνα έκρινε ότι ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται στην παράνομη παράλειψη των οργάνων του τότε δήμου Νέας Ιωνίας να μεριμνήσουν για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ακίνδυνη χρήση των δημόσιων χώρων από τους δημότες και η προστασία της υγείας και της ζωής τους. Με το σκεπτικό αυτό επιδίκασε σε βάρος του δήμου Βόλου το ανωτέρω ποσό αποζημίωσης ως χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν ο σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά της γυναίκας λαμβάνοντας υπόψη τη στεναχώρια, τη συναισθηματική απώλεια και τη φροντίδα που βίωσαν», προσθέτει ακόμη.
πηγή: astra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα