Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΑΣΕΠ: 1.500 νέες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες ανακοίνωσε ο Χαρίτσης

Τον συνολικό σχεδιασμό των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κάλυψη «των τεράστιων κενών σε προσωπικό στο χώρο της αυτοδίοικησης», ανέπτυξε ο υπ. Εσωτερικών Αλέξης. Χαρίτσης, μιλώντας σε εκπομπή ΔΗΜΟΣΙΟΥ ραδιοφωνικού σταθμοί.
Ο κ. Χαρίτσης εξήγγειλε ότι θα γίνουν 1.500 προσλήψεις σε δήμους και Περιφέρειες σε βάθος τριετίας. Ωστόσο σημείωσε ότι οι περισσότερες προκηρύξεις θα εκδοθούν στις «αρχές του 2019».
Όπως είπε, οι περισσότερες από τις νέες 1.500 προσλήψεις θα είναι στοχευμένες σε Τεχνικές, Οικονομικές και Νομικές Υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών.
Σχετικά με τους Οριστικούς Πίνακες της 3Κ/2018 που αφορά στην πρόσληψη 8.166

μόνιμων υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ο κ. Χαρίτσης ανακοίνωσε ότι, αυτοί θα έχουν εκδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου.
«Η τελευταία ενημέρωση που έχω από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ είναι ότι τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ θα βγουν μέχρι το τέλος του χρόνου», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
«Τόσο το υπουργείο Εσωτερικών, όσο και το υπουργείο Διοικητικής Ανσυγκρότησης, έχουμε δώσει κάθε δυνατή βοήθεια προς το ΑΣΕΠ, ώστε να υπάρξει μέσα στο επόμενο διάστημα η έκδοση των αποτελεσμάτων», είπε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Πάμε για το τέλος του χρόνου. Προχωράμε βάσει αυτού του σχεδιασμού. Παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Ανεξάρτητη Αρχή».

Για την βομβιστική επίθεση στον Σκάι

Ο υπουργός καταδίκασε την βομβιστική επίθεση στον Σκάι. «Πρόκειται για ευθεία επίθεση στην ελευθεροτυπία και την ίδια τη δημοκρατία. Αυτό που έχει σημασία είναι οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους όσο πιο σύντομα γίνεται ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα να μην επιχειρήσουν η ΝΔ και ο πρόεδρος της «να εκμεταλλευτούν πολιτικά αυτό το γεγονός. Αλίμονο αν μπούμε σε πολιτική εκμετάλλευσης αυτών των γεγονότων. Εμείς δεν θα μπούμε σε τέτοια λογική. Δεν συνδέουμε την ενέργεια με την πολιτική αντιπαράθεση και δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση αυτού του γεγονότος».

Για τον προϋπολογισμό του 2019

Ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμός, ο οποίος συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή λέγοντας ότι, πρόκειται για έναν προϋπολογισμό «χωρίς μέτρα λιτότητας μετά από πολλά χρόνια. Αυτό είναι το μείζον. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη».
Ο υπ. Εσωτερικών επιτέθηκε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχώς κάνει προβλέψεις για εκλογές και πάντα πέφτει έξω. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνει συγκεκριμένο σχέδιο που ξεκίνησε από τη ΔΕΘ με μέτρα ελάφρυνσης και άρσης αδικιών. Η κοινωνία πόνεσε πολύ τα χρόνια του μνημονίου. Είναι σημαντικό να υπάρξουν μέτρα που θα άρουν αδικίες και θα δώσουν προοπτική ανάπτυξη της οικονομίας. αυτό το σχέδιο υλοποιείται».
Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ μέχρι τον Φεβρουάριο, ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι, «η κυβέρνηση έχει δείξει μεγάλους βαθμούς ανθεκτικότητας που εκπλήσσουν με το πως έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια της».
Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, «και αυτή τη φορά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Σε αυτή τη συγκυρία είναι απολύτως απαραίτητο για την ελληνική κοινωνία να υλοποιηθούν οι νέοι βαθμοί ελευθερίας που άρχισαν να διαφαίνονται μετά την έξοδο από το μνημόνιο».

Για τις εκλογές

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσ εότι, στο υπ. Εσωτερικών έχει ξεκινήσει η τεχνική προεργασία για την διεξαγωγή των εκλογών. «Και μόνο η διεξαγωγή αυτοδιοικητικών με ευρωεκλογές είναι μια μεγάλη πρόκληση. Έχω εκπλαγεί προσωπικά από το επίπεδο της τεχνογνωσίας και την επάρκειας των στελεχών του υπουργείου. είμαι απολύτως βέβαιος ότι τεχνικά δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων».

Για τις δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, «στις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχει μειωθεί η διαφορά» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να μελετάμε τα αποτελέσματα αλλά και τα ποιοτικά στοιχεία», είπε, ενώ έκανε λόγο για «πολιτικό περιβάλλον ασταθές και αβέβαιο που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αλλά και το διεθνές περιβάλλον, είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθεί σε αυτές τις έρευνες η εκλογική συμπεριφορά. είναι όμως πολύ χρήσιμα εργαλεία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο της κυβέρνησης αλλάζει το πολιτικό περιβάλλον. «Σε λίγο καιρό με την ψήφιση του προϋπολογισμού που ο κόσμος θα δει στην τσέπη του τα αποτελέσματα νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει το εκλογικό περιβάλλον και την εκλογική συμπεριφορά», πρόσθεσε.
Ο κ. Χαρίτσης διαβεβαίωσε ότι, «τεχνικά δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων».
Τέλος, σε ό,τι αφορά στη διάσπαση δήμων ο υπουργός παραδέχθηκε πως πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση και πως δεν πρόκειται να μπει το υπουργείο σε μια διαδικασία συνολικής αναθεώρησης του χωροταξικού της αυτοδιοίκησης πριν τις εκλογές, «με εξαίρεση», όπως είπε, «πέντε δήμους που αποτελούν, όπως είπε, εξώφθαλμες περιπτώσεις που πράγματι χρήζουν αντιμετώπισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα