Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Στον εισαγγελέα για τις εφημερίες οι γιατροί του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας


Για μη εύρυθμη λειτουργία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας κάνουν λόγο οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτό, σε χθεσινή τους επιστολή, απαντώντας στον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργου Μπέζου, και συγκεκριμένα σε δήλωσή του -όπως αναφέρουν- που έγινε στις 4 Αυγούστου στην «Ε».
Για την κατάσταση που υπάρχει στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με τις εφημερίες, ενημέρωσαν χθες και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, παραδίδοντας τη σχετική επιστολή και το πρόγραμμα εφημεριών.
Η επιστολή των γιατρών απευθύνεται στον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, στο Διοικητικό Συμβούλιο, και κοινοποιείται επίσης στη διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, στο Επιστημονικό Συμβούλιο, στον εισαγγελέα Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και στην 6η ΥΠΕ.Στην επιστολή αναφέρεται: «Σχετικά με την από 4/8/2019 δήλωση του κ. Μπέζου Γεώργιου, διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας στην εφημερίδα “Ελευθερία”. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην ανωτέρω δήλωση του κ. Μπέζου ουδεμία αναφορά γίνεται για την ασφαλή κάλυψη της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας από ιατρικό προσωπικό στις εφημερίες. Προς αιτιολόγηση του ισχυρισμού μας περί μη εύρυθμης λειτουργίας της Ν.Μ. Κυπαρισσίας σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα εφημεριών του τρέχοντος μηνός (Αυγούστου 2019) που αποδεικνύει την “ασφαλή εφημέρευση” όπως λανθασμένα ισχυρίζεται ο διοικητής».

Την επιστολή υπογράφουν 22 γιατροί του νοσοκομείου οι οποίοι επισυνάπτουν και το πρόγραμμα των εφημεριών, όπου εμφανίζονται τα κενά, καθώς υπάρχουν ημέρες που στα Επείγοντα δεν υπάρχει γιατρός από τις βασικές ειδικότητες - δηλαδή παθολόγος ή χειρουργός. Υπενθυμίζουμε ότι σχετικό έγγραφο έχει σταλεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας στο ΕΚΑΒ, με τις ημερομηνίες που δεν θα υπάρχει παθολόγος ή χειρουργός στα Επείγοντα της Κυπαρισσίας, οπότε τα περιστατικά θα πρέπει να διακομίζονται στην Καλαμάτα.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι σε οριακό σημείο σε ό,τι αφορά την επάρκεια σε ιατρικό προσωπικό, με τους υπάρχοντες γιατρούς να μην επαρκούν για την κάλυψη όλων των εφημεριών σε βασικές ειδικότητες.
Κ.Μπ, .eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα