Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τριφυλία :Συνάντηση με Ρωσίδα τουριστική πράκτορα

ImageΙκανοποιημένη και χαρούμενη για τη συνάντησή της με το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, χθες το στο γραφείο του στην Κυπαρισσία, ήταν η ιδιοκτήτρια του Labirint Travel, που ανέλαβε να φέρει τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους στη Μεσσηνία, Zotova Tatiana. Στη Ρωσίδα τουριστικό πράκτορα, μετά την ενημέρωση για τις φυσικές ομορφιές, τα μνημεία, την αγροτική παραγωγή και την ιστορία της περιοχής, δόθηκαν δύο καλάθια με τοπικά προϊόντα, ένα από την Ένωση Ξενοδόχων Τριφυλίας και ένα από το Δήμο.
Στη συνάντηση και συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος (ο οποίος είναι και θεματικός αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης) και Γιώργος Σαμπαζιώτης, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroxenia, που διαχειρίζεται και λειτουργεί τη σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα Messina Mare στο Καλό Νερό, Μιχάλης Τουανόγλου.
Μετά, μάλιστα, τη συνάντηση ο κ. Τουανόγλου σημείωσε: «Είχαμε μια επαφή και επικοινωνία με το γραφείο Labirint, από τη Ρωσία, το οποίο έρχεται αυτές τις μέρες στο Costa Navarino, ξεκινώντας ένα καινούργιο πρόγραμμα με τακτικές πτήσεις στην Καλαμάτα, μία φορά την εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια βοήθεια και από τους τοπικούς φορείς, για να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή και να δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ούτως ώστε του χρόνου να έρθουν με περισσότερα αεροπλάνα και περισσότερο κόσμο».

Για τη συνάντηση με το δήμαρχο Τριφυλίας, ανέφερε: «Είχε περισσότερο το χαρακτήρα μιας πρώτης γνωριμίας, να μάθουν κάποια περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την περιοχή. Εγώ, προσωπικά, πιστεύω πως έχει πολλά αξιοθέατα. Το πιο σημαντικό, είναι πως έχει τοπική παραγωγή, την οποία προσπαθούμε να φέρουμε και μέσα στα ξενοδοχεία και από εκεί και πέρα, να καταλάβουν, να πάρουν μια γεύση της περιοχής και όταν θα έρθουν και άλλα γκρουπ, ενημερωτικά για να δουν το χώρο, να υπάρχει μια υποστήριξη από τους φορείς, για να τους ξεναγήσουν και να τους ενημερώσουν καλύτερα, για να συγκεντρώσουν μεγάλο πληροφοριακό υλικό για την προώθηση της περιοχής».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ενδιαφέρον από τη Ρωσία για την περιοχή μας, απάντησε: «Πιστεύω πως η επένδυση του Costa Navarino προσελκύει το ενδιαφέρον και της ρωσικής αγοράς. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα ικανοτήτων και δυνατοτήτων που μπορεί να έχουν οι τοπικές επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές και άλλες, να φιλοξενήσουν και ποσοτικά και ποιοτικά τον κόσμο αυτό».

Με τη σειρά της η κα Χριστοδούλου σημείωσε: «Με το Δήμο Τριφυλίας σκεφτήκαμε να συμμετάσχουμε στο Greek Forum που θα λάβει χώρα στο Costa Navarino. Θεωρούμε πως είναι μια πρώτη καλή κίνηση, μια πρώτη γνωριμία, ώστε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστικών πρακτόρων για τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε ότι οι υποδομές μας και τα καινούργια ξενοδοχεία που δημιουργούνται είναι ικανά να προσφέρουν την καλύτερη διαμονή στους Ρώσους επισκέπτες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας σημείωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την εκπρόσωπο των Ρώσων πρακτόρων που αυτές τις μέρες επισκέπτονται το Δήμο και την περιοχή μας. Θεωρούμε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για να αναδείξουμε και τις δικές μας ομορφιές, ως τόπος προορισμού. Την ενημέρωσα ότι εμείς έχουμε εδώ ένα τριπλό πλεονέκτημα: Μια θαυμάσια παραλία, που εξακολουθεί να είναι παρθένα και επισκέψιμη από όλους, τον ορεινό όγκο, από τη Νέδα μέχρι και την Τραγάνα, ενώ είμαστε αγροτομάνα περιοχή. Έχουμε πάρα πολύ πρώιμα και καλά αγροτικά προϊόντα, το λάδι, τα κρασιά μας και τα κηπευτικά μας. Μας είπε δε, ότι έχει διάθεση να επισκεφθούν κι άλλη φορά την περιοχή σε μικρότερα γκρουπ και με περισσότερο χρόνο. Εμείς με μεγάλη μας χαρά θα δεχθούμε αυτούς τους πράκτορες, γιατί έτσι όπως έχει ανοίξει τώρα η αγορά με τη Ρωσία και με τις απευθείας πτήσεις της Aegean και με την ευκαιρία της Costa Navarino, θα ζωντανέψουμε κι εμείς το δικό μας τόπο. Εμείς θα συμμετάσχουμε στο Forum με stand με αγροτικά προϊόντα, άλλα τοπικά προϊόντα και πληροφοριακό υλικό και, ενδεχομένως, να φιλοξενήσουμε και να κάνουμε ένα πρόγραμμα περιήγησης μιας ομάδας δημοσιογράφων. Κάθε κίνηση που δημιουργεί ευκαιρίες και ανοίγει αγορές στον τουριστικό τομέα (και δεν είναι μόνο στον τουριστικό τομέα) από εμάς είναι ευπρόσδεκτη και θα τη στηρίζουμε όπως μπορούμε και με κάθε τρόπο!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα