Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων, οι οποίοι εγκατέλειψαν κατά χιλιάδες τα αστικά κέντρα για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα σε διάφορους προορισμούς ανά την Ελλάδα.
Ουρά πέντε χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί στα...
διόδια του Ισθμού.
Μποτιλιάρισμα έχει προκληθεί και στην Κακιά Σκάλα, ενώ στην Πατρών Κορίνθου έχουν παραχωρηθεί δύο λωρίδες στο ρεύμα προς Αθήνα.
Στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο η κίνηση διεξάγεται κανονικά, ενώ εκτιμάται πως το μεγάλο κύμα της επιστροφής θα είναι στο τέλος της εβδομάδας, καθώς πολλοί θα παρατείνουν την παραμονή τους στην επαρχία και για τη γιορτή της Πρωτομαγιάς.
Σε ισχύ από τις 3.00 το μεσημέρι ως τις 10.00 το βράδυ είναι και η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήματα της Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, στη Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου.
Συνολικά 840.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, αριθμός πάντως που είναι ελαφρά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.
Με την επιστροφή της Δευτέρας του Πάσχα, όμως, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και τα μέλη των επιτροπών αγώνα «δεν πληρώνω». Μάλιστα, από τις 5.00 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει να σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στις 6.00μμ στα διόδια Ισθμού στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.
Μέτρα λαμβάνει η Τροχαία και στα υπόλοιπα σημεία όπου παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση αυτές τις ημέρες, όπως στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ στον Κηφισό, στον Σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Μάλιστα, από το λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται ότι αναχώρησαν για τα νησιά περίπου 50.000 επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, ενώ κατά 20% αυξήθηκε και ο αριθμός των οχημάτων.
Πάντως, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει πως οι αθηναίοι θα επιστρέψουν με αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βροχοπτώσεις. Αυτό ωστόσο θα το γευτούν όσοι επιλέξουν να γυρίσουν την Τρίτη...

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα