Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τερψιθέα Κυπαρισσίας: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων

Ακόμα μία ληστεία σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας, περιστατικό το οποίο έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα 4-5, μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες, στην περιοχή. Θύματα, αυτή τη φορά, ήταν ένας 76χρονος συνταξιούχος και η 69χρονη σύζυγός του, οι οποίοι είχαν κατέβει στο σπίτι τους στην Τερψιθέα για Πάσχα και τις επόμενες μέρες θα αναχωρούσαν για την Αθήνα, όπου κατοικούν τον περισσότερο καιρό.
Το θλιβερό περιστατικό συνέβη περί τις 4.30 χθες τα ξημερώματα, όταν τρεις άγνωστοι παραβίασαν το παράθυρο της κουζίνας στο πίσω μέρος του σπιτιού, αφού προηγουμένως έσπασαν τα προστατευτικά κάγκελα και τα ανασήκωσαν. Εν συνεχεία εισήλθαν στο σπίτι από αυτό, πατώντας μάλιστα πάνω σε έναν πρόχειρο νεροχύτη που ήταν απέξω.
Ο 76χρονος, που εκείνη την ώρα κοιμόταν στο σαλόνι, ξύπνησε από το θόρυβο, σηκώθηκε και αφού συνήλθε, επειδή ταλαιπωρείται από ζαλάδες,
πήγε προς την κουζίνα, νομίζοντας πως κάτι έπεσε και έσπασε. Πριν μπει στην κουζίνα, ένας άγνωστος με κουκούλα εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά του, του έβαλε ένα κουζινομάχαιρο στο λαιμό και τον ακινητοποίησε. Μετά εμφανίστηκαν οι άλλοι δύο και τον «έστησαν» στον τοίχο, βάζοντάς του ένα μαξιλάρι στο κεφάλι και το μαχαίρι στο λαιμό, ενώ του ζήτησαν χρήματα. «Τα λεφτά, τα λεφτά. Πού είναι τα λεφτά; Τα λεφτά και τα χρυσαφικά…» του είπαν.
Όπως μας ανέφερε ο άτυχος 76χρονος, οι δράστες δε μιλούσαν καλά ελληνικά. Οι δύο φορούσαν κουκούλες, ο ένας είχε ρίξει μία πετσέτα και είχαν τα χέρια τους καλυμμένα με κάλτσες. Εκτός από τον έναν που από την αρχή είχε το κουζινομάχαιρο, μετά (από την κουζίνα) πήρε και δεύτερος ένα μαχαίρι, μεγαλύτερο, ενώ τον χτύπησε κιόλας. Συνεχώς τον απειλούσαν και τους ζητούσαν χρήματα. Κι ενώ ο ένας τον είχε ακινητοποιήσει, μη μπορώντας να αντιδράσει, οι άλλοι έκαναν άνω – κάτω το σπίτι ψάχνοντας για χρήματα και κοσμήματα.
Το ευτύχημα, μέσα στην τραγωδία, είναι ότι οι δράστες δεν πείραξαν τη σύζυγο του 76χρονου που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και κοιμόταν βαριά στο υπνοδωμάτιο, χωρίς να αντιληφθεί κάτι.
Αφού έψαξαν το σπίτι και βρήκαν χρήματα (περίπου 800 ευρώ) και κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 5000 ευρώ περίπου, φεύγοντας πήραν από το τραπέζι το κινητό και τα κλειδιά του οχήματος του 76χρονου και ετράπησαν σε φυγή με το αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Ε. μάρκας Hyundai, με αριθ. κυκλοφορίας ΚΜΚ 6924, χρώματος ασημί.
Ο 76χρονος σημείωσε πως οι δράστες «ήταν δύο ψηλοί και ένας κοντός. Ξένα μιλούσαν», ενώ πρόσθεσε πως είχαν κόψει το τηλέφωνο, το οποίο σύνδεσε ο ίδιος και ειδοποίησε έτσι την Αστυνομία.
Τρομοκρατημένος και στενοχωρημένος, από την περιπέτειά του, ο άτυχος συνταξιούχος μάς είπε με τρεμάμενη φωνή: «Είναι ζούγκλα η Ελλάδα»…
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα