Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ 1986-ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ 2011: 25 ΧΡΟΝΙΑ «ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ» ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ

Στις 26 Απριλίου 2011, συμπληρώνονται 25 χρόνια από την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ. Οι οδυνηρές επιπτώσεις στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή του εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, είναι πασίγνωστες και διόλου αμελητέες - (χιλιάδες θάνατοι από καρκίνο και λευχαιμία, δραματική ποσοστιαία αύξηση καρκίνων, δυσπλασίες σε νεογέννητα.).
Απ' ό,τι φαίνεται, τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Κράτη και επιχειρήσεις, με γνώμονα το κέρδος και δόλωμα τη δήθεν «καθαρή» και «φτηνή» ενέργεια (ας μην μιλήσουμε για τα πυρηνικά απόβλητα και το κόστος διαχείρισής τους.) εξακολουθούν να επενδύουν στην πυρηνική ενέργεια αψηφώντας τους θανάσιμους κινδύνους. Η εν εξελίξει πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, μιας χώρας με προηγμένη τεχνολογία και πρωτοπόρου στην πολιτική προστασία, αποδεικνύει ότι ο πυρηνικός όλεθρος παραμονεύει πάντα, πέρα από τις όποιες επίσημες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις.
Στη γειτονιά μας, μαύρα πυρηνικά σύννεφα σκιάζουν τον ορίζοντα. Εργοστάσια που ήδη λειτουργούν (το απαρχαιωμένο Κοζλοντούι στη Βουλγαρία) και άλλα που σχεδιάζονται για τα αμέσως επόμενα χρόνια (Τουρκία, Ρουμανία, FYROM, Βουλγαρία, Αλβανία), δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό πυρηνικής απειλής γύρω από την Ελλάδα. Οι παρούσες και οι επερχόμενες γενιές δεν μπορούν πλέον να αδιαφορούν. 25 χρόνια μετά το πρώτο καμπανάκι, το δεύτερο καμπανάκι ήχησε στη μακρινή(;) Ιαπωνία. Πριν είναι πολύ αργά, ας κάνουμε ό,τι επιβάλλει η κοινή λογική για την επιβίωση του είδους μας και του πλανήτη: ας βροντοφωνάξουμε όχι στα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.
Είναι ένας αγώνας που οφείλουμε να κερδίσουμε.   
ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ-
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

2 σχόλια:

 1. Αύξηση της φορολογίας σε παραμεθόριες περιοχές.
  Ρε …….δες αυτή τη στιγμή με το μειωμένο φπα πληρώνουμε τη βενζίνη 1.80 και το πετρέλαιο 0.98 λεπτά (ούτε ένα ευρώ).
  Είδατε κανένα μέτρο στην ουσία για ανάπτυξη;
  One stop shop έκαναν τώρα τα ………σκυλα αφού έχουν δρομολογήσει την αφαίμαξη.
  Ποιός θα επενδύσει τώρα βρε ζώα. Για ποιανού την ανάπτυξη μιλάνε; Για ποια Ελλάδα μιλάνε;
  Για την Ελλάδα των αμερικανόδουλων που θέλουν με την προπαγάνδα τους τους έλληνες (κι ας είναι και πακιστανοί) ντυμένους με σεντόνια για να τους σερβίρουν τον καφέ τους;
  Θέλουν μια ελλάδα χωρίς τους Έλληνες.
  Τελικά βγήκαν δικαιολογημένοι οι φόβοι του Βασίλη Παπακωσταντίνου "Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα"
  Αφού οι προδοτικές κυβερνήσεις ξεπούλησαν ότι είχαν και δεν είχαν υπέγραψαν το κηδειόχαρτο ότι ο ασθενής απεβίωσε τώρα κάνουν την πώληση των οργάνων τους στους διεθνείς …………..ντζήδες. Απο την συναίνεση που πήρε ο γάπας απο τον Καλλικράτη και με τον νέο νόμο με την εικαζόμενη συναίνεση στις μεταμοσχεύσεις θα κονομήσουμε πάλι.
  Άλλο ένα μέτρο ανάπτυξης...
  Κάντε τον πεθαμένο και με εικαζόμενη συναίνεση μπορεί να σας αφήσουν να ζήστε έστω και με ένα νεφρό ένα πόδι ένα μάτι στο πνεύμα των περικοπών.
  Ο Χριστός για τους πιστούς αναστήθηκε.
  Για τους "έλληνες" τόσο η θρησκεία όσο και η επιστήμη σηκώνουν τα χέρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα,

  διαβάστε εδώ για το ατύχημα στο Chernobyl και τα βιοκαύσιμα. Θα το βρείτε ενδιαφέρον θέλω να πιστεύω.

  http://center24.blogspot.com/2011/04/chernobyl.html#axzz1KRFbIWwM

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα