Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΚΕΔΒ Καλαμάτας : Ευχές από διοικητή για παραμονή μονάδας

Την ελπίδα ότι η μνήμη του προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου θα τιμηθεί και την ερχόμενη χρονιά στο στρατόπεδο «Παπαφλέσσας», εξέφρασε χθες ο διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων, συνταγματάρχης Γ. Κοντοστέργιος, μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Όπως είπε, «ελπίζω την επόμενη χρονιά που θα εορτάσουμε τον Άγιο Γεώργιο εδώ να έχουμε περισσότερο κόσμο, καθώς η φετινή εκδήλωση συνέπεσε με την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Μιλώ με βάση αυτά που γνωρίζω. Τη Δευτέρα έχουμε κατάταξη και θεωρώ ότι η επόμενη εορτή του Αγίου Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί πάλι εδώ».
Η σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του στρατοπέδου, ξεκίνησε με την τέλεση θείας λειτουργίας. Με το πέρας της ο κ. Κοντοστέργιος ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή του αρχηγού ΓΕΣ κ. Φραγκούλη, στην οποία γινόταν, ανάμεσα σε άλλα, αναφορά στη ζωή και στο μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Γεωργίου,
η μορφή του οποίου βρίσκεται σε όλες τις ελληνικές πολεμικές σημαίες. Επισήμανε δε ότι η στάση ζωής του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος μαρτύρησε κατά τους διωγμούς του Διοκλητιανού, είναι να αντλεί κάποιος πίστη και δύναμη από το παράδειγμά του. Πρόσθεσε δε, ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενώ οι Έλληνες θα πρέπει να αγωνίζονται ενωμένοι και ισχυροί για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον ανώτερο διοικητή φρουράς Καλαμάτας, ταξίαρχο (της Πολεμικής Αεροπορίας) Μιχ. Θεοδωράκη, στο μνημείο των πεσόντων, η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Με το πέρας του τελετουργικού ο κ. Κοντοστέργιος ξενάγησε τους παριστάμενους σε μια μικρή έκθεση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού των Διαβιβάσεων.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα