Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ: Σοβαρά ερωτήματα για την επαναγορά ομολόγων ύψους 2,3 δισ

κε Φλωρίδη, ίσως τώρα καταλάβατε γιατί έγινε η αλλαγή.....
Όταν το καταλαβαίνουμε ακόμα και εμείς, δεν δικαιούσθε εσείς, ένας πραγματικά έμπειρος και ικανότατος πολιτικός να μην το αντιλαμβάνεσθε και να δημιουργείτε πρόβλημα! 
Σημαντικά ερωτήματα εγείρει το δημοσίευμα του Reuters για την επαναγορά ομολόγων αξίας 2.3 δις Ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζει ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος Οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς και ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να απαντήσει, υποστηρίζοντας ότι η «σιωπή δεν είναι χρυσό». Ο κ. Χατζησωκράτης, δήλωσε: «Σήμερα το Reuters μετέδωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επαναγοράσει, από αρχής του έτους, ομόλογα αξίας 2.3 δις Ευρώ. Στην υπόθεση αυτή προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:
     1. Ποιός αγόρασε και με τι χρήματα; Χρησιμοποιήθηκαν αποθεματικά του Δημοσίου;
     2. Από ποιούς αγόρασε; Είναι τελείως διαφορετικό αν με την αγορά ελαφρύνθηκαν επιθετικά funds ή ελληνικές τράπεζες και ταμεία. Αν ελαφρύνθηκαν η ΕΚΤ ή γερμανικές ή γαλλικές τράπεζες.
      3. Ποιό κομμάτι του χρέους αγοράστηκε; Οι επιλεκτικές αγορές ομόλογων λήξεως 20/08/11 ή λήξεως 20/03/12 μπορεί να σηματοδοτούν διαφορετικές πολιτικές και προοπτικές για την αντιμετώπιση του χρέους. Η πιθανή επαναγορά εντόκων (χωρίς όφελος από τη συγκυρία των υψηλών spread), επίσης μπορεί να σηματοδοτεί πολιτική.
      Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Απαιτούνται συγκεκριμένες και υπεύθυνες απαντήσεις από την πλευρά του Υπ. Οικονομικών.
      Ας μη ξεχνάμε ότι όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται με δανεικά, σε συγκυρία στραγγαλισμού της τραπεζικής ρευστότητας και της αγοράς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα