Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Δίκτυα Φιλιατρινού και Καλό Νερό - Τσακώνα


Η Τριφυλία είναι ιδιαίτερη περιοχή και έχει την ανάγκη στήριξης της Πολιτείας, όπως την έχει και η υπόλοιπη Μεσσηνία.
Δύο είναι τα μεγάλα έργα που περιμένει η περιοχή και τα οποία έχουν άμεση σχέση με μια τέτοια έκθεση. Το πρώτο είναι το έργο των δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια. 
Σύμφωνα με πηγές της προηγούμενης κυβέρνησης, στα τέλη Μαΐου, λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, το σπουδαίο αυτό έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.Επίσημη ανακοίνωση για την ένταξη που αναμενόταν τις επόμενες μέρες από το υπουργείο δεν υπήρξε, αλλά ο απερχόμενος περιφερειάρχης Π. Τατούλης σε συνέντευξη Τύπου στις 5 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας ανέφερε “ότι την επόμενη εβδομάδα υπογράφονται οι συμβάσεις υλοποίησης δύο πολύ σημαντικών αρδευτικών έργων, των δικτύων της Τάκας και του Φιλιατρινού φράγματος, που θα ενισχύσουν σημαντικά την αγροτική οικονομία της Πελοποννήσου”. Ηταν τότε που είχε ανακοινώσει πως “την επόμενη εβδομάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα Αλιείας το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης”.

Αμεσα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από τη νέα κυβέρνηση η ένταξη του σπουδαίου για τους αγρότες της περιοχής έργου και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση και την υλοποίησή του.

Το δεύτερο είναι ο δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα, τμήμα της Ολυμπίας Οδού που έμεινε εκτός παραχώρησης και για το οποίο φαίνεται να υπάρχουν καλά νέα. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της κατασκευής του με επέκταση της σύμβασης παραχώρησης. Και μάλιστα ακούγεται ότι οι Βρυξέλλες θα αποφασίσουν αν το Καλό Νερό - Τσακώνα θα κατασκευαστεί με επέκταση της σύμβασης του "Μορέα" ή της "Ολυμπίας Οδού".

Και γι’ αυτό το έργο οφείλονται υπεύθυνη ενημέρωση και ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση. Η νέα δημοτική αρχή Τριφυλίας και η νέα περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου έχουν χρέος να τις ζητήσουν και για τα δύο έργα.
Γιάννης Σινάπης, eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα