Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Αισιοδοξία για ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην περιοχή του Κυπαρισσιακού


Οι δυνατότητες που υπάρχουν για να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός στον Κυπαρισσιακό Κόλπο επισημάνθηκαν στην 4η ημερίδα για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Η συγκεκριμένη ημερίδα με θέμα “Τουρισμός υγείας (ιατρικός και ιαματικός τουρισμός).
Η παγκόσμια τάση Health & Wellness” πραγματοποιήθηκε στο Natura Club & Spa στον Αϊ-Γιαννάκη του Καλού Νερού. Σημειώθηκε ότι το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς διαθέτει σημαντικές δομές υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές. Επίσης προσφέρεται λόγω του κλίματος αλλά και του φυσικού κάλλους που διαθέτει, με δυνατότητα να προσελκύσει επισκέπτες όλο το χρόνο. Σημειώθηκε βέβαια ότι χρειάζονται οργανωμένες δράσεις από όλους τους φορείς και δεν αρκούν μεμονωμένες κινήσεις.
Την ημερίδα συντόνισε ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Ζήρος που πέρα από την παρουσίαση των ομιλητών, τόνισε πως πρέπει να δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει δράσεις, η οποία σαν πολιορκητικός κριός θα ρίξει τα τείχη της υπανάπτυξης.
Από εκεί και πέρα από τους ομιλητές της ημερίδας, η Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη – Μαρίνη μικροβιολόγος-βιοπαθολόγος διακεκριμένη για την προσφορά της στον τουρισμό υγείας και ευεξίας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται σε εθνικό επίπεδο, αλλά και τις εμπειρίες από τη συμμετοχή σε σχετικό συνέδριο στην Αυστραλία που όπως επισήμανε φάνηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των ομογενών γι’ αυτό το είδος τουρισμού. Αναφέρθηκε ακόμη στις δυνατότητες που έχει η περιοχή να γίνει πόλος έλξης για τον ιατρικό τουρισμό 12 μήνες το χρόνο και ανέφερε αρκετά από τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος.
Ακολούθησαν ομιλίες από τον Κωνσταντίνο Κουσκούκη καθηγητή Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, ο οποίος σημείωσε τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο ιατρικός τουρισμός παγκοσμίως, αλλά και την ανάγκη να υπάρχει συνένωση δυνάμεων, καθώς ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Επίσης να υπάρχει ομαδοποίηση του παρεχόμενου πακέτου που να μην περιορίζεται μόνο στο ιατρικό ή ιαματικό θέμα, αλλά να περιλαμβάνει τη γαστρονομία, το φυσικό κάλλος και τον πολιτισμό.
Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με την Ανίτα Μάλερ ειδική παθολόγο, επιστημονική υπεύθυνη Natura Media Ike και τον Νικόλαο Ντάνο γυναικολόγο, ολιστικό ιατρό. Στο τέλος της ημερίδας έγινε διάλογος και παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων και από τον Παναγιώτη Κουτσίκο πρόεδρο του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου. Επίσης στο πλαίσιο της ημερίδας υπήρξε έκθεση με έργα της εικαστικού Ελενας Γαϊτάνη από την ενότητα «Χρωματοσώματα».
Στην ημερίδα μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η θεματική αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.
Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα