Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Εορτασμός στην Παναγία Βλαχέρνας στα Φιλιατρά

Εορτασμός στην Παναγία Βλαχέρνας στα Φιλιατρά
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου, θα τιμηθεί και φέτος η εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου στην εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, μέσα στο Πάρκο της Βλαχέρνας.
Η εκκλησία, που αποτελεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο (ΦΕΚ 998/Β/1-11-1996) ανασκευάστηκε στην πρότερη μορφή της με εργασίες που έγιναν το 2016 και 2017 με την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και δαπάνες του Συλλόγου Φιλοπροόδων και πολλών πιστών. Μόλις τις προηγούμενες μέρες αντικαταστάθηκε το παλαιό φθαρμένο τέμπλο με νέο με δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Ετσι ελάχιστα πλέον απομένουν ώστε να γίνει πλήρης η επισκευή του ναού.
Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, ώρα 7.30 μ.μ., μέγας αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. 9 μ.μ. λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας. Μετά το τέλος του εσπερινού στις 10 μ.μ. περίπου, θα ακολουθήσει συναυλία του Πολυφωνικού Χορωδιακού Συνόλου «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.
Την Τρίτη 2 Ιουλίου το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία.
Κ.Μπ., Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα