Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Άγγελος Χρονάς: «Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών»

«Παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οδεύουμε σε κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών.
Ενός Κέντρου Υγείας που εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες πολίτες, μικρούς και μεγάλους, αντιμετωπίζεται ως βαρίδιο από την Πολιτεία και μετά την υποβάθμισή του, οδεύει σε κλείσιμο.
Τα Φιλιατρά , τα οποία έχουν δει να κλείνουν πολλές υπηρεσίες, αυτή τη φορά καλούνται να μην επιτρέψουν να κλείσει το Κέντρο Υγείας, το οποίο αντίθετα θα πρέπει να στελεχωθεί με γιατρούς και προσωπικό, ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της περιοχής. Μίας καθόλα αναπτυσσόμενης περιοχής με διαρκώς αυξανόμενο τουρισμό.
Η υγεία, όπως πολλές φορές έχω επισημάνει στις παρεμβάσεις μου, δεν είναι αγαθό πολυτελείας και θα πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν την στοιχειώδη περίθαλψη κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
Δεν μπορεί λοιπόν να καλούνται να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα για να δεχθούν τις

ιατρικές υπηρεσίες, γιατί κάποιοι δεν θέλουν να κατανοήσουν τις ανάγκες της επαρχίας και αντιμετωπίζουν τους κατοίκους της «ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας» και «ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού».
Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων των Φιλιατρών και θα αγωνιστούμε ώστε στο Κέντρο Υγείας να μην μπει «λουκέτο» και αυτή τη φορά οι αντιδράσεις θα είναι μαζικές και δυναμικές.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση Τσίπρα, που μετρά μέρες στην εξουσία, συνεχίζει να υποβαθμίζει τις μονάδες υγείας της Μεσσηνίας και ένα ακόμα παράδειγμα είναι και το Περιφερειακό Ιατρείο Σιδηροκάστρου, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μείνει χωρίς την παρουσία αγροτικού γιατρού, έστω και ανά 15νθήμερο ενώ είναι γνωστά και τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με τις μετακινήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, που οδηγούν σε γενικότερη υποβάθμιση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον Δήμο Τριφυλίας.
Η νέα Περιφερειακή αρχή και εγώ προσωπικά με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νίκα παρακολουθούμε γενικότερα τα θέματα υγείας στην Μεσσηνία από κοντά, ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και σε συνεργασία με τους λοιπούς φορείς της περιοχής θα είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής των Φιλιατρών».
Άγγελος Χρονάς
Χειρουργός
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Αναπληρωτής Γραμματέας Ποιότητας Ζωής ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα