Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το ελεγκτικό σαφάρι που ξεκινά μετά το Πάσχα ο εισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών, οι περαιτέρω εξηγήσεις που ζητά η τρόικα για τα κυβερνητικά σχέδια, η τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ο γολγοθάς των ανέργων, και η «Μαύρη Βίβλος» του ΠΑΣΟΚ που εξέδωσε η Ν.Δ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
“Ε”: "Πιέζει η Ε.Ε. για νέες αλλαγές στα κλειστά".
"Η Κομισιόν αμφισβητεί την επάρκεια των αλλαγών στο καθεστώς άσκησης του επαγγέλματος δικηγόρων, συμβολαιογράφων, πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, ορκωτών λογιστών και πάνω από 350 άλλων επιτηδευματιών, που ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο. Πιέζει μάλιστα την κυβέρνηση για νέες παρεμβάσεις".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαύρη Βίβλο του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε η Ν.Δ.".
"Τη "μαύρη Βίβλο" του ΠΑΣΟΚ από την ημέρα ένταξης της χώρας στο Μνημόνιο, εξέδωσε χθες η Ν.Δ., με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Τρόικα".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ληστεύουν κανάλια ραδιόφωνα και εφημερίδες οι διαφημιστές".
"Σε γιγάντιο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο εξελίσσεται το μεγάλο κόλπο με τις μαύρες επιστροφές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις διαφημιστικές εταιρείες".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ναυαγός στην Υδρα".
"Σε "ναυάγιο" έχει μετατραπεί η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος πάντως βρίσκεται από χθες στην Υδρα για πασχαλινές διακοπές επιχειρώντας, ταυτόχρονα, να βρει λύσεις στα πολλαπλά αδιέξοδα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει...".
ΕΘΝΟΣ: "Τακτοποίηση 3 ταχυτήτων για τα αυθαίρετα".
"Νομοθετική λύση στον "γόρδιο δεσμό" των αυθαιρέτων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η τακτοποίηση θα είναι τριών ταχυτήτων. Χαμηλότερα πρόστιμα θα προβλέπονται για την πρώτη κατοικία. Υψηλότερα θα είναι για τους οργανωμένους οικισμούς και τσουχτερά για τις βίλες".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πως η "Κάρτα" του Αντίχριστου θα εισβάλλει στο μυαλό και την ψυχή μας!".
"Ο Ευρωβουλευτές της ΝΔ καθηγητής Ι. Τσουκαλάς, ειδικός σε τεχνολογίες αιχμής, δικαιώνει τους φόβους μας για την διαβολοκάρτα που θέλει να μας επιβάλλει ο Γιώργος Π. και οι Εβραιοσιωνιστές εντολοδότες του".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Συμπληγάδες αναδιάρθρωσης φέρνουν πιο κοντά τις εκλογές".
"Επί ξυρού ακμής κινείται η κυβέρνηση, με τον Γιώργο Παπανδρέου να βρίσκεται αντιμέτωπος με κρίσιμα διλήμματα που σχετίζονται άμεσα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην κρίσιμη Σύνοδο της Ε.Ε. τον Ιούνιο".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στάση πληρωμών στον ιδιωτικό τομέα!".
"Οι εκτιμήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα προκαλούν πρωτοφανές για τα δεδομένα της Μεταπολίτευσης "σοκ". Περίπου, μία στις τρεις επιχειρήσεις οφείλουν στους εργαζομένους τους, κατά μέσο όρο, 3 με 4 μηνιάτικα και έπεται ακόμη πιο δραματική συνέχεια με απρόβλεπτες και καταστροφικές κοινωνικά συνέπειες, ελέω Μνημονίου και ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής".
ΕΣΤΙΑ: "Σήμερα ένθετο Πάσχα 1901".
"Προσφέρει σήμερα ένα ακόμη ιστορικό φύλλο από το πλούσιο αρχείο της. Εφέτος επιλέξαμε το Πασχαλινό φύλλο του έτους 1901, πριν από 110 χρόνια. Όπως θα διαπιστώσετε, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον".
Η ΑΥΓΗ: "Εκδικούνται για τα διόδια".
"Για πρώτη φορά φέτος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από την κατ΄έθιμο «αμνηστία» για τροχαίες παραβάσεις εξαιρεί όσους οδηγούς τιμωρήθηκαν επειδή δεν πλήρωσαν διόδια".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ο Γολγοθάς των ανέργων".
"Στους 700.000 εκτοξεύθηκαν το Μάρτιοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, με την πρωτιά να ανήκει στις γυναίκες και στις παραγωγικές ηλικίες. Αυτό, εκτός από ανθρωπιστική κρίση, συνιστά και βόμβα στα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στάση πληρωμών, επενδύσεων".
"Στάση πληρωμών και επενδύσεων έχει κηρύξει το Δημόσιο προκειμένου να συγκρατήσει εντός των στόχων του Μνημονίου την εκτέλεση του προϋπολογισμού".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Εξοδος... παθών".
"Υποσχέσεις που έμειναν για άλλη μια φορά στα λόγια αποδείχτηκαν οι εξαγγελίες του υπυργείου Υποδομών για μείωση των τιμών στους σταθμούς των διοδίων της χώρας έως και 50% μέχρι το Πάσχα, για να ταξιδέψουν οι εκδρομείς με μειωμένο κόστος".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Η κρίση απειλεί το κοινωνικό σύστημα".
"Στο χαμηλότερο σημείο από την εκκίνηση της μέτρησής του υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο του έτους ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αντανακλώντας τη συνεχή επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και της εισοδηματικής κατάστασης των νοικοκυριών".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Γολγοθάς δίχως τέλος η ανεργία".
"Το πρόβλημα της ανεργίας, που οξύνεται στο έπακρο σε συνθήκες κρίσης, δε λύνεται στον καπιταλισμό, απαιτεί κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας. Τελευταίο μέτρο άμυνας ο ενιαίος αγώνας για μέτρα προστασίας των ανέργων".
Στο ΚΑΡΦΙ: "Μέτρα ανακούφισης για... Ανάσταση".
"Τις πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου, για να κάνει η χώρα Ανάσταση, αναμένουν στελέχη και πολίτες. Ο πρωθυπουργός λέει "όχι" σε νέους φόρους, "ναι" στις αποκρατικοποιήσεις και... ετοιμάζει ανασχηματισμό! Για να δώσει στην κυβέρνηση νέα πνοή και στην κοινωνία σήμα για ένα νέο ξεκίνημα...".
ΤΑ ΝΕΑ: "Προς βελούδινη αναδιάρθρωση".
"Η κουβέντα είναι "άτυπη", ωστόσο οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού χρέους φαίνεται να έχουν αρχίσει εδώ και μερικούς μήνες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δουλέψει εγκαίρως τα νούμερα και βλέπει ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2012 θα μας λείψουν 25-30 δισ. για κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων".
PRESStime: "Στο «σφυρί» ένα σπίτι για χρέος 1.000 ευρώ".
"Μπορεί να λένε πολλοί ότι είμαστε "η Ελλάδα της ατιμωρησίας", όμως σήμερα θα σας "αποδείξουμε" το αντίθετο. Πλέον, οι εφορίες ανά την Ελλάδα έχουν πάρει "φωτιά", επισπεύδουν τους ελέγχους και στέλνουν ειδοποιητήρια ή κάνουν κατασχέσεις σε ανάπηρους ανθρώπους για υπέρογκα ποσά, όπως 1.107,22 ευρώ".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νομιμοποιούνται καταπατημένες εκτάσεις".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Κλήσεις για πληρωμή ΦΠΑ σε 43.471 φορολογούμενους".
"Με στόχο τη διόρθωση της υστέρησης των εσόδων, που υπολογίζεται σε 1,38 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, το Υπουργείο Οικονομικών «σφίγγει τον κλοιό» σε φορολογούμενους που δεν αποδίδουν τον φόρο Προστιθέμενης Αξίας και σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν υπέβαλαν δήλωση φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας".
ΚΕΡΔΟΣ: "Ξεκινά ελεγκτικό σαφάρι".
"Πραγματικό ελεγκτικό σαφάρι ξεκινά αμέσως μετά το Πάσχα ο εισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την αναστροφή της αρνητικής πορείας των εσόδων, την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία κλίματος πρόληψης και αποφυγής παραλείψεων στην αγορά εκ μέρους των επιχειρήσεων".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η τρόικα ζητεί εξηγήσεις για τα κυβερνητικά σχέδια".
"Περισσότερες λεπτομέρειες, όσον αφορά στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και δημοσιονομική εξυγίανση, φέρεται να ζητούν οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα