Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μαίνεται η «βεντέτα» Πάγκαλου - Μιχελάκη για τις δηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος ΠάγκαλοςΜίλησα για τεμπέλικο σύστημα, δεν αποκάλεσα τεμπέληδες τους Έλληνες, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στις επίμαχες δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη. Την απομάκρυνση του κ. Πάγκαλου ζητά από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, λέγοντας ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «ψεύδεται και αυτοδιαψεύδεται».
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με μία «υβριστική και επιθετική ανακοίνωση» του κ. Μιχελάκη και επανάλαβε ότι θα κινηθεί όπως προβλέπουν οι νόμοι στις περιπτώσεις της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Ο ίδιος εξήγησε ότι μίλησε για τεμπέλικο σύστημα και δεν αποκάλεσε τεμπέληδες τους Έλληνες, για τους οποίους άλλωστε, όπως είπε, έχει τονίσει στο παρελθόν ότι είναι από τους σκληρότερα εργαζόμενους στην Ευρώπη. «Το ίδιο δεν είπε ο κ. Αλογοσκούφης όταν έλεγε ότι ο κ. Καραμανλής του είπε 'άστο για αργότερα';» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι η ΝΔ «έχει επιλέξει την τακτική του character assassination» (απαξίωση μίας προσωπικότητας) και δήλωσε «ιδιαίτερα υπερήφανος» που ο ίδιος, όπως άλλωστε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, βρίσκεται στο στόχαστρο αυτής της επίθεσης.

«Υπεύθυνος πολιτικά και αισθητικά για όσα έκανε ο κ. Μιχελάκης είναι ο κ. Σαμαράς. Εγώ αυτόν καταγγέλλω» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στις δηλώσεις αυτές του κ. Πάγκαλου απάντησε άμεσα ο εκπρόσωπος της ΝΔ. «Ο κ. Πάγκαλος κατέφυγε στην κρατική προστασία της ΕΡΤ, για να συνεχίσει, χωρίς αντίλογο, το υβρεολόγιο και την ασύστολη ψευδολογία. Άξιος ο κομματικός μισθός τους. Μόνο που τον πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός» σημείωσε.

Νωρίτερα, ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου -με την οποία ο τελευταίος προανήγγειλε προσφυγή του στη Δικαιοσύνη- αντεπιτίθετο, λέγοντας ότι ο κ. Πάγκαλος «επιβεβαιώνει ότι υπήρξε και παραμένει υβριστής, ότι συνεχίζει να ψεύδεται και τώρα αρχίζει να απειλεί».

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχελάκης, αφού υπενθύμισε συγκεκριμένα σημεία των τεσσάρων ανακοινώσεων του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, εκτίμησε ότι σε καμία από αυτές ο κ. Πάγκαλος δεν διέψευσε όσα έγραψε η Hurriyet, όπως και τη φωτογραφία από τη συνάντηση του κ. Πάγκαλου με το δημοσιογράφο της τουρκικής εφημερίδας.

«Αφού εξύβρισε χυδαία τους δημοσίους υπαλλήλους αποκαλώντας τους ‘κοπρίτες’ και αφού προσπάθησε να απαξιώσει τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων χαρακτηρίζοντάς τους ‘αντιπαραγωγικούς’, πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Υπάρχει κυβέρνηση; Υπάρχει πρωθυπουργός; Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που επιβάλλει στον πρωθυπουργό να κρατά τον κ. Πάγκαλο στη θέση του αντιπροέδρου;», καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης.

Ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος πάντως, στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ, προκάλεσε την ΝΔ να υποβάλει εναντίον του πρόταση μομφής, αντί να ζητεί από τον κ. Παπανδρέου να τον πάψει από τη θέση του. «Ποιος είναι ο κ. Σαμαράς που θα υποδείξει στον πρωθυπουργό πώς θα συνθέσει την κυβέρνησή του;», αναρωτήθηκε. «Αυτά είναι γελοία πράγματα», πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα