Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Δολοφονία στη Ρόδο: Ανατροπή από τις εργαστηριακές εξετάσεις - Τι φανερώνουν τα αποτυπώματα

Μια πρώτη ένδειξη για το τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου 2018 στο εξοχικό των Πεύκων, όπου φέρεται να βιάστηκε η 21χρονη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη του Ιωάννη, έδωσαν στην Ανακρίτρια Ρόδου, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενήργησαν επιτελείς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε πειστήρια που συνέλεξαν.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από τις εργαστηριακές εξετάσεις βρέθηκαν αποτυπώματα από την αριστερή παλάμη του 19χρονου Αλβανού κατηγορούμενου στην βάση (σιδερώστρα) στην οποία βρισκόταν το σίδερο, για το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι διαφωνούν, για το ποιος το ανέλαβε και το ποιος το

χρησιμοποίησε για να πλήξει στο πρόσωπο με σφοδρότητα το θύμα.
Πιθανολογείται και αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων αλλά προφανώς και με την λήψη συμπληρωματικών απολογιών από τους κατηγορούμενους, ότι ο 19χρονος έθεσε το αριστερό του χέρι στη σιδερώστρα και ανέλαβε με το δεξί το σίδερο.
Το σίδερο, που βρέθηκε στο μεταξύ σε σημείο που υπέδειξε ο 19χρονος στους λιμενικούς στο θαλάσσιο δύσβατο σημείο του κόλπου «Φώκιας» απέναντι από το φυλάκιο Γκίνας, όπου πέταξαν την 21χρονη, πρώτον είναι σπασμένο, ενώ πιθανολογείται σφόδρα ότι λόγω της πολυήμερης παραμονής του στο νερό δεν φέρει ίχνη DNA και αποτυπωμάτων τα οποία είναι αξιολογήσιμα.
Σε κάθε περίπτωση επί του παρόντος μόνο, πιθανολογείται ότι η εξιστόρηση των όσων συνέβησαν στο εξοχικό από τον 21χρονο ημεδαπό ταιριάζει περισσότερο στο πρώτο εργαστηριακό εύρημα.
Για την ώρα οι Αρχές δεν καταλήγουν σε συμπεράσματα. Το ό,τι βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου δεν σημαίνει αυτόματα πως εκείνος είναι ο δράστης της επίθεσης.
Θυμίζουμε ότι ο 21χρονος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι στο σπίτι στους Πεύκους, ήπιε ένα ποτό με την 21χρονη, ενώ ο 19χρονος δεν ήπιε και ακολούθως άρχισαν να ερωτοτροπούν. Ισχυρίστηκε ότι είχαν επαφή και ότι η 21χρονη προσέβαλε μετά την πράξη τον 19χρονο. Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι γέλασε και τότε ο 19χρονος έπαθε υστερία, την έβρισε και ακολούθως την χτύπησε στο πρόσωπο με μπουνιές. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ενώ η 21χρονη ήταν στο έδαφος την έπιασε ο 19χρονος από τον λαιμό, έπιασε το ηλεκτρικό σίδερο και την κτύπησε με μανία στο πρόσωπο.
Απολογούμενος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας ο 19χρονος υποστήριξε σε αντιδιαστολή με τα ανωτέρω ότι όταν μετέβησαν στην οικία στους Πεύκους ο 21χρονος έγινε προκλητικός και επιτακτικός στο να συνευρεθεί ερωτικά με την 21χρονη. Διατείνεται ότι όταν η τελευταία αρνήθηκε υπήρξε μεταξύ τους διαπληκτισμός που εξελίχθηκε σε χειροδικία και στην απειλή ότι δεν θα την άφηνε να φύγει από το σπίτι. Υποστηρίζει ότι η 21χρονη προειδοποίησε τον συγκατηγορούμενό του ότι θα ενημέρωνε τις αρχές και τότε εκείνος, που τελούσε, όπως και ο ίδιος, υπό την επήρεια αλκοόλ, της επιτέθηκε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.
Σημειώνεται ότι από το χτύπημα με το σίδερο η 21χρονη είχε υποστεί κάκωση η οποία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή θα μπορούσε να έχει επιφέρει τον θάνατό της, αν δεν είχε προηγουμένως πνιγεί.
Τονίζεται ακόμη ότι ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα και των δύο κατηγορουμένων της ανθρωποκτονίας, του 19χρονου και του 21χρονου Ροδίτη, πάνω σε μπουκάλια, ποτήρια μέσα στο σπίτι τους Πευκούς, τόπο μαρτυρίου της Ελένης Τοπαλούδη.
Εντοπίστηκε εξάλλου και γενετικό υλικό των δύο ανδρών όπως και της κοπέλας τόσο μέσα στο σπίτι όπως και στο λευκό αγροτικό βανάκι του πατέρα του 21χρονου με το οποίο είχαν μεταφέρει από το σπίτι της στους Πεύκους και στη συνέχεια το χρησιμοποίησαν για να πετάξουν την ζωντανή κοπέλα στην παραλία της Φώκιας.
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να προκύπτουν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό 4ης ανθρώπινης παρουσίας ή 3ου δράστη, στον τόπο της δολοφονίας, παρά μόνο κάποια δικαιολογημένα γενετικά αποτυπώματα.
Στη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι η δολοφονημένη Ελένη Τοπαλούδη παρέμεινε στη θάλασσα για αρκετή ώρα πριν τελικά πνιγεί προχώρησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας.
Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που η 21χρονη φοιτήτρια δέχτηκε τα θανατηφόρα χτυπήματα από τον 19χρονο αλλοδαπό και τον 21χρονο ημεδαπό μέχρι τον πνιγμό της είναι 8 ώρες.
Όπως σημείωσε ο κ. Κούγιας, εφόσον ο θάνατος προήλθε από πνιγμό και όχι από τα χτυπήματα, οι κατηγορίες για φόνο βαρύνουν εκείνον ή εκείνους που την πέταξαν στη θάλασσα.
Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, στη συγκεκριμένη υπόθεση συντελούνται δύο εγκλήματα, αυτό του βιασμού και αυτό της ανθρωποκτονίας.
Επιπλέον επιβεβαίωσε τα όσα πρώτη δημοσιοποίησε η «δημοκρατική» ότι υπήρξε απόπειρα στραγγαλισμού της Ελένης Τοπαλούδη.
Συνοπτικά τα στάδια που υπάρχουν στην υπόθεση κατά τον κ Κούγια:
1. Το στάδιο όπου κάποιοι πήραν το κορίτσι. Αυτό το στάδιο είναι υπό διερεύνηση. Απαγωγή φαίνεται πως δεν έχουμε.
2. Υπάρχει ένα χρονικό σημείο το οποίο διαχρονικά είναι πολύ κρίσιμο. Εδώ αρχικά έχουμε το στάδιο του βιασμού.
3. Επόμενο στάδιο είναι όταν η κοπέλα τους απείλησε ότι θα πάει στην αστυνομία. Εκεί, επειδή οι δράστες γνώριζαν πως το αδίκημα του βιασμού τιμωρείται με πολλά χρόνια φυλάκισης, αποφασίζουν να την σκοτώσουν. Υπήρξε στραγγαλισμός και η κοπέλα φαίνεται ότι αντιστάθηκε. Προκύπτει από τα ιατροδικαστικά στοιχεία πως ζούσε όταν την έριξαν στη θάλασσα. Στους πνεύμονες έχουμε νερό. Από εκεί προκύπτει ότι ζούσε και μάλιστα παρέμεινε για αρκετή ώρα ζωντανή από την στιγμή που την έριξαν στη θάλασσα. Συνεπώς, και οι δύο δράστες ενεπλάκησαν στον θάνατό της.

Την ίδια ώρα σχηματίστηκε δικογραφία, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, σε βάρος 12 κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνας για τον ξυλοδαρμό μέσα στο κελί του, του 19χρονου Αλβανού.
Αφορά στο αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο κρατούμενος που τράβηξε το βίντεο του ξυλοδαρμού με το κινητό τηλέφωνό του κατηγορείται και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Σημειώνεται ακόμη, ότι ο 19χρονος είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη των κρατουμένων που τον ξυλοκόπησαν.
Μιλώντας στο Open TV, κρατούμενος από τις φυλακές του Αυλώνα, που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 19χρονου, είπε ότι το μέλλον του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ρόδο, είναι προδιαγεγραμμένο…
«Και να μην επιστρέψει, σε οποιαδήποτε φυλακή και να πάει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και να πάει σε οποιαδήποτε απομόνωση, δεν πρόκειται να τον προστατεύσει κανένας…» τόνισε με νόημα.
Αναφερόμενος στο συμβάν, ο κρατούμενος είπε: «Μας ειδοποίησε (…) με ένα νεύμα ότι ο άνθρωπος είναι ένας από τους δύο. Δεν αντιδράσαμε κατευθείαν. Δεν ξέρω πώς κράτησα την ψυχραιμία μου, εγώ τουλάχιστον, αλλά ήθελα να δω τι θα μου πει ο ίδιος.
Εμένα προσωπικά μου είπε ότι τον πιάσανε με 2-3 τσιγάρα χασίς και μόλις τέλειωσε τη φράση του, του έδωσα τρία δευτερόλεπτα να το σκεφτεί μήπως είναι ζαλισμένος από το ταξίδι…
Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί οι άνθρωποι, γιατί να είναι έξω σε τέσσερα χρόνια αυτά τα κτήνη; Δεν μπορούσαν να την κουμαντάρουν δύο άντρες και προτίμησαν να την σκοτώσουν γιατί ήταν και δυο μέτρα κορίτσι και παρόλο που την χτυπήσανε την πέταξαν και σαν σκυλί από τα βράχια; Σε ζώο δεν τα κάνεις αυτά τα πράγματα όσο άρρωστος κι αν είσαι. Υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες στην φυλακή».
Για το βίντεο δήλωσε: «Δεν είναι τίποτα αυτό, δεν είναι τίποτα… Κάποια πράγματα δεν γίνεται να τα δείξουμε ούτε στο διαδίκτυο. Και να μην επιστρέψει, σε οποιαδήποτε φυλακή και να πάει, σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και να πάει, σε οποιαδήποτε απομόνωση, δεν πρόκειται να τον προστατεύσει κανένας. Καλώς ή κακώς ήρθε ο ένας σε εμάς. Είπαμε να τον αναλάβουμε εμείς οι Έλληνες, γιατί αν τον αναλάβουν οι Αλβανοί, οι πατριώτες του, θα τον τελειώσουν πολύ γρήγορα…»
Στη εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, “Μαζί σου”, μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο θείος της Ελένης Τοπαλούδη, Παναγιώτης Κικιδόπουλος. Ο ίδιος περιέγραψε, μεταξύ άλλων, πως υπήρξε κι άλλος βιασμός της άτυχης φοιτήτριας, από τρία άτομα, αλλά και πότε έμαθε η οικογένειά της για το περιστατικό.
«Δεν ξέραμε για τον πρώτο βιασμό. Το έκρυβε και η ίδια η Ελένη. Και ο πατέρας της το έμαθε από τη φίλη της, μετά τη συμφορά. Η φίλη της μας είπε πως συνέβη κάποια στιγμή. Εκεί στο μπαρ που πίνανε οι φίλοι της, της έβαλαν μεθυστικό υπνωτικό στο ποτό της. Και δήθεν επειδή μέθυσε, την πήρανε στο σπίτι για να κοιμηθεί και εκεί βρήκαν την ευκαιρία και τη βίασαν.
Όταν η Ελένη ξύπνησε το πρωί ήταν σε κακό χάλι. Πήρε τη φίλη της τηλέφωνο και της είπε πως δεν είναι καλά. Όταν πήγαν στο σπίτι, διαπίστωσαν πως όντως είχε βιαστεί. Και σκεφτόντουσαν τι να κάνουν. Γιατί δεν είχαν κάποιο στοιχείο να τους κατηγορήσουν.
Το κράτησαν για λίγες ημέρες μεταξύ τους και μετά από λίγες ημέρες πήγαν στην αστυνομία. Η αστυνομία όμως είπε πως ήταν αργά για καταγγελία. Μετά μέσω Facebook βρήκαν τα πρόσωπά τους. Δεν είχαν το θάρρος να βγουν και να το πουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο θείος της Ελένης Τοπαλούδη.
Σημειώνεται επί του προκειμένου ότι αρμοδίως από τις Αρχές δεν υφίσταται αυτοτελής έρευνα αφού η καταγγελία που έγινε αφορούσε σε πιθανολογούμενη παράνομη μαγνητοσκόπηση με κινητό τηλέφωνο ερωτικής πράξης.
Ομόφωνο ψήφισμα για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, που έχει συγκλονίσει τη χώρα, εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 12/12/2018, μετά από πρόταση της «Πελοπόννησος Πρώτα» και συγκεκριμένα της περιφερειακής συμβούλου Στέλλας Καρλαύτη.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη έφερε στο προσκήνιο το θέμα της έμφυλης βίας προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στη μακρά «αλυσίδα» των δολοφονημένων γυναικών.
Στη δολοφονία της Ελένης αναπαράγεται με τον πλέον δραματικό τρόπο το διαχρονικό στερεότυπο του κυρίαρχου αρσενικού και του υποταγμένου θηλυκού.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταδικάζει ομόφωνα με αποτροπιασμό την έμφυλη βία που θεμελιώνεται στην πατριαρχική δομή της κοινωνίας και ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε αυτή την κουλτούρα σεξισμού και μισογυνισμού.
Παράλληλα διαπιστώνει με αγανάκτηση ότι μέρος των ΜΜΕ και των Κοινωνικών Δικτύων σχολίασαν με σεξιστικά και ρατσιστικά στερεότυπα το ποιόν της δολοφονημένης κοπέλας αναζητώντας «ηθικές ευθύνες» στην παθούσα.
Η Ελένη δολοφονήθηκε επειδή ήταν γυναίκα και επειδή είπε «όχι» έχοντας το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης όπως κάθε ελεύθερος άνθρωπος.
Τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στον βίαιο ξυλοδαρμό του ενός εκ των δύο δραστών στη φυλακή και καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, καθώς έχει βαθιά την πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη αποδίδεται μόνον θεσμικά και όχι με συμπεριφορές αγέλης όπου κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρότερου και τα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα.
Η περιφερειακή σύμβουλος Στέλλα Καρλαύτη»
Με αφορμή τη στυγερή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο η γ.γ. Ισότητας των Φύλων Φ. Κούβελα απευθύνει ανοιχτή επιστολή σε όλους τους πολιτειακούς και θεσμικούς φορείς προκειμένου να υπάρξει άμεση κινητοποίησή τους στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας ώστε «να πάψουν οι ζωές των κοριτσιών και των γυναικών να είναι «επικηρυγμένες»».
Επισημαίνοντας ότι «η γυναικοκτονία αποτελεί την πιο ακραία μορφή βίας και διακρίσεων κατά των γυναικών και των κοριτσιών», η Φ. Κούβελα τόνισε ότι «η δολοφονία της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένης Τοπαλούδη έρχεται να προστεθεί στη μακριά «αλυσίδα» των δολοφονημένων γυναικών και στη χώρα μας, η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έξαρση
ιδιαίτερα ανησυχητική και αναπαράγει με τον πιο δραματικό τρόπο το διαχρονικό στερεότυπο του κυρίαρχου αρσενικού (σ.σ.: «αρσενικά» στη συγκεκριμένη περίπτωση) και του «υποταγμένου θηλυκού»».
«Μαζί με την οδύνη και την οργή που προκαλεί το γεγονός, θέτει ταυτόχρονα το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και των φορέων της ενώπιον των ευθυνών τους» υπογραμμίζει η Φ. Κούβελα, σημειώνοντας ότι: “Το πρόβλημα της έμφυλης βίας μοιάζει να μην την έχει αγγίξει, όχι στον βαθμό που απαιτείται τουλάχιστον, και είναι χαρακτηριστική η κοινωνική αδράνεια απέναντι στα διάφορα είδη της, σε συνδυασμό πάντοτε με την τόσο διαδεδομένη συλλογική αντίληψη πως κάποιες μορφές βίας απαιτούνται για τον ‘σωφρονισμό’ των γυναικών!”.
«Αναπαράγονται, δυστυχώς , παρά τα γενναία θεσμικά βήματα που έχουν γίνει και από τα ΜΜΕ, τόσο τα παραδοσιακά όσο και τα σύγχρονα, τα εμετικά σχόλια που κυκλοφόρησαν στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα για το «ποιόν» της δολοφονημένης κοπέλας» σημειώνει η Φ. Κούβελα, επισημαίνοντας ότι «είναι ενδεικτικά ενός έντονου σεξισμού, εντυπωμένου στο συλλογικό υποσυνείδητο περί «ηθικής ευθύνης» της «παθούσας, η οποία «πήγαινε γυρεύοντας». Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα