Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Νέο e-mail «γκρέμισε» το Χρηματιστήριο

Το Υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει τους δράστες του ύπουλου χτυπήματος
Νέο e-mail «γκρέμισε» το Χρηματιστήριο
Για δεύτερη φορά μέσα στο 2011 η ελληνική οικονομία «χτυπήθηκε» από ανυπόστατες φήμες που διακίνησαν τη Μεγάλη Τετάρτη δύο στελέχη – διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας που φέρονται να εργάζονται στο Λονδίνο. Σημειώνεται ότι τα δύο αυτά στελέχη δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία οι εν λόγω διαπραγματευτές προχώρησαν περίπου μία ώρα πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης της Μ. Τετάρτης του ΧΑ σε αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος το οποίο έκανε αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα!Το υπουργείο Οικονομικών μέσω συντονισμένων ενεργειών εντόπισε αφενός τους αποστολείς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε επίπεδο φυσικού προσώπου και ζήτησε με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος από την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες που σχετίζονται με τη σημερινή κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην αγορά ελληνικών ομολόγων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Παρόμοιες φημολογίες στερούνται προφανώς κάθε σοβαρότητας και καταντούν γελοίες. Επειδή όμως παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό, το Υπουργείο Οικονομικών θα ζητά εφεξής τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο».

Είναι τέτοιο το θράσος των διακινητών του ανυπόστατου email που δεν μπήκαν στον κόπο ούτε τα στοιχεία τους να αποκρύψουν ή να καλύψουν. Μένει να αποδειχθεί από τις δικαστικές ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια για να ζημιώσουν την ελληνική οικονομία με ίδιο όφελος.

Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας να εντοπιστούν τάχιστα οι δράστες του αυτεπάγγελτου διαδικτυακού αδικήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα