Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Η ΣΥΓΓΡΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

«Ξέχασαν» το ΠΑΣΟΚ, σκοτώνονται μεταξύ τους
Σε μια στιγμή που ο κόσμος καίγεται και η κυβέρνηση στριμώχνεται από τα πιεστικά και καταστροφικά σενάρια της αναδιάρθρωσης και κρατάει στα χέρια της τις καυτές πατάτες του Παπακωνσταντίνου, με το υπεραισιόδοξο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των 26 δισεκατομμυρίων ευρώ, τις δηλώσεις Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη και πάει λέγοντας, η Ν.Δ. ανοίγει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξή του χαρακτήρισε το ίδιο καταστροφικές για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό τις δηλώσεις Πάγκαλου (ότι οι Ελληνες λειτούργησαν με ένα τρόπο τεμπέλικο κ.λπ.) με την απογραφή που έκανε ο πρώην
υπουργός Εθνικής Οικονομίας του Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης. «Είναι το ίδιο εγκληματικό αυτό που κάνει ο Πάγκαλος και ο Παπανδρέου, δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό, με την απογραφή Αλογοσκούφη» ήταν η άποψη που εξέφρασε στον «Φλας» και... άναψαν τα γαλάζια τηλέφωνα.
Λίγη ώρα μετά, κύκλοι της Συγγρού έκαναν ένα βήμα παραπάνω. Δήλωναν ότι «ιστορικά έχει αποδειχθεί λάθος» η απογραφή του 2004. Αυτή όμως δεν ήταν μια προσωπική απόφαση του Αλογοσκούφη αλλά του ίδιου του Κώστα Καραμανλή, την οποία είχε προαναγγείλει και προεκλογικά. Στελέχη της Συγγρού επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι αιχμές Μιχελάκη δεν είχαν στόχο τον πρώην πρωθυπουργό και επικαλούνταν το θερμό κλίμα που χαρακτήρισε τη συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή στο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου Δημοκρατίας, πριν από λίγες ημέρες.
Παρ' όλα αυτά η ηγετική ομάδα Σαμαρά δεν μπορεί να πείσει ότι στο απυρόβλητο μένει ο πρώην πρωθυπουργός όταν στο εδώλιο στήνεται ο «τσάρος» του. Ο Κώστας Καραμανλής ήδη έχει αναχωρήσει με την οικογένειά του για τις πασχαλινές διακοπές τους στο Δολό Πωγωνιανής στα ελληνοαλβανικά σύνορα και δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα ούτε αντέδρασε. Από το περιβάλλον του έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμία ενόχληση από τη δήλωση Μιχελάκη. Ο Αλογοσκούφης απάντησε μέσω συνεργατών ότι την απογραφή έκανε η Eurostat.
Μεγάλη εβδομάδα
Την ίδια ώρα μουδιασμένοι εμφανίζονται οι βουλευτές της Ν.Δ. στις εκλογικές τους περιφέρειες. Βέβαια δεν σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου όπως οι συνάδελφοι τους του ΠΑΣΟΚ, που απολογούνται για τα επαχθή μέτρα του Μνημονίου. Και εκείνοι όμως έχουν να δώσουν απαντήσεις στην εσωκομματική γκρίνια που υπάρχει, με αφορμή και τις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο να μην εισπράττει μέρος της δυσαρέσκειας, αλλά να πέφτει αρκετές μονάδες κάτω ακόμη και από το ιστορικά χαμηλό ποσοστό των εκλογών του 2009, ενώ στα ύψη έχουν εκτοξευτεί και οι αρνητικές γνώμες για το έργο της -είναι περισσότερες από εκείνες για την κυβέρνηση. «Στο χέρι μας είναι να πείσουμε», δήλωσε πρόσφατα στο «Μέγκα» ο Γιάννης Μιχελάκης και παρέπεμψε στο αναθεωρημένο οικονομικό πρόγραμμα «Ζάππειο 2» της Ν.Δ. που θα παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς το πιο πιθανό στις 9 Μαΐου, πριν, πάντως, από τις 14 Μαΐου που η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος 2012-2015, ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η εσωκομματική δυσαρέσκεια επαναφέρει στο προσκήνιο:
* Την κριτική για την ηγετική ομάδα, η οποία αποφασίζει τη γραμμή χωρίς να ζητεί τη γνώμη των τομεαρχών, η οποία είχε εκφραστεί και στη συνεδρίαση υπό τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κ. Τασούλα πριν από ένα μήνα, την οποία η Συγγρού επιχείρησε να υποβαθμίσει.
* Την αδυναμία επιχειρημάτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν οι βουλευτές που θα περιοδεύουν στις εκλογικές τους περιφέρειες το Πάσχα, για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι η Ν.Δ. έχει αξιόπιστες λύσεις και αναπτύσσει μια δυναμική προοπτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα