Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΝΔ: Ιστορικό λάθος η απογραφή Αλογοσκούφη

ΝΔ: Ιστορικό λάθος η απογραφή ΑλογοσκούφηΕυθεία βολή από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκη
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. σημείωσε ότι καταστροφική ήταν και η απογραφή του κ. Αλογοσκούφη, αν και υπερασπίστηκε την πολιτική των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή
Ευθεία βολή στον πρώην υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη έριξε το μεσημέρι της Μ Πέμπτης ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης, σχολιάζοντας με δηκτικό τρόπο τα όσα είπε προ ημερών στο «Βήμα της Κυριακής», ο άλλοτε τσάρος και ειδικά για την περίφημη πλέον φράση του… «άστα γι’ αργότερα».Ο κ. Μιχελάκης εξομοίωσε επί της ουσίας τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη, με την απογραφή του κ. Αλογοσκούφη, υποστηρίζοντας ότι ήταν το ίδιο «καταστροφική» στις συνέπειες εις βάρος της χώρας.
«Όσο εγκληματικό είναι αυτό που κάνει ο Πάγκαλος τώρα, αλλά και οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό, άλλο τόσο καταστροφικό ήταν και η απογραφή Αλογοσκούφη…» τόνισε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό o κ. Μιχελάκης, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. 
Ο κ. Μιχελάκης, αρχικά τοποθετήθηκε κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, εξαπολύοντας εκ νέου σφοδρή επίθεση εναντίον του και στη συνέχεια, αναφέρθηκε –αφού ρωτήθηκε- στον κ. Αλογοσκούφη.
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. σημείωσε με έμφαση, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ότι καταστροφική ήταν και η απογραφή του κ. Αλογοσκούφη, αν και υπερασπίστηκε την πολιτική των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή, παραδεχόμενος όμως –όπως έχει κάνει επανειλημμένως και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς- λάθη και παραλείψεις.
Η αντίδραση Αλογοσκούφη- ΚαραμανλήΗ αντίδραση ήταν άμεση από το περιβάλλον του κ. Αλογοσκούφη, και συνεργάτες του έλεγαν ότι η απογραφή ήταν προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. Ο τέως Πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως από τον πρώην υπουργό κ. Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος και επικοινώνησε με τον κ. Μιχελάκη.
Μετά από τις διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Μιχελάκης στον κ. Παυλόπουλο, συνεργάτες του τέως Πρωθυπουργού, έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά το θέμα. Όμως, πολλοί «καραμανλικοί» βουλευτές έλεγαν ότι η απογραφή, ήταν κεντρική θέση της Ν.Δ. και προέβλεπαν ότι θα ξεκινήσει μια συζήτηση, η οποία δεν οδηγεί πουθενά.
Ιστορικό λάθος η απογραφή
Στην απάντηση του πρώην υπουργού ανταπάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση και «κύκλοι» του κόμματος σημείωναν με έμφαση: «η απογραφή έχει αποδειχθεί ότι ήταν ιστορικό λάθος».
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη συνομιλία του κ. Καραμανλή με τον κ. Σαμαρά, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση, αναζωπύρωση της εσωστρέφειας και ενίσχυση της συζήτησης περί αποστάσεων μεταξύ «σαμαρικών» και «καραμανλικών».
Γι’ αυτό ο κ. Μιχελάκης, έριξε τα καρφιά του κατά του κ. Αλογοσκούφη, ικανοποιώντας σε πολύ μεγάλο βαθμό και την καραμανλική πτέρυγα, που εκνευρίστηκε και ενοχλήθηκε έντονα με τα όσα είπε ο άλλοτε πανίσχυρος τσάρος της οικονομίας, για τον οποίο λένε ότι δεν είναι αμέτοχος των ευθυνών για την αρνητική πορεία της οικονομίας.
Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε επιβεβλημένη να γίνει και να υπάρξει απόρριψη των όσων είπε ο κ. Αλογοσκούφης, καθώς η κυβέρνηση, όπως λένε υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, χρησιμοποιεί ως όπλο της τα όσα ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομίας στο Βήμα.
Και αυτό, διότι η κυβέρνηση και τα στελέχη του ΠαΣοΚ προβάλλουν έντονα τα όσα είπε ο κ. Αλογοσκούφης και το σύνθημά τους πλέον είναι, «η κυβέρνηση του ‘‘άστα γι’ αργότερα», παραπέμποντας ευθέως στις αρνητικές πτυχές της διακυβέρνησης Καραμανλή.
Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. αρνήθηκαν ότι τα πυρά στοχεύουν τον κ. Καραμανλή και παρέπεμπαν στην προχθεσινή συνάντησή τους, μετά το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα