Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Δημόσιο: Διευθυντές με διαγωνισμό, αμοιβαίες μετατάξεις και οι σύζυγοι... μαζί!

Η πρόβλεψη είναι σίγουρα ευνοϊκή καθώς δίνει το δικαίωμα στους υπαλλήλους, αν βρουν τον αντίστοιχο, να αλλάξουν θέση.
Με λίγα λόγια θα επιτρέπονται ενόψει χιλιάδων μετατάξεων οι αμοιβαίες μετατάξεις, οι οποίες θα μπορούν να γίνουν και μεταξύ υπαλλήλων των ΟΤΑ προς τις δημόσιες υπηρεσίες και το αντίστροφο αρκεί, φυσικά, να ταιριάζουν οι ειδικότητες.
Παράλληλα θα υπάρξει πρόβλεψη οι δύο σύζυγοι να μπορούν να συνυπηρετούν στην ίδια πόλη ή τον ίδιο νομό (θα λαμβάνονται υπόψη και οι χιλιομετρικές αποστάσεις) ώστε να μην... κλείσουν σπίτια από τις υποχρεωτικές μετατάξεις οι οποίες προβλέπονται στις περιπτώσεις που το προσωπικό είναι πλεονάζον.
Η απογραφή έδειξε μάλιστα ότι πλεονάζον προσωπικό υπάρχει σε πολλές υπηρεσίες και έτσι οι υποχρεωτικές μετατάξεις σε άλλη υπηρεσία αναμένεται να είναι χιλιάδες.
Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να έρθουν σύντομα στη βουλή ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν “πακέτο” με το ενιαίο μισθολόγιο...

Σχεδόν 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τα προσόντα να γίνουν γενικοί ή απλοί διευθυντές και τμηματάρχες, αλλά ... μόνο 25.000 θα το πετύχουν
Μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, θα γίνει η επιλογή και από αυτή θα αποκλειστούν ουσιαστικά μόνο όσοι είχαν στο παρελθόν κάποια πειθαρχική ποινή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο διαγωνισμό θα ληφθούν υπόψη οι τίτλοι σπουδών, η προϋπηρεσία και τα ατομικά φύλλα αξιολόγησης, ενώ οι εξετάσεις θα είναι προφορικές και γραπτές.
Όσοι έχουν εξειδικευμένα προσόντα, πτυχία κλπ θα έχουν επιπλέον μόρια. Η θητεία των νέων επικεφαλής των υπηρεσιών του Δημοσίου θα είναι πενταετής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα