Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Παρίσταναν τους λογιστές και έκλεβαν ηλικιωμένες γυναίκες

Για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της απάτης κατ' εξακολούθηση, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, από το Τ.Α. Ραφήνας, σε βάρος ενός 45χρονου και μιας 24χρονης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, χαρακτηριστικό της δράσης των κατηγορουμένων είναι ότι εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους ως λογιστές ή διεκπεραιωτές οικονομικών εκκρεμοτήτων, απεσταλμένοι οικείων τους προσώπων και τους αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα για την πληρωμή «παράβολου», προκειμένου να τύχουν επιστροφής χρημάτων από την εφορία.
Τα μέλη της σπείρας ενεργούσαν βάσει σχεδίου, επιλέγοντας ως θύματά τους αποκλειστικά υπερήλικες - κυρίως γυναίκες - τους οποίους προσέγγιζαν, είτε έξω από την κατοικία τους, είτε στο δρόμο. Προηγουμένως είχαν φροντίσει να συλλέξουν πληροφορίες για αυτούς ή για συγγενικά τους πρόσωπα. Οι δύο δράστες έπειθαν τους ηλικιωμένους ότι δικαιούνται επιστροφής μεγάλων χρηματικών ποσών από την εφορία, με την

προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικό ποσό, για την πληρωμή υποτιθέμενων παραβόλων, για να πραγματοποιηθεί η επιστροφή. Στη συνέχεια επιβίβαζαν τα θύματά τους σε αυτοκίνητο και τα οδηγούσαν είτε σε τράπεζα, προκειμένου να γίνει ανάληψη των χρημάτων, είτε στις οικίες τους, για να τους παραδώσουν απευθείας τα απαιτούμενα χρήματα ή κοσμήματα.
Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιο πειστικοί, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με συνεργό τους, τον οποίο παρουσίαζαν ως συγγενικό, των θυμάτων τους, πρόσωπο και σε πολλές περιπτώσεις τους επέτρεπαν μια σύντομη συνομιλία.
Όπως εξακριβώθηκε, έως τώρα, τα μέλη της σπείρας, με τον ίδιο τρόπο δράσης, ενέχονται σε 24 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Αττική, που διαπράχθηκαν από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Απρίλιο του 2019.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 45χρονου ο οποίος είναι ήδη φυλακισμένος, ενώ για την 24χρονη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα