Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Γιώργος Πουλοκέφαλος :Επιβεβαιώνω τον έντονο διαπληκτισμό...


Σημαντική παρέμβαση του Γ. Πουλοκέφαλου: Δημόσιος ο διαπληκτισμός με την αντιπεριφερειάρχη

Δήλωση:
"Σε μια προσπάθεια οριοθέτησης και αναφοράς στη σφαίρα της πραγματικότητας όλων εκείνων των στοιχείων που συνθέτουν τα ζητήματα δημοσιευμάτων που βλέπουν το φως τις τελευταίες ημέρες, αλλά και απομόνωσης πιθανών παιχνιδιών διαχείρισης εντυπώσεων και με σεβασμό στην αλήθεια και με κρίσιμη παράμετρο τη νηφάλια αντιμετώπιση, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:
1. Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να κρίνω ένα ρεπορτάζ, όμως δεν έχω λόγους να μην επιβεβαιώσω τον έντονο διαπληκτισμό που είχα με την αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου, πριν από μέρες, ο οποίος άλλωστε έγινε παρουσία και άλλων προσώπων, ακόμη και δημοσιογράφου.
Επειδή όμως η πολιτική είναι σκληρό πεδίο, εκεί πολλές φορές υπάρχουν και εντάσεις και αντιπαραθέσεις που ξεπερνούν τα όρια του επιτρεπτού, αρκεί να γίνονται με πολιτικούς όρους και ο λόγος να γίνεται τεκμηριωμένος και με στοιχεία.
Το τι ειπώθηκε σε εκείνη τη συζήτηση ή τι δεν ειπώθηκε, και ακόμη ποιες ήταν οι γενεσιουργές αιτίες που προκάλεσαν αυτή την έντονη αντιπαράθεση, θεωρώ ότι είναι θέμα και ζήτημα της παράταξής μου πρώτιστα, γιατί ζητήματα πολιτικής προσέγγισης με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να επιλύονται ενδοπαραταξιακά και όχι δημόσια.
Με αυτή την έννοια όμως, όπως και να 'χει, δεν τίθεται θέμα αποσταθεροποίησης της κοινής συλλογικής προσπάθειας που η «Νέα Πελοπόννησος» έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας, με στόχο τις μεγάλες αλλαγές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
2. Επειδή όλοι κρινόμαστε, θεωρώ ότι το σύνολο των συμπεριφορών όλων μας, και των πολιτικών αλλά και του Τύπου, θα πρέπει να γίνεται με καθαρούς όρους και όχι με υπονοούμενα. Σε ό,τι με αφορά και σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής, έχω μάθει να κινούμαι ανοιχτά, στο προσκήνιο, με άπλετο φως και όχι στα σκοτεινά και υπόγεια ή σε προπέτασμα καπνού.
3. Δηλώνω με αίσθημα ευθύνης ότι στη χθεσινή κοινή δήλωσή μου με την αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου, η αναφορά περί Γκέμπελς να θεωρηθεί ως μη γενόμενη, ως ακραία θέση.
4. Και τέλος παρακαλώ τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου να τον κρίνετε για το έργο του απέναντι στο θεσμό και μάλιστα με αυστηρότητα, όμως μην τον εμπλέκετε σε ζητήματα εγκλήσεων και αντεγκλήσεων που αναπαραγάγουν ένα νοσηρό κλίμα που μόνον κακό κάνουν στο θεσμό.
Γιώργος Πουλοκέφαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα