Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

«Ένα βήμα μπροστά» από τον Τσώνη που αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την προστασία της ελαιοπαραγωγής

Σε τραγική κατάσταση η τοπική οικονομία με
τη φετινή καταστροφή της ελαιοπαραγωγής
Την πρόθεσή του να βγει μπροστά και ο Δήμος Μεσσήνης να αναλάβει «πρωταγωνιστικό» ρόλο στο πολύ σοβαρό ζήτημα της καταστροφής της ελαιοπαραγωγής, έκανε γνωστό ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες το μεσημέρι.
Ο κ. Τσώνης τόνισε ότι η κατάσταση με τη φετινή παραγωγή χαρακτηρίζεται ως «εφιαλτική», ενώ πρόσθεσε ότι οι αγρότες είναι σε απόγνωση, καθώς δε γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.
Με βάση όλα αυτά και ύστερα από το επικαιροποιημένο υπόμνημα που απέστειλε προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ο δήμαρχος αποφάσισε να πάει το θέμα παραπέρα και το

συντομότερο δυνατό να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη, με επιστημονικούς, οικονομικούς παράγοντες και άλλους φορείς της αυτοδιοίκησης του νομού, με σκοπό να βρεθούν οριστικές λύσεις και να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις στους αγρότες που βρίσκονται σε πανικό.
Παράλληλα , σημείωσε ότι δεν του αρέσει όλο αυτό το «μπαλάκι» ευθυνών από την Περιφέρεια στην κυβέρνηση κ.ο.κ… Σκοπός, δε, αυτής της πρωτοβουλίας δεν είναι η επίρριψη ευθυνών, αλλά η αναζήτηση πραγματικών λύσεων. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η Γεωπονική Σχολή του ΤΕΙ Πελοποννήσου θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια, καθώς και γενικότερα επιστήμονες του χώρου.
Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν είναι διατεθειμένος να «χαϊδέψει» αυτιά. Αντιθέτως, είναι αποφασισμένος να εξασφαλίσει ακόμα και χρηματοδότηση αν χρειαστεί, ώστε να φθάσει μέχρι και σε διεθνή διαγωνισμό γι’ αυτό το θέμα.
Όσον αφορά στο χρόνο υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας ο κ. Τσώνης είπε ότι σκοπός του είναι να γίνει ακόμα και μέσα στο 2018, το συντομότερο δυνατό, καθώς οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση. Επίσης, έκανε γνωστό ότι σε αυτή τη σύσκεψη, εκτός όλων των άλλων, θα κληθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για να δώσει απαντήσεις στον κόσμο.
Κλείνοντας, εκτίμησε ότι τη μεγάλη ζημιά στη φετινή παραγωγή και τον αντίκτυπό της στην τοπική οικονομία δεν τα έχουμε διαπιστώσει ακόμα, καθώς θα φανεί σε μερικούς μήνες από σήμερα, και φοβάται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αρχικά εκτιμώμενη…
Του Κώστα Γαζούλη tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα