Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Μήπως ζούμε σε άλλη χώρα..

Με έκπληξη διάβασα την δήλωση όπως θα δείτε πάρα κάτω της Βουλευτού Μεσσηνίας Νάντιας Γιαννακοπούλου που μιλά για πάταξη της φοροδιαφυγής - εισφοροδιαφυγής και αναρωτήθηκα μήπως ζούμε σε άλλη χώρα εμείς η αυτή.. Αγαπητή Νάντια αυτά είναι όλα καλά όταν υπάρχει ανάπτυξη και δουλειές όπως κάποτε, τώρα που ο ένας είναι έτοιμος να «σκοτώσει» τον άλλον από την κρίση και οι αυτοκτονίες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο τι τα θές αυτά..; Μήπως νομίζεις και εσύ ότι το κράτος έπεσε έξω στους υπολογισμούς του για έσοδα 2.7 δις€ όπως χαρακτηριστικά είπε ο συμπατριώτης μας υφυπουργός οικονομικών Δ. Κουσελάς από μη καλή συγκέντρωση φόρων από το κράτος; Καταλάβετε επιτέλους ότι δεν υπάρχει «φράγκο» στην αγορά οπότε από πού θα μαζέψετε φόρους αφού η κατανάλωση έχει πιάσει «πάτο»; Από που θα
πάρετε χρήματα Νάντια μου από τους μη έχοντες που θα τους βάλετε και φυλακή όπως λέτε; Κρίμα διότι είσαι Νέος άνθρωπος και έπρεπε να μιλάς για ανάπτυξη που θα φέρει δουλειές και φόρους και όχι για φόρους που θα φέρουν και άλλες αυτοκτονίες… Επιτέλους να πάρτε
πίσω τα κλεμμένα όπου και αν βρίσκονται μια και αυτοί που τα έχουν δεν κάνουν τίποτε, τα έχουν σε λογαριασμούς που τους ξέρετε και παίρνουν μόνο Ενοίκια οι περισσότεροι.. πράγματα που τα έχουν καταλάβει και τα λεν μέχρι και παιδάκια.. Πάντως μαζί δεν τα φάγαμε αυτό είναι σίγουρο…
Νάντια: «Μόνη διέξοδος η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής»
«Η πτώση των εσόδων του κράτους, συγκριτικά με τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου, αποτελεί επιβεβαίωση της ανάγκης για προσήλωση στην ελαχιστοποίηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η είσπραξη των οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία και η πάταξη της φοροδιαφυγής μετατρέπονται πλέον εκ των συνθηκών στο πιο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση.
Οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν και να συγκεντρώσουν με αποτελεσματικότητα τα έσοδα του Δημοσίου.
Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει είτε να αναδιοργανωθούν εκ βάθρων είτε να φτιάξουμε νέους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς από την αρχή.
Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι προϋπόθεση για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας και την τήρηση της δέσμευσης της κυβέρνησης ότι δε θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, δε θα μειωθούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, δε θα επιβαρυνθεί περισσότερο η καθημερινότητα των πολιτών.
Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα εμβάθυνε περισσότερο την ύφεση, παρασύροντας τα έσοδα ακόμη πιο χαμηλά.
Οι στόχοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι.
Προκειμένου να μη ληφθούν νέα μέτρα, θα πρέπει επιτέλους να πατάξουμε την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή εδώ και τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα