Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Έκθεση της Eurostat αναφορικά με το έλλειμμα και τις τις συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμή της αμόλυβδης

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την υπογραφή του Μνημονίου για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κρίσης ελλείμματος και χρέους-αποτέλεσμα των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ- τα δυο αυτά μεγέθη παραμένουν δυσθεώρητα.
Η Δημοκρατική Αριστερά, αντί των κυβερνητικών ασκήσεων επί χάρτου του μεσοπρόθεσμου πλαισίου 2012-2015, επιμένει σταθερά ότι πρέπει να συμφωνηθούν και να εφαρμοστούν αλλαγές στην ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική, που θα στοχεύουν στην αντιστροφή της ύφεσης, στη δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης, στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και που θα εγγυώνται ότι ο έλεγχος του ελλείμματος δεν θα αντιστρατεύεται το δικαίωμα στην εργασία, αλλά αντιθέτως θα τη στηρίζει.

Aνακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμή της αμόλυβδης

Η τιμή της αμόλυβδης πλησίασε στις περισσότερες περιοχές της χώρας το 1,8 λεπτά το λίτρο. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την απουσία ελέγχων από την πλευρά της πολιτείας και την αισχροκέρδεια από την πλευρά των βενζινοπωλών. Δεν μπορεί κάθε φορά οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή να αποτελούν άλλοθι για την άνοδο της τιμής της βενζίνης. Οι οδηγοί δεν μπορεί να είναι έρμαια στις αδηφάγες διαθέσεις των πρατηριούχων. Μπροστά στην επαναλαμβανόμενη πρακτική των πρατηριούχων να αυξάνουν την τιμή της βενζίνης τις μέρες των εορτών, είναι αναγκαίο να υπάρξει πλαφόν, να γίνονται προληπτικοί έλεγχοι και να επιβάλλονται κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα