Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

«Οργιάζει» ξανά η φημολογία για “λουκέτο” στο κατάστημα της Πειραιώς στα Φιλιατρά

«Οργιάζει» ξανά τις τελευταίες μέρες στην πόλη των Φιλιατρών υφέρπουσα φημολογία για “λουκέτο” στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς που λειτουργεί στα Φιλιατρά. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πέρυσι τέτοια εποχή, μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας στις 23 Ιουλίου 2018 https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A91%CE%A43%CE%A9%CE%97%CE%95-4%CE%A9%CE%...) για απόσυρση των χρηματικών του διαθεσίμων από την τράπεζα Πειραιώς και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα.
Σε ρεπορτάζ τότε αναφέραμε ότι, «Οι πληροφορίες αυτές, που συζητούνται έντονα στην πόλη των Φιλιατρών, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην πόλη και τους κατοίκους της. Σημειώνεται ότι στην Τράπεζα Πειραιώς έχουν λογαριασμούς όλοι οι αγρότες της περιοχής (σ.σ. από την τέως Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος) και ενδεχόμενο “λουκέτο” στο κατάστημα Φιλιατρών θα στερήσει από χιλιάδες κατοίκους την εξυπηρέτησή τους από την τράπεζα στην οποία έχουν τους λογαριασμούς τους και κάνουν τις κινήσεις τους. Μάλιστα, το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν η μοναδική “υπηρεσία” που είχε απομείνει στην πόλη μετά τα αλλεπάλληλα “λουκέτα” καταστημάτων, γραφείων και υπηρεσιών του Δημοσίου αλλά και ιδιωτικού τομέα και αποτελεί καίριο πλήγμα με ολέθριες συνέπειες στη ζωή των κατοίκων και τη λειτουργία της πόλης…».
Στο ρεπορτάζ σημειώναμε ότι, «Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 23 Ιουλίου, όπου μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν και η “Έγκριση του με αριθ.9254/12-07-2018 2ου πρακτικού αξιολόγησης προσφορών Τραπεζών προς τον Δήμο Τριφυλίας για την τήρηση των χρηματικών του διαθεσίμων και παρεχόμενων τραπεζικών υπηρεσιών” όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης από τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και πρώτος εξ αυτών ο τότε δημοτικός σύμβουλος ο οποίος σήμερα πλέον έχει οριστεί αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, είχε κάνει έκκληση στο Σώμα να μην αλλάξει συνεργαζόμενη τράπεζα ο δήμος Τριφυλίας διότι αν ο δήμος “σήκωνε” τα λεφτά του από την Πειραιώς θα έκλεινε το κατάστημα των Φιλιατρών και αυτό το ανέφερε επίσημα, δημόσια, ανοιχτά και καθαρά!
Το ίδιο έπραξαν και ο Αναστάσιος Πούλος και ο Δημήτρης Σαρμαντζής» και προσθέταμε πως, «Το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας κατά πλειοψηφία αποφάσισε να αναθέσει στην Τράπεζα Eurοbank Ergasias Α.Ε την τήρηση των χρηµατικών του διαθεσίµων και των παρεχόμενων Τραπεζικών Υπηρεσιών σύμφωνα με την αξιολόγηση της Επιτροπής, μειοψηφούντων των κ. Παπαθεοδοσίου- Πούλου –Κουτσούλη –Μαραβελή που ψήφισαν ΚΑΤΑ και Σαρμαντζή-Κουτρουμπή που ψήφισαν ΛΕΥΚΟ».
Θυμίζουμε δε ότι η απόφαση αυτή «πέρασε» με θετική ψήφο των επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλου και της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντου Κουκούμη, ενώ συνολικά παρόντες στη συνεδρίαση ήταν 16 δημοτικοί σύμβουλοι και απουσίαζαν 11. Τότε ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε για επαφές και συζητήσεις με στελέχη της τράπεζας είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι, «Μετά από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, συνεχή επικοινωνία με την Διευθύντρια του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Φιλιατρά Κα. Χατζηγαλήνη Στέλλα , και κατόπιν συνεννόησης, που είχε η ίδια με τους προϊσταμένους της, λάβαμε προφορική διαβεβαίωση ότι ΔΕΝ διατίθενται να κλείσουν το κατάστημα Φιλιατρών. Αντίθετα πρόκειται να ενισχυθεί το προσωπικό με νέα άτομα κάτι που κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του. Επιπλέον επαφές γίνονται καθημερινά από το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Πειραιώς κ. Σταυρόπουλο Αντρέα ώστε η διαβεβαίωση αυτή να μας δοθεί και εγγράφως.
Αν τελικά συνέβαινε η απομάκρυνση αυτή θα δημιουργούσε προβλήματα τόσο ολέθρια όσο και μη αναστρέψιμα για την πόλη μας». Δε γνωρίζουμε εάν το κατάστημα ενισχύθηκε με προσωπικό κατά τη διάρκεια του ενός έτους που παρήλθε από τότε, ωστόσο τις τελευταίες μέρες στην περιοχή «οργιάζει» ξανά υφέρπουσα φημολογία για “λουκέτο” στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στα Φιλιατρά.
Του Ηλία Γιαννόπουλου
tharros

1 σχόλιο:

  1. ΓανυμήδηςΑυγούστου 22, 2019

    Λέγεται ότι έχει αποφασισθεί να κλείσει το Νοέμβριο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα