Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Διαφωνία Κανάκη για υδατοδρόμιο στην Πύλο


Την πλήρη διαφωνία του με τον υφιστάμενο σχεδιασμό λειτουργίας υδατοδρομίου στην Πύλο εξέφρασε ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Κοινωνία σε Κίνηση” Ηλίας Κανάκης.
Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Κανάκης σημείωσε ότι ο υφιστάμενος σχεδιασμός δεν αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του υδατοδρομίου. 
Ο υφιστάμενος χωροταξικός σχεδιασμός είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνει σημαντικά την όχληση στην περιοχή (θόρυβος), ενώ δεν διασφαλίζει τις ανάγκες επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων.
Επεσήμανε ότι “υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, σχετικά με τον χωροταξικό σχεδιασμό του υδατοδρομίου. Ο σημερινός σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία του υδατοδρομίου σε κεντρικό σημείο του λιμανιού, κάτι που θα δημιουργήσει πολλαπλές δυσχέρειες. Πρότασή μας είναι να επανεξεταστεί ο χωροταξικός σχεδιασμός, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που θέτουν οι εμπλεκόμενοι φορείς με το λιμάνι της Πύλου, αλλά και να εξεταστούν άλλες λύσεις, όπως θαλάσσιες περιοχές πλησίον της Σφακτηρίας ή σε άλλο σημείο του λιμανιού”.
Καταλήγοντας, ανέφερε πως “μου προκαλεί έκπληξη, γιατί επί του θέματος δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα ο απερχόμενος και ο νέος δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, κ. Καφαντάρης και κ. Καρβέλας, αντίστοιχα, αλλά και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Χαραμαράς”.
eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα