Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Lara Logan: "Με βίασαν 200 άνδρες, ίσως και 300"

Η Lara Logan, που κατάγεται από τη Νότια Αφρική, είναι παντρεμένη με δύο παιδιά, έχει εμπειρία 18 ετών στο πολεμικό ρεπορτάζ και αποτελεί την επικεφαλής του συγκεκριμένου τμήματος στο CBS, αποφάσισε να λύσει την σιωπή της για όσα συγκλονιστικά έζησε και μίλησε στην δημοφιλέστερη εκπομπή του σταθμού της, η οποία θα προβληθεί την Πρωτομαγιά.
Συγκλονίζει όλον τον κόσμο και κυρίως την παγκόσμια δημοσιογραφική οικογένεια η σοκαριστική αφήγηση της πολεμικής ανταποκρίτριας του CBS, η οποία περιέγραψε στην κάμερα της τηλεοπτικής εκπομπής «60 minutes» την δραματική εμπειρία του βιασμού της από 300 αντικαθεστωτικούς τις ημέρες της εξέγερσης και των μεγάλων επεισοδίων στην Αίγυπτο. Η επίθεση που δέχτηκε στις 12 Φλεβάρη από τους αντιφρονούντες του αιγυπτιακού καθεστώτος διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και όπως αναφέρει, θύτες ήταν περισσότεροι από 200 άνδρες, ίσως και 300. Όλοι αυτοί είχαν πέσει επάνω της, την χτύπαγαν, της έσκισαν σε μικρά κομματάκια τα ρούχα και ασέλγησαν πάνω στο κορμί της. Διεσώθη τελικά από ομάδα 20 στρατιωτών.
«Ημουν σίγουρη ότι δεν θα βγω ζωντανή. Σκέφτηκα ότι όχι μόνο θα πεθάνω εδώ, αλλά θα είναι ο πιο φριχτός και βασανιστικός θάνατος που θα μπορούσα να έχω! Το πιο σοκαριστικό ήταν το πόσο αδυσώπητοι ήταν. Χαίρονταν με τον πόνο μου. Όσο ούρλιαζα, τόσο πιο πολύ με κακοποιούσαν!», αναφέρει μεταξύ άλλων η Lara Logan στην συγκλονιστική της εξομολόγηση. Παρά την επίθεση που δέχτηκε, ωστόσο, η δημοσιογράφος στάθηκε δυνατή και μετά από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο, επέστρεψε στο πόστο της μόλις δυο μέρες μετά και συνέχισε κανονικά να δίνει ανταποκρίσεις για το αμερικανικό κανάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα